SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Werning tuomitsee hallituksen suunnitelmat sote-järjestöjen avustusleikkauksista

Jaa

SDP:n kansanedustaja Paula Werning ilmaisee syvän järkytyksensä ja vastustuksensa hallituksen suunnitelmille aikaistaa sote-järjestöjen avustuksiin suunniteltuja 100 miljoonan euron leikkauksia jo vuodelle 2025.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

Hallituksen päätös on suorastaan katastrofaalinen, se ei ainoastaan ole lyhytnäköinen, vaan se on myös suuri virhe, joka uhkaa koko suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon toimivuutta, Werning sanoo.

Nämä leikkaukset toteutuessaan ovat niin rajuja ja nopeita, että ne käytännössä tuhoavat sote-järjestöt jo vuonna 2025. Hallitus ei ole vain leikkaamassa avustuksia, vaan se on romuttamassa kokonaisen järjestelmän, joka on elintärkeä tuhansien suomalaisten jokapäiväisessä arjessa, Werning korostaa.

– Leikkausten vakavuus ja järkyttävyys eivät voi jäädä huomiotta. Hallituksen on ymmärrettävä, että nämä toimet aiheuttavat peruuttamatonta vahinkoa ja lisäkustannuksia, jotka ylittävät leikkauksilla saadut säästöt moninkertaisesti, Werning jatkaa.

Kansanedustaja Werning vaatii hallitusta ottamaan vastuun ja hylkäämään nämä järkyttävät suunnitelmat, jotka uhkaavat suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä.

– Hallituksen on herättävä näkemään leikkausten todelliset seuraukset. Me emme voi sallia, että säästöjen nimissä tehdään peruuttamattomia virheitä, jotka maksavat lopulta enemmän kuin ne säästävät. On aika katsoa pidemmälle ja arvostaa sote-järjestöjen korvaamatonta työtä suomalaisten hyvinvoinnin eteen, Werning kertoo.

– Näin lyhytnäköisiä ja vahingollisia leikkauksia on mahdotonta hyväksyä. Hallituksen on peruttava nämä suunnitelmat ja keskityttävä kestävään talouspolitiikkaan, joka turvaa kansalaisten hyvinvoinnin ja terveyspalveluiden saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa. Sote-järjestöiltä ei pidä leikata nyt eikä myöhemminkään, vaatii Werning.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat: Suomen suunta työelämäkysymyksissä on huolestuttava23.5.2024 13:23:53 EEST | Tiedote

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma tuleville vuosille tarkoittaa epäoikeudenmukaista talouden tasapainotusta, jossa heikoimmassa asemassa olevilta otetaan enemmän. Suunnitelmasta puuttuvat aidot työllisyystoimet. Asiantuntijoiden mukaan leikkaukset vähentävät talouskasvua 0,5 prosentilla tulevina vuosina. Samalla hallituksen toimet uhkaavat lisätä sukupuolten välistä epätasa-arvoa sekä harmaan talouden lieveilmiöitä. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat eivät hyväksy hallituksen julkisen talouden suunnitelmaa ja jättivät asiasta valiokunnassa eriävän mielipiteen.

SDP:n Seppo Eskelinen: Hallitus heitti hyvästit pitkäjänteiselle liikennepolitiikalle23.5.2024 10:12:43 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriön rahoitustasoa lasketaan kehysriihen päätöksin muiden hallinnonalojen ohella, mikä vaarantaa monien liikennettä koskevien tavoitteiden toteutumisen, kuten kestävien liikennemuotojen edistämisen, väyläverkon korjausvelan purkamisen ja liikenteen päästöjen vähentämisen. – Suurista puheista huolimatta koko väyläverkon korjausvelka vain kasvaa. Pitkäjänteiselle liikennejärjestelmäsuunnittelulle on heitetty hyvästit, toteaa liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye