Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Verkkoseminaari: Kevytyrittäjä, työntekijä vai jotain muuta? 15.5.2024

Jaa

Työsuojeluhallinnon verkkoseminaarissa autamme arvioimaan, milloin työtä voi tehdä esimerkiksi kevytyrittäjänä ja milloin kyseessä on työsuhde. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Verkkoseminaari: Kevytyrittäjä, työntekijä vai jotain muuta?

Ajankohta: 15.5.2024 klo 10–11.30
Kenelle:

  • kevytyrittäjät ja kevytyrittäjyyttä harkitsevat
  • kevytyrittäjien palveluksia käyttävät tai sitä harkitsevat
  • työelämäneuvontaa erityisesti nuorille ja maahanmuuttajille tarjoavat toimijat


Kevytyrittäjä, yrittäjä, työntekijä, palkaton harjoittelija, auttelija… Työtä tehdään yhä moninaisimmilla järjestelyillä, joissa osapuolten oikeudet ja velvollisuudet vaihtelevat suuresti. Työn tarjoajan on oltava tarkkana, että käytetty järjestely on varmasti lainmukainen.

Tässä verkkoseminaarissa autamme arvioimaan, milloin työtä voi tehdä esimerkiksi kevytyrittäjänä ja milloin kyseessä on työsuhde. Sopimuksen nimi ei ole tässä ratkaisevaa: jos työsuhteen tunnusmerkit täyttyvät, lain mukaan kyse on työsuhteesta, vaikka sopimuksessa lukisi jotain muuta. Tällöin työn tekijä on oikeutettu työsuhteen tuomaan turvaan. Työntekijän oikeuksiin kuuluvat muun muassa palkallinen vuosiloma, palkallinen sairausloma, ylityökorvaukset, työterveyshuolto ja tapaturmavakuutus.

Käsittelemme myös työturvallisuutta. Kerromme, mitä vastuita ja velvollisuuksia kevytyrittäjällä on yhteisellä työpaikalla.

Kouluttajina toimivat juristi Aki Eriksson ja tarkastaja Mikko Järvenreuna Lounais-Suomen aluehallintovirastosta.

Verkkoseminaari tallennetaan, ja tallenne tekstitetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Yleisökysymyksiä käsitellään podcastissa, joka julkaistaan tapahtuman jälkeen.

Lue lisää ja ilmoittaudu sivulla tyosuojelu.fi/live37.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juristi Aki Eriksson, 0295 018 175
Viestintäasiantuntija Virpi Vento, 0295 016 021
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@avi.fi
Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet

Linkit

Työsuojeluhallinto

Työsuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.
Työsuojeluhallinnon verkkopalvelu Tyosuojelu.fi

Työsuojeluhallinnon verkkopalvelu Tyosuojelu.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Endast en liten ökning i antalet utstationerade arbetstagare till Finland27.5.2024 08:05:00 EEST | Tiedote

Antalet utstationerade arbetstagare ökade år 2023, men inte lika kraftigt som året innan. Många företag som utstationerade arbetstagare försummade sin skyldighet att lämna en anmälan till arbetarskyddsmyndigheten om de utstationerade arbetstagarna. Det fanns också många brister i löner och arbetstidsbokföring för de utstationerade arbetstagarna. Uppgifterna framgår av arbetarskyddsmyndighetens färska rapport.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye