Pellervon taloustutkimus PTT

Muistutuskutsu: PTT-metsäennusteen julkistus - Mikä on metsien merkitys alueiden elinvoimalle ja taloudelle?

Jaa

Mitkä ovat Suomen metsäteollisuuden näkymät vaikean viime vuoden jälkeen? Entä miten puun hinnat ja hakkuut kehittyvät?

Keskiviikkona 10. huhtikuuta julkistetaan Pellervon taloustutkimuksen tuore metsäalan ennuste Lappeenrannassa järjestettävässä tilaisuudessa. Voit seurata julkistusta myös verkossa.

Aika: 10.4. klo 8.30-11
Paikka: Kaupungintalo, valtuustosali, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

  • Paraneeko metsäteollisuuden suhdannetilanne?
  • Millainen vuosi puumarkkinoilla on edessä?
  • Jatkuuko kuitupuun hinnannousu?


Keskiviikkona 10. huhtikuuta julkistetaan Pellervon taloustutkimuksen tuore metsäalan ennuste Lappeenrannassa järjestettävässä tilaisuudessa. Tarjoamme nyt yrityksille, alan asiantuntijoille ja päätöksentekijöille sekä muille metsäkysymyksistä kiinnostuneille mahdollisuuden tulla kuulemaan ennusteen ensimmäisten joukossa. Samalla käymme keskustelua seudun metsäalan edustajien kanssa siitä, mikä on metsien merkitys alueelliselle elinvoimalle ja hyvinvoinnille. Tervetuloa!

Ohjelmassa:

*Tuoreen ennusteen julkistus, jossa tietoa mm. metsäteollisuuden vienti- ja tuotantonäkymistä sekä kemiallisen että mekaanisen teollisuuden osalta, puun hintojen muutoksista ja markkinahakkuiden määristä.

*Alan yrittäjien ja asiantuntijoiden paneelikeskustelu metsäalan suhdannetilanteesta

*Verkostoitumista ja vapaata keskustelua aiheesta

Lappeenrannan kaupunki järjestää tapahtuman yhteistyössä Pellervon taloustutkimus PTT ry:n kanssa. Voit osallistua tapahtumaan joko paikan päällä tai etänä streamin välityksellä.

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://link.webropol.com/ep/ennustelappeenranta24

Lähetämme sinulle lisätietoa tapahtumasta sekä linkin lähetykseen tapahtuman alla. Tilaisuus on maksuton.

OHJELMA

8:30 Kahvit ja vapaata verkostoitumista

9:00 Avauspuheenvuoro: toimitusjohtaja Markus Lahtinen, PTT

Kevään 2024 metsäalan ennuste
Asiantuntijoina: Paula Horne, Marjo Maidell ja Matti Valonen, PTT

Kommenttipuheenvuoro: Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja, Lappeenrannan kaupunki

Paneelikeskustelu metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta:
Antti Arminen, toiminnanjohtaja, MTK Kaakkois-Suomi
Paula Horne, tutkimusjohtaja, PTT
Ilpo Rautio, elinkeinopäällikkö, Metsäkeskus
Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
Tommi Sneck, johtaja, Sahateollisuus
Paneelin juontaja: Janne-Perttu Rantonen, Lappeenrannan kaupunki

n. 11:00 Tilaisuuden päätös

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Valonen, PTT (ennusteen sisältö), matti.valonen@ptt.fi, 040 164 8151
Kimmo Mäkilä, PTT (viestintä), kimmo.makila@ptt.fi, 040 258 0222
Janne-Perttu Rantonen, Lappeenrannan kaupunki, janne-perttu.rantonen@lappeenranta.fi,
040 662 0651

Tietoja julkaisijasta

Pellervon taloustutkimus PTT on soveltavaa taloustutkimusta ja talousennusteita tekevä riippumaton tutkimuslaitos. Perinteisiä vahvoja tutkimusalueitamme ovat kansantalous, maa- ja elintarviketalous, metsä- ja ympäristötalous sekä asuntomarkkinat. Erityisosaamistamme on talouden ilmiöiden alueellinen tarkastelu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pellervon taloustutkimus PTT

Selvitys: Rahavirta Suomen elintarvikeketjussa on kasvanut kituliaasti – uuden lisäarvon tuottaminen olisi tärkeää näivettymisen välttämiseksi16.5.2024 09:20:42 EEST | Tiedote

Suomen elintarvikeketjun rahavirta on kasvanut vuosina 2013–2022 vain vähän, kertoo tuore selvitys. Pellervon taloustutkimuksen, Luonnonvarakeskuksen ja Reinu econin raportin mukaan elintarvikeketju ei ole kyennyt tuottamaan kuluttajille mieluisia lisäarvotuotteita tai kilpailemaan tuontia vastaan. Samalla elintarvikeviennin kasvu on ollut vähäistä. Toimintaympäristö on kuitenkin ollut vaikea. Rahavirran kasvattaminen olisi tärkeää ketjun elinvoiman turvaamiseksi.

Kuluttajat kannattavat laajasti omavaraisuutta ja ruokaketjun reilua tulonjakoa – mutta yhtä monet eivät halua maksaa niistä lisähintaa12.4.2024 09:56:46 EEST | Tiedote

Ruuan hinnan nopea hinnannousu on muuttanut selvästi kuluttajien osto- ja kulutuskäyttäytymistä, kertoo Pellervon taloustutkimuksen, Luonnonvarakeskuksen ja REINU econin tutkimushankkeessa toteutettu kuluttajakysely. Hinta on kaikissa tuloluokissa tärkein ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Ruuan omavaraisuutta puolestaan pidetään yleisesti tärkeänä, joskaan siitä ei olla aivan yhtä innokkaita maksamaan lisähintaa. Valtaosa kuluttajista ei kannata ruuan arvonlisäveron nostoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye