Visit Naantali

Kutsu lehdistölle aikansa suosituimman orkesterin jäähyväiskonsertin elokuvataltioinnin ensi-iltaan 18.4.

Jaa

Olet lämpimästi tervetullut aikansa suosituimman orkesterin jäähyväiskonsertin elokuvataltioinnin ensi-iltaan ja mediatilaisuuteen Turun Logomon Kino-saliin torstaina 18.4.2024 klo 15-16. Dokumentti kertoo Pentti-Oskari Kankaan Seitsemästä Seinähullusta Veljestä.

 

Seitsemän Seinähullua Veljestä
Seitsemän Seinähullua Veljestä

Suomen hauskin orkesteri

Vuonna 1966 Pentti-Oskari Kangas perusti opettajakavereidensa kanssa orkesterin, jonka tarkoituksena oli tanssittaa ja huvittaa Suomen kansaa. Lähes kuusikymmentä vuotta myöhemmin, tuhansien keikkojen jälkeen, Seitsemän Seinähullua vetäytyi ansaitulle eläkkeelle.

Pentti-Oskari Kangas, joka oli siirtynyt keikkamuusikosta Seinähullujen kummisedäksi, viikonloppuisäksi sekä henkiseksi tukijalaksi, päätti kutsua pojat vielä kerran yhteen. Jäähyväiskeikalle. 

Vieläkö Suomen hauskin orkesteri pystyisi selviämään tästä haasteesta? 
Onnistuvatko mm. Jaakko Salon ja Uuden Iloisen Teatterin karaisemat muusikot löytämään vielä kerran sen salaisen reseptin, jolla he olivat naurattaneet tanssikansaa kaikki nämä vuosikymmenet.

Armoton dokumentti näyttää rehellisesti, mitä jäähyväiskonsertissa tapahtui. Sen verran voidaan paljastaa, että siinä kävi kuten pelättiin. Kaikilla oli hauskaa.

Vastavalmistunut kansankynttilä Pentti-Oskari kokosi ympärilleen hulvattoman joukon, joka lähti särkemään jäätä silloisessa vallitsevassa tanssimusiikin totisuudessa. Heitä huvitti lähteä huvittamaan. Lähes 10.000 keikan ohessa ansaittiin kultalevyjä tuplamäärin, voitettiin suosituimman tanssiorkesterin yleisöäänestys ja noustiin soittolistojen kärkeen. Tehtiin viihteen monipuolista historiaa. Toisenlaisuus on toiminut orkesterin perustajan johtotähtenä hänen kaikessa elämäntyössään.

- Monille meille dokumentin tekijöille Seinähullut olivat ennestään tuttuja Linnanmäen Uuden Iloisen Teatterin hervottoman hauskoista esityksistä 29 vuoden ajan. Kuvaustilanteessa tuli joskus ongelmia, kun kameran takana unohtui kuuntelemaan muusikkojen juttuja ja unohti, että tässähän ollaan töissä, Markku Veijalainen kertoo. - Mutta nyt ne jutut ovat tallessa ja pääsemme tutustumaan Seinähullujen tapahtumarikkaaseen tarinaan.

Dokumentin ensi-ilta on Logomon Kino-salissa ja paikalla on Pentti-Oskari Kankaan lisäksi Seinähullujen runsas ja arvovaltainen edustus osin alkuperäisjäsenineen.  Dokumentin tekijöistä ovat paikalla tuottaja Anne Veijalainen, ohjaaja Markku Veijalainen ja kuvaajat Harri Anttila ja Petri Malmelin. Mukaan on lupautunut myös orkesterin löytö 1966-luvulta Lea Laven, orkesterin ensimmäinen solisti Danny sekä muita Seinähullujen myötämatkan varrella mukana olleita viihteen toimijoita.

Tilaisuuden jälkeen medialla on tilaisuus haastatella elokuvan tekijöitä, Seinähulluja sekä muita paikalla olevia viihteen legendoja. Päätteeksi tarjolla on vierasväelle savukalakeittoa, saaristoleipää, tyrnivoita ja hyväntuulen kahvia.

Ilmoitathan tulostasi 12.4.2024 mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.in/suomen-hauskin-orkesteri

Naantali on toiminut monen elokuvan hienona kuvauspaikkana jo 1960 luvulta lähtien. Naantali on kuin valmis lavaste kauniine maisemineen, kuten eräs ohjaaja on todennut. Tämä dokumentti kuvattiin keskellä Naantalin saaristoa, Herrankukkarossa, jonka toisenlaisen maailman on luonut orkesterin perustaja, Pentti-Oskari Kangas. Visit Naantali on saanut olla mukana erilaisissa elokuvaprojekteissa, ja aina se sykähdyttää, kun näkee tutut ja hienot maisemat valkokankaalla, iloitsee Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

Lisätiedot 

seitseman@seinahullua.fi

Markku Veijalainen

puh 050 363 0235

P-O Kangas

puh 0400 221122

Avainsanat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Ravintola Tammiston Kuulas Naantalissa tarjoaa Suomen parhaat ruokaelämykset5.12.2023 07:51:00 EET | Tiedote

"Jotain erilaista ja innovatiivista" - Hungry for Finland -kilpailun voitto Naantaliin. Ravintola Tammiston Kuulas tarjoaa Suomen parhaat ruokaelämykset. Hungry for Finland 2023 -ruokamatkailukilpailun voittajaksi on valittu naantalilaisen Tammiston Kuulas -ravintolan kaksi tuotetta: kaikkia aisteja kutkuttava Piknik omenapuun alla ja saariston makuja tarjoava Taste of Archipelago -tapahtuma.

Piknik Omenapuun alla ja Taste of Archipelago Naantalista Suomen paras ruokamatkailutuote 202330.11.2023 15:15:00 EET | Tiedote

Hungry for Finland Ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut naantalilaisen Tammiston Kuulas-ravintolan Piknik Omenapuun alla ja Taste of Archipelago -tapahtuman Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2023. Palkinnon jakoi maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah. Kilpailuun osallistui 46 monipuolista ja tasokasta tuotetta ammattilaissarjassa. Tänä vuonna erityistavoite oli saada mukaan vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvia tuotteita. Myös muut naantalilaiset yritykset ovat keränneet merkittäviä palkintoja loppuvuoden aikana, ja ne tarjoavat asiakkailleen elämyksellisiä ja vastuullisia tuotteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye