Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Kutsu: Nuoret yrittäjät kilpailevat Suomen mestaruudesta Uskalla Yrittää -finaalissa 24.–25.4.2024

Jaa

Tervetuloa Suomen merkittävimmän nuorten yrittäjyyskilpailun finaalitapahtumaan 24.–25.4.2024 Helsinkiin, Mall of Triplaan. Finaaliin saapuu kilpailemaan yhteensä 57 nuorten harjoitusyritystä eri puolilta Suomea. Yläkouluissa ja 2. asteella opiskelevat nuoret esittelevät tapahtumassa ideoimiaan tuotteita ja palveluita kaikille kauppakeskuksen kävijöille avoimessa messutapahtumassa.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Finaaliin osallistuvat nuoret ovat perustaneet yrityksensä Nuorten NYT -järjestön kehittämässä yrittäjyysohjelmassa. Sen aikana he harjoittelevat käytännönläheisesti monia eri työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja. Finalistien joukosta valitaan vuoden paras NYT-yritys edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskilpailuun Italiaan. Sivuiltamme näet, mistä kouluista, paikkakunnilta ja millaisia nuorten yrityksiä tapahtumaan osallistuu. Katso tiedot tästä

Uskalla Yrittää – yritysmessut ja kilpailu: 
Aika: keskiviikko 24.4.2024 klo 14.30–17.00. 
Paikka: Mall of Triplan Tapahtuma-aukio, 4. krs. (Fredikanterassi 1, Helsinki). 

Voittajien palkintogaala ja kuvaukset: 
Aika: torstai 25.4.2024 klo 10.00 alkaen, klo 12.30 alkaen voittajien valokuvaukset. 
Paikka: Lasipalatsin BioRex (Mannerheimintie 22–24, Helsinki).

Nuoria on mahdollista haastatella ja kuvata kummassakin tilaisuudessa. Paikalla on myös yritysmaailmasta ja media-alalta tunnettuja tuomareita.  Julkaisemme palkintogaalan jälkeen tiedotteet ja valokuvat voittajista. 

Osana Uskalla yrittää -tapahtumaa järjestetään myös pienempi tapahtuma eli alakouluikäisten Pikkuyrittäjät-finaali klo 13–17.00. Sen tuomaristossa toimivat muun muassa koomikko Jarkko Tamminen, radiojuontaja Tytti Junna sekä bisnesvalmentaja Johannes Laine.

Lisätietoa tapahtumasta, nuorten yrityksistä ja haastattelupyynnöt: 

Mari Lehtonen  
Viestinnän asiantuntija 
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry 
040 450 8307

Vuosi yrittäjänä -ohjelma  

Uskalla Yrittää on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyystapahtuma, jota järjestää voittoa tavoittelematon Nuorten NYT. Tapahtumaan osallistuvat nuoret opiskelevat parhaillaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Tänä vuonna kilpailun kymmeneen aluetapahtumaan osallistui yli 1 000 yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa. Suomessa Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenet tuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta. Nuorten NYTin tarjoaman Vuosi yrittäjänä -ohjelman ovat aikoinaan käyneet myös mm. Nordic Business Forumin perustajiin kuuluva Jyri Lindén ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Jenni Parpala

Yritysmaailman asiantuntijoista koostuva tuomaristo on valinnut finaaliin harjoitusyrityksiä, joiden liikeideoissa korostuvat innovatiivisuus, itse valmistetut tuotteet, muoti sekä ympäristöystävällisyys.  

NYT Nuorten Tulevaisuusraportin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan yli 40 % nuorista on kiinnostunut yrittäjyydestä (yli 4 000 vastaajaa). Nuorten NYT -järjestön tavoitteena on, että kaikki lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden harjoitella työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja ja löytää paikkansa yhteiskunnassa. 

Katso tunnelmat viime kevään Uskalla Yrittää -finaalista videoltamme!  

Lue lisää: nuortennyt.fi/tapahtuma/uskalla-yrittaa-finaali-2024  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja. Tarjoamme erilaisia oppimiskokonaisuuksia ja -ympäristöjä esikoulusta 2.asteelle. Yrityskyliä meillä on yhteensä 14 paikkakunnalla. Opettajille ja opinto-ohjaajille järjestämme koulutuksia. Olemme myös osa kansainvälistä Junior Achievement -verkostoa, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Nuorten NYT -järjestömme perustettiin kesäkuussa 2023, kun Nuori Yrittäjyys ry ja Talous ja nuoret TAT yhdistivät toimintansa. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Ungdomsenkät: Oron för att arbetslivet är för tungt fortsätter att öka22.5.2024 09:51:30 EEST | Tiedote

De ungas oro för att arbetslivet är alltför tungt fortsätter att öka. Samtidigt är allt fler intresserade av entreprenörskap. Det framgår av den färska NYT Ungas framtidsrapport. Undersökningsresultaten speglar bredare utvecklingstrender i samhället, till exempel ungas försämrade delaktighet, differentieringen utifrån de ungas hembakgrund och kön samt den allmänna osäkerheten i fråga om framtiden.

Det finska mästerskapet för unga företagare gick till Etu-Töölön lukio: Hunajaheput NYT tog segern i Våga vara företagsam-finalen25.4.2024 12:42:10 EEST | Tiedote

Hunajaheput NYT från Helsingfors utsågs till årets bästa NYT-företag i Våga vara företagsam-finalen, som ordnades i Helsingfors 24–25.4. I finalen i Finlands största entreprenörskapstävling för unga deltog nästan 60 övningsföretag och sammanlagt cirka 200 unga från grundskolor och läroanstalter i andra stadiet från hela Finland. På evenemanget utsågs också årets Miniföretag, som är BuzzNest från Kesämäen koulu i Villmanstrand. Evenemanget ordnades av Ung företagsamhet och ekonomi NYT. Länken till evenemangets foton finns i slutet av pressmeddelandet.

Nuorten yrittäjien Suomen mestaruus Etu-Töölön lukioon: Uskalla Yrittää -finaalin voitti Hunajaheput NYT25.4.2024 12:42:10 EEST | Tiedote

Helsingissä 24.–25.4. järjestetyssä Uskalla Yrittää -finaalissa vuoden parhaaksi NYT-yritykseksi valittiin helsinkiläinen Hunajaheput NYT. Suomen suurimman nuorten yrittäjyyskilpailun finaaliin osallistui lähes 60 harjoitusyritystä ja yhteensä noin 200 nuorta peruskouluista ja 2. asteen oppilaitoksista eri puolilta Suomea. Tapahtumassa palkittiin myös vuoden Pikkuyritys, BuzzNest Kesämäen koulusta Lappeenrannasta. Tapahtuman järjesti Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. Linkki tapahtuman valokuvakansioon on tiedotteen lopussa.

Tävlingen Våga vara företagsam för unga: 11 företag från Nyland fortsätter till finalen6.3.2024 18:22:30 EET | Tiedote

Sammanlagt 70 övningsföretag som unga grundat (NYT-företag) och över 200 unga från Nyland deltog i det regionala Våga vara företagsam-evenemanget i Vanda. Det regionala evenemanget är en del av en riksomfattande evenemangshelhet och ordnades den 6 mars 2024. Bland de deltagande företagen valde juryn, som bestod av experter från företagsvärlden, totalt 11 företag som fortsätter till finalen i Helsingfors i april. Studerande i högklasserna och i andra stadiet presenterade sina företags produkter och tjänster på Våga vara företagsam-evenemanget på köpcentret Myyrmanni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye