Helsingin yliopisto

Kutsu medialle: Tule seuraamaan Viikin tutkimustilan lehmien keväistä laitumellelaskua 4.5.!

Jaa

Helsingin yliopisto, Valio ja maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa kutsuvat median edustajat osallistumaan Suomen urbaanimpien lehmien laitumellelaskuun Viikin tutkimustilalla lauantaina 4. toukokuuta.

Lehmiä ja yleisöä laitumellelaskussa toukokuussa 2023 Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilalla
Lehmiä ja yleisöä laitumellelaskussa toukokuussa 2023 Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilalla Helsingin yliopisto Helsingin yliopisto

Tapahtuma-aika ja -paikka: 
Lauantai 4.5. klo 10.30–13.00 
Viikin tutkimustila, Koetilantie 5, Helsinki 

Ohjelma
Klo 10:30 alkaen: Juonnettu ohjelma, juontajana Tuija Pehkonen
Noin klo 11:00 Lehmien laitumellelasku 

Tiedossa on monipuolista ohjelmaa koko perheelle, muun muassa leikkitraktorirata, käpylehmien rakentamista, leikkilehmien lypsämistä, maitoauton esittely ja Sampsa ry:n ulkoilmakahvila. Yliopiston lehmädosentit vastailevat lasten ja muidenkin lehmistä kiinnostuneiden kysymyksiin.  

Helsingin yliopisto esittelee monipuolista tutkimustaan ja paikalla on useita tutkijoita: 

  • Lehmien hyvinvointi ja terveys, paikalla useita lehmädosentteja 
  • Tutkimustilan maidon hiilijalanjäljen laskeminen, professori Mari Sandell 
  • Maatalouden ilmastovaikutusten tutkimus, professori Mari Pihlatie
  • Bataatin viljely ja tutkimus Suomessa, professori Mari Sandell 
  • Miten luontokontaktit vaikuttavat kaupungissa asuvien lasten ja nuorten hyvinvointiin, terveyteen ja luontoyhteyteen, akatemiatutkija Riikka Puhakka
  • Helsingin yliopiston tutkimusasemien tiedekasvatustarjonta ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet, tiedekasvatuksen asiantuntijat Ilse Klockars Tvärminnen eläintieteelliseltä asemalta ja Henri Jokinen Hyytiälän metsäasemalta 

Tutkijoita, opiskelijoita ja asiantuntijoita voi haastatella tapahtuman aikana.  

Medialle on tarjolla työtilat, ja tapahtumasta tuotetaan videomateriaalia toimitusten käyttöön päivän aikana.  

Ilmoittautuminen: 

Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään 3. toukokuuta osoitteeseen comms-viikki@helsinki.fi tai puh. 050 326 3085, jotta saat toimittajille varatun tunnisteen ja pääsyn työtilaan. Autamme myös haastattelujen järjestämisessä. Jos sinulla on teknisen kaluston pysäköintiin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä Valion mediadeskiin: 010 381 2118 tai mediadesk@valio.fi. 

Lisätietoja tapahtumasta löydät Facebookin tapahtumasivulta. Tervetuloa mukaan seuraamaan lehmien keväistä kirmailua Viikissä! 

Suomen urbaanein maatila keskellä Helsinkiä 

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan kuuluva tutkimustila sijaitsee yliopiston Viikin kampuksella, Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä.  Viikin tutkimustilaan kuuluu 155 hehtaaria viljelymaata, navetta ja 65 lypsylehmää. 

Tutkimustilalla opetetaan ja tutkitaan lypsylehmien ruokintaa ja hyvinvointia, kasvinviljelyä sekä viljelymaata ja teknologiaa. Tilalla tehtävä tutkimus auttaa ratkaisemaan, miten maatalous voisi ruokkia maailman kasvavan väestön ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti mahdollisimman kestävällä tavalla. 

Tutkimustila tuottaa myös erilaisia elintarvikkeita ja raaka-aineita kuten maitoa, säilörehua, viljaa ja härkäpapua sekä esimerkiksi mallasohraa viskin valmistamista varten. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye