SDP EDUSKUNTA

SDP:n Juha Viitala vaatii toimia Satakunnan tieverkon ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi

Jaa

Kansanedustaja Juha Viitala on ottanut kantaa Satakunnan alueen tieverkon ja liikenneturvallisuuden puutteisiin jättämällä kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle. Satakunnan tieverkoston tila on huolestuttava, ja Viitala korostaa tarvetta kiireellisille toimenpiteille.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

"Valtatiet 8 ja 12 ovat elintärkeitä Satakunnan alueelle, mutta niiden kunto ja turvallisuus ovat vaarantuneet. On aika herätä tosiasioihin ja ryhtyä välittömiin korjaustoimiin", toteaa raumalainen kansanedustaja Juha Viitala.

Viitala viittaa Varsinais-Suomen liikenneturvallisuusselvitykseen ja Traficomin tilastoihin, jotka paljastavat Satakunnan tieliikenteessä loukkaantumistiheyden olleen maan suurin vuosina 2019–2023. Hän nostaa esille myös satamien syöttöliikenteen merkityksen Suomen logistiikalle ja vaatii toimia, jotka takaavat tavaran sujuvan kulun satamista eteenpäin. Teiden huono kunto on ajoittain johtanut nopeusrajoitusten alentamiseen, mikä lisää matka-aikaa ja siten nostaa logistiikan kustannuksia. ”Kuljetusten toimivuus on talouden toimivuuden selkäranka”, Viitala huomauttaa.

VT12 (Rauma-Tampere) ja VT8 (Turku-Pori-Vaasa) investointitarve on Väyläviraston strategisen tilannekuvan mukaan seuraavan kymmenen vuoden aikana 150 miljoonaa euroa. 2025–2032 investointiohjelmassa ei ole esitetty näille kehittämishankkeille toteutusta. Orpon hallitus on päättänyt hallitusohjelmassaan jo tämän hallituskauden liikennehankkeista.

Kansanedustaja Viitala on huolissaan myös Satakunnan alueen siltojen kunnosta. Satakunnan silloista 8 % on luokiteltu huonokuntoisiksi, ja määrä kasvaa vuosittain riittämättömien korjausinvestointien myötä. "Sillat ovat infrastruktuurimme selkäranka, ja niiden rapistuminen on merkki laajemmasta ongelmasta," Viitala toteaa.

Kirjallisessa kysymyksessään Viitala esittää hallitukselle kolme kysymystä:

Miten hallitus aikoo puuttua Satakunnan liikenneturvallisuuden ja liikenneinfrastruktuurin puutteisiin?

Onko alueelle suunniteltu lisärahoitusta tai muita konkreettisia toimia, jotka vastaisivat näihin havaittuihin ongelmiin?

Milloin hallitus aikoo kääntää Suomen väyläverkoston korjausvelan laskuun ja varmistaa, että tulevaisuudessakin laivoilla satamiin tuotava rahti kulkee jouhevasti ja turvallisesti kumipyörillä käyttökohteisiin?

Viitala toivoo aloitteen herättävän keskustelua ja voivan toimia pohjana jatkotoimenpiteille, jotka parantavat Satakunnan liikenneturvallisuutta ja tieinfrastruktuuria.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Filatov: Omaishoitajille on taattava yhdenvertaiset tuet ja palvelut18.4.2024 17:42:36 EEST | Tiedote

Omaishoidon tukemisen vastuulliset tahot ovat vähentyneet hoivavastuun siirryttyä kunnilta hyvinvointialueille, mutta eduskunnan II varapuhemies, kansanedustaja Tarja Filatov (sd) peräänkuuluttaa tukeen yhdenvertaisuutta: – Omaishoidon tukien suuruudessa ja rakenteessa on merkittäviä eroja eri alueiden ja hoitoisuusryhmien välillä. Näiden erojen vertailu on tärkeää, jotta voidaan varmistaa oikeudenmukainen tuki omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen eri puolilla maata. Tarvitaan avointa ja helposti saatavilla olevaa tietoa omaishoidon tuesta, jotta omaishoitajat voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja pitää puolensa saadakseen tuen, johon heillä on oikeus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye