Sapuska Sankarien voittajat seulottiin tiukassa kisassa
Osuuskauppa Suur-Savon ja Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun yhteistyössä järjestämän Sapuska Sankarit -kokkauskisan voittajat on valittu. Kahdeksannen luokan kotitalouden oppilaille järjestetyn kilpailun finalistit karsittiin yhteensä 32 kokkiparin joukosta. Arvovaltainen tuomaristo valitsi alku-, pää- ja jälkiruokasarjojen voittajat.
Oppilailla oli käytettävissään ennalta määrätyt pääraaka-aineet ja kisa-annokset he suunnittelivat pareittain kotitaloustunneilla. Kokkauskisa huipentui Original Sokos Hotel Vaakunassa pidettyyn finaaliin, johon oli valittu kolme parasta paria jokaisesta kategoriasta.
− Parit olivat huikean tasaväkisiä ja karsinnoista jatkoon päässeet oppilaat ovat kolisutelleet gastronomisen taivaan portteja. Finaalissa taidot punnittiin ja intohimo ruoanlaittoa kohtaan hehkui jokaisen oppilaan sydämestä, ylisti kotitalousopettaja Niklas Kurvinen.
Kisassa arvioitiin maun lisäksi myös esillepanoa ja luovuutta, joka heijastui jokaisesta annoksesta. Kullakin lautasella oli tarina kerrottavanaan, ja tuomareiden tehtävä oli kuunnella ja ymmärtää jokainen niistä. Finaalituomaristoon kuuluivat Mikkelin kaupunginjohtaja Janne Kinnunen, Mikkelin kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Heidi Hänninen, Etelä-Savon ammattiopiston koulutus- ja valmennuspäällikkö Juliana Hokkanen, Länsi-Savon päätoimittaja Timo Laitakari, sisällöntuottaja Vili Rautio, Rantakylän yhtenäiskoulun apulaisrehtori Anu Kokkonen sekä Osuuskauppa Suur-Savosta toimitusjohtaja, kauppaneuvos Ari Miettinen ja henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen.
Alkuruokasarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Isla Kokkosen ja Joanna Salmen annoksen. Paahdettua bataattia ja kardemumma-tomaattikastiketta sisältävää annosta kuvailtiin todella innovatiiviseksi ja yllättäväksi. Annoksen maussa yhdistyivät makean ja suolaisen yhdistelmä, ja ulkonäköä kuvailtiin kauniiksi ja leikkisäksi. Tuomariston kommenteissa todettiin, että annos sopisi ravintolalistalle.
Pääruokasarjassa voittajaksi nousi Anni Jääskeläisen ja Elisa Kujalan aurinkoinen unelma -ahvenrullat. Annoksessa kalan, bataatin ja dipin yhdistelmää kuvailtiin erittäin maukkaaksi. Annoksen väriloisto sekä kaunis esillepano saivat kehuja tuomaristolta. Erityismaininnan tuomaristo antoi lähes itse kalastetuista ahvenista.
Jälkiruokasarjan finaalissa voiton vei Sonja Närväsen ja Kerttu Sinkkosen brownie. Tuomaristo kommentoi annosta täyteläiseksi sekä täydellisen pehmeäksi ja suussa sulavaksi. Annoksen ulkonäköä kuvailtiin todella kauniiksi. Myös tämän annoksen koettiin olevan ravintolaruoan tasoa.
− Tuomariston tehtävä ei ollut helppo ja erot eri annoksien pisteytyksen välillä olivat todella pieniä. Finaalissa nähtiin aitoa innostusta, tekemisen meininkiä, huikeita annoksia ja mielettömiä onnistumisia. Annoksien eteen oli todellakin nähty vaivaa etukäteen valmistautumalla. Olen niin ylpeä näistä oppilaista, hehkutti Niklas Kurvinen kilpailun päätyttyä.
Kaikki finaalissa kilpailleet oppilaat palkittiin kunniakirjoin ja kukin. Jokaisen eri kategorian voittajat saivat kesätyöpaikan Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloista tai liikennemyymälöistä. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkittiin tavarapalkinnoin.
− Erityiskiitoksen Sapuska Sankarit -kisasta innostumisesta sekä mahdollistamisesta ansaitsevat ehdottomasti kotitalousopettajat Johanna Lindbohm ja Niklas Kurvinen. Kotitaloustunneilla on harjoiteltu ja valmistauduttu huolella ja se näkyi finaalipäivänä, kiitteli Tuula Lyytikäinen. − Nyt ensimmäistä kertaa järjestetty Sapuska Sankarit -kokkauskisa saa jatkoa myös ensi keväänä, lupasi Lyytikäinen.
Finaalissa kisasivat voittajaparien lisäksi Justus Mäkilä ja Helmi Sipilä alkuruokasarjassa, Sini Mynttinen, Alina Rikkonen, Vilma Hyöppinen ja Sohvi Kuismala pääruokasarjassa sekä Johannes Viljakainen, Eelis Alanen, Siiri Pulkkinen ja Beata Kekkonen jälkiruoissa.
Yhteistyön nimestä järjestettiin nimikilpailu, jonka voitti Rantakylän yhtenäiskoulun 8A luokan Joanna Salmi ehdotuksellaan Sapuska Sankarit.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tuula Lyytikäinenhenkilöstöjohtaja
Puh:+358 50 562 9200tuula.lyytikainen@sok.fiKuvat
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Suur-Savo
Osuuskauppa Suur-Savo tuo Saimaan lautaselle24.5.2024 13:31:47 EEST | Tiedote
Saimaan alueella vietettävä European Region of Gastromy -vuosi näkyy Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa. Saimaa-teemaa juhlistetaan lähituottajien raaka-aineista valmistetuilla annoksilla Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Kampanja käynnistyy kesäkuussa ja kestää vuoden.
Savonlinnan Oopperajuhlille S-Etuhintaisia lippuja20.5.2024 08:05:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savo tarjoaa kesällä 2024 S-Etuhintaisia lippuja Savonlinnan Oopperajuhlille. Asiakasomistajahinnat ovat saatavilla seuraaviin Oopperajuhlien esityksiin: Prahan kansallisoopperan Myyty Morsian to 1.8., Kaija Saariahon Adriana Mater pe 2.8. sekä Waltteri Torikan juhlakonsertti la 3.8.
Osuuskauppa Suur-Savo työllistää - kesätyöpaikka lähes tuhannelle16.5.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savo työllistää tulevana kesänä lähes tuhat kesätyöntekijää eri puolille Etelä-Savoa. Osuuskauppa Suur-Savo on suurin yksityinen kesätyöllistäjä toimialueellaan. Eniten lisätyövoimaa tarvitaan isoihin yksiköihin eli Prismoihin, ABC-liikennemyymälöihin ja suurimpiin S‑marketeihin, kuten Mäntyharju ja Ristiina.
Osuuskauppa Suur-Savolta mittava matkailuhanke Etelä-Savoon - saunaravintolan rakentaminen Mikkelipuistoon alkaa kesällä 20243.5.2024 16:00:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savo rakentaa Mikkelipuistoon Pursialanlahdelle kelluvan saunaravintolan. Kokonaisuus käsittää kaksi saunaa, loungebaarin sekä kesäisin kattoterassin. Talvisin on mahdollisuus avantouintiin. Saunaravintolan rakentaminen alkaa kesän aikana ja tavoitteena on avata se yleisölle loppuvuodesta 2024.
Mikio tuo aasialaisia makuja Mikkeliin - Osuuskauppa Suur-Savon uusin ravintola avattu29.4.2024 15:56:46 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon uusin ravintola, aasialaisella cross kitchen -teemalla toimiva Mikio Kitchen & Bar avattiin perjantaina 26. huhtikuuta. Kyseessä on täysin uusi ravintolakonsepti, joka yhdistää ruokailun ja illanvieton.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme