Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Verkkoseminaari: Kevytyrittäjä, työntekijä vai jotain muuta? 15.5.2024

Jaa

Työsuojeluhallinnon verkkoseminaarissa autamme arvioimaan, milloin työtä voi tehdä esimerkiksi kevytyrittäjänä ja milloin kyseessä on työsuhde. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Verkkoseminaari: Kevytyrittäjä, työntekijä vai jotain muuta?

Ajankohta: 15.5.2024 klo 10–11.30
Kenelle:

  • kevytyrittäjät ja kevytyrittäjyyttä harkitsevat
  • kevytyrittäjien palveluksia käyttävät tai sitä harkitsevat
  • työelämäneuvontaa erityisesti nuorille ja maahanmuuttajille tarjoavat toimijat


Kevytyrittäjä, yrittäjä, työntekijä, palkaton harjoittelija, auttelija… Työtä tehdään yhä moninaisimmilla järjestelyillä, joissa osapuolten oikeudet ja velvollisuudet vaihtelevat suuresti. Työn tarjoajan on oltava tarkkana, että käytetty järjestely on varmasti lainmukainen.

Tässä verkkoseminaarissa autamme arvioimaan, milloin työtä voi tehdä esimerkiksi kevytyrittäjänä ja milloin kyseessä on työsuhde. Sopimuksen nimi ei ole tässä ratkaisevaa: jos työsuhteen tunnusmerkit täyttyvät, lain mukaan kyse on työsuhteesta, vaikka sopimuksessa lukisi jotain muuta. Tällöin työn tekijä on oikeutettu työsuhteen tuomaan turvaan. Työntekijän oikeuksiin kuuluvat muun muassa palkallinen vuosiloma, palkallinen sairausloma, ylityökorvaukset, työterveyshuolto ja tapaturmavakuutus.

Käsittelemme myös työturvallisuutta. Kerromme, mitä vastuita ja velvollisuuksia kevytyrittäjällä on yhteisellä työpaikalla.

Kouluttajina toimivat juristi Aki Eriksson ja tarkastaja Mikko Järvenreuna Lounais-Suomen aluehallintovirastosta.

Verkkoseminaari tallennetaan, ja tallenne tekstitetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Yleisökysymyksiä käsitellään podcastissa, joka julkaistaan tapahtuman jälkeen.

Lue lisää ja ilmoittaudu sivulla tyosuojelu.fi/live37.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juristi Aki Eriksson, 0295 018 175
Viestintäasiantuntija Virpi Vento, 0295 016 021
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@avi.fi
Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet

Linkit

Työsuojeluhallinto

Työsuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.
Työsuojeluhallinnon verkkopalvelu Tyosuojelu.fi

Työsuojeluhallinnon verkkopalvelu Tyosuojelu.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintoviraston HÄME24-valmiusharjoitus – varautumista yhteistyössä organisaatiorajojen yli23.5.2024 07:46:49 EEST | Tiedote

HÄME24 on Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä alueellinen valmiusharjoitus, joka kokoaa yhteen Kanta-Hämeen sekä Päijät-Hämeen kunnat, hyvinvointialueet ja muita alueellisia turvallisuustoimijoita harjoittelemaan poikkeusolojen yhteistoimintaa. Harjoitus huipentuu syyskuun alussa järjestettävään aktiivivaiheeseen, jossa osallistujat pääsevät harjoittelemaan tilanteen hallintaa kuvitteellisessa väestönsuojelutilanteessa. HÄME24 toteutetaan samanaikaisesti Panssariprikaatin paikallispuolustusharjoituksen (PAPU-harjoitus) 2/24 kanssa.

Regionförvaltningsverket gjorde ett flertal inspektioner 2023 och påförde administrativa påföljder för brott mot penningtvättslagen21.5.2024 09:32:00 EEST | Tiedote

År 2023 genomförde Regionförvaltningsverket i Södra Finland inspektioner av rapporteringsskyldiga enligt penningtvättslagen. Syftet med inspektionerna var att utreda hur den rapporteringsskyldiga har följt penningtvättslagen i sin verksamhet. Utöver inspektionerna genomförde regionförvaltningsverket tillsynskampanjer, utökade anvisningarna till exempel i form av utbildningsvideor och påförde ordningsavgifter och påföljdsavgifter.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye