Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelma on julkaistu – vuonna 2024 tienpitoon on Keski-Suomessa käytössä noin 11 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän

Jaa

Vuonna 2024 tienpitoon on Keski-Suomessa käytössä kaikkiaan 50,2 miljoonaa euroa, mikä on noin 11 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän. Rahoituksen kasvua vuodelle 2024 selittää päällysteiden korjauksiin eduskunnan myöntämä 250 miljoonan euron lisärahoitus, josta Keski-Suomen ELY-keskuksen osuus on 14,3 miljoonaa euroa. Lisärahoituksella pystytään korjaamaan maanteiden sekä kävely- ja pyöräilyväylien päällysteitä viime vuosia enemmän ja poistamaan osittain korjausvelkaa.

Pyöräilijä polkemassa kamerasta pois päin maantiellä. Tien vieressä kyltti tietyömaasta sekä 50 km/h nopeusrajoitus. Tien toisella puolella työmaa, jossa tehdään kevyen liikenteen väylää.
Tienpitoon on vuonna Keski-Suomessa käytössä vuonna 2024 noin 11 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän. Saara Sonninen Keski-Suomen ELY-keskus

Tienpidolla pidetään olemassa oleva valtion tieverkko tarkoituksen mukaisessa kunnossa sekä varmistetaan päivittäinen liikennöitävyys. Rahoituksesta 15,4 miljoonaa euroa on osoitettu teiden hoitoon eli päivittäisen liikennöitävyyden varmistamiseen sisältäen esimerkiksi aurauksen, liukkauden torjunnan, sorateiden hoidon sekä niitot ja raivaukset.

Päällysteiden korjauksiin on käytössä kaikkiaan 27 miljoonaa euroa ja siltojen korjaukseen 3,9 miljoonaa euroa. Investointihankkeisiin, muihin korjauksiin sekä suunnitteluhankkeisiin on käytettävissä 3,9 miljoonaa euroa.

Tienpitoa sekä rahoitusta ja Keski-Suomen ELY-keskuksen toimintaa on avattu tarkemmin tienpidon ja liikenteen suunnitelmassa vuodelle 2024.

Päällysteiden lisärahoituksella vähennetään korjausvelkaa keskivilkkaalla tieverkolla, vähäliikenteisen verkon kuntotilanne heikkenee edelleen

Eduskunnan myöntämän lisärahoituksen turvin saadaan päällystystoimenpiteitä kohdistettua etenkin keskivilkkaalle tieverkolle. Päällystysohjelman kokonaispituudesta 203 kilometristä keskivilkkaiden teiden osuus onkin 103 kilometriä eli noin puolet. Kävely- ja pyöräilyväyliä korjataan yhteensä 6 kilometriä maanteiden päällystystöiden yhteydessä.

Merkittävästä päällysteiden korjausrahoituksen lisästä huolimatta vähäliikenteiselle verkolle voidaan osoittaa toimenpiteitä vain 27 kilometrin edestä. Vähäliikenteisen verkon päällystysmäärä on tarpeeseen nähden riittämätön ja huonokuntoisten osuuksien määrän ennustetaan edelleen kasvavan.

Rahoitustasosta riippumatta vilkkaalla verkolla tehdään tarvittavat päällystystoimenpiteet kuntotilanteen pitämiseksi hyvällä tasolla. Lisärahoituksella on myös vilkkaan verkon ohjelmaa voitu kuitenkin laajentaa ja kohdistaa aiempaa enemmän toimenpiteitä reikiintyneille ja muutoin pintavaurioituneille kohteille urautuneiden osuuksien lisäksi. Vilkasta verkkoa päällystetään vuonna 2024 yhteensä 66 kilometriä.

Erillisrahoituksella parannetaan liikenneturvallisuutta

Päällysteiden korjausten lisäksi eduskunnan myöntämällä erillisrahoituksella käynnistetään risteysjärjestelyjen parantaminen kantatiellä 58 Keuruulla sekä toteutetaan pieniä liikenneturvallisuuskohteita ja pyörien liityntäpysäköintikohteita Saarijärvellä, Pihtiputaalla, Joutsassa, Jämsässä, Karstulassa ja Keuruulla.

Tutustu Keski-Suomen Tienpidon ja liikenteen suunnitelmaan

Tienpidon ja liikenteen suunnitelma on nyt päivitetty, ja siihen voi tutustua ELY-keskuksen verkkosivuilla:

Keski-Suomen Tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2024 (ely-keskus.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pyöräilijä polkemassa kamerasta pois päin maantiellä. Tien vieressä kyltti tietyömaasta sekä 50 km/h nopeusrajoitus. Tien toisella puolella työmaa, jossa tehdään kevyen liikenteen väylää.
Tienpitoon on vuonna Keski-Suomessa käytössä vuonna 2024 noin 11 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Päijänteen vedenkorkeus on nousemassa lähelle tulvarajaa – kesäkuun alkupuolella saavutetaan tulvahuippu16.5.2024 15:37:16 EEST | Tiedote

Päijänteen vedenkorkeus jatkaa nousuaan kesäkuulle asti ja saavuttaa tulvahuippunsa kesäkuun alkupuolella. Päijänteen osalta vesitilanteen kehittymistä kannattaa seurata ja käydä tarkistamassa tilanne omalla rantakiinteistöllä. Rannalta kannattaa kerätä irtotavarat suojaan sekä tarkistaa laitureiden ja veneiden kiinnitykset. Valtaosa Keski-Suomen järvien vedenkorkeuksista on kuitenkin jo saavuttanut tulvahuipun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye