Rotlösa människor och absurda händelser i novellsamling av Julia Mäkkylä

Dela

Livet i all sin skönhet och absurditet. En resa med oväntade möten, märkliga öden och surrealistiska händelser. I sin nya novellsamling Vinklar skriver Julia Mäkkylä om en besynnerlig värld – som ändå är så lätt att känna igen sig i.

På ett hotell någonstans träffas två män av en slump. Den ena av dem har ett märkligt livsprojekt som döljer en osannolik historia. I en annan stad får en brevbärare syn på en livslevande sfinx, och grips av ett oemotståndligt begär. Men varför gör sig sfinxen av med alla sina ägodelar? Miss González lägenhet luktar illa och när fastighetsskötaren ringer på hittar han ett söndrigt kylskåp. Han tar mod till sig och bjuder ut miss González.

Julia Mäkkyläs novellsamling är ett fortsatt utforskande av flera teman ur den kritikerrosade debutboken Apelsinfågeln (2023). Mäkkylä skriver om rotlösa människor som råkar ut för absurda händelser, och det besynnerliga är att hennes värld ändå är så lätt att känna igen sig i.

Vinklar har recensionsdatum 7.5. Pdf fås på begäran!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

Schildts & Söderströms höstkatalog bjuder på 16 titlar att se fram emot10.4.2024 11:00:56 EEST | Tiedote

”Katalogen du håller i din hand är fylld av fantastisk litteratur, till stor del skriven av författare med rötterna i Österbotten. I höst är hela tio av titlarna vi har äran att ge ut på Schildts & Söderströms författade av österbottningar. Det österbottniska segertåget är särskilt tydligt i böckerna för barn och unga.” Det skriver Karin Berglund i förordet till höstens katalog. Hon är vår barn- och ungdomsboksredaktör och stolt västnylänning som nominerats till Årets österbottning i Vasabladet år 2009.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye