Espoon kaupunki - Esbo stad

Nuoret ukrainalaiset jazz-muusikot vierailevat Espoossa huhtikuussa

Jaa

Ukrainalainen Kryvyi Rih Junior Big Band vierailee Espoossa huhtikuussa Espoon kaupungin tukemana April Jazz -festivaalilla. Vierailu liittyy Espoon kaupungin kulttuuripalveluiden sekä ukrainalaisen Kryvyi Rihn kaupungin kumppanuustyöhön.

Yhteiskuva Kryvyi Rih Junior Big Bandin soittajista.
Oleksandr Shlyakhovyi. Kuvan oikeudet: Kryvyi Rih Junior Big Band.

Espoon kaupunki on halunnut osoittaa solidaarisuutensa Ukrainalle sodan alusta saakka, ja Eurooppa-päivänä 9.5.2023 allekirjoitettiin kumppanisopimus Espoon kaupungin ja ukrainalaisen Kryvyi Rihn kaupungin välillä. Kumppanuussopimus mahdollistaa kaupunkien välisen yhteistyön eri aloilla. Espoon kaupungin kulttuuripalvelut aloitti yhteistyön suunnittelun Kryvyi Rihn kanssa marraskuussa 2023. Yhteistyötapaamisissa nousi voimakkaasti esiin tarve tukea lapsia ja nuoria, ja tarjota kaupunkien välisen yhteistyön kautta lapsille ja nuorille tavallisia arkisia kokemuksia, joita sodan takia on ollut vaikeaa tai mahdotonta järjestää.

Kryvyi Rih Junior Big Bandin vierailu huhtikuussa on seurausta tiiviistä yhteistyöstä, ja ensimmäinen askel suunnitelmien viemisessä käytäntöön. Vierailu tarjoaa ukrainalaisille nuorille jazz-muusikoille hengähdyshetken sodan muuttamasta arjesta. Kryvyi Rih Junior Big Band on Kryvyi Rihn kaupungissa sijaitsevan musiikkikoulun oppilaista koostuva nuoriso-orkesteri. Vuonna 1980 perustettu orkesteri on vieraillut vuosien aikana useilla eurooppalaisilla festivaaleilla, ja lähes 400 lahjakasta nuorta jazz-muusikkoa on saanut oppia orkesterissa.

Ohjelmassa harjoittelua ja konsertteja yhdessä suomalaisten kanssa

Kryvyi Rih Junior Big Band osallistuu April Jazz -festivaalin yhteydessä järjestettävälle, viikonlopun kestävälle Big Band Boost! -leirille yhdessä espoolaisen Ebeli Big Bandin, vantaalaisen Vaskivuori Big Bandin ja oululaisen Oulu Youth Jazz Orchestran kanssa. Leirin aikana nuoret harjoittelevat yhdessä ja saavat kokeneiden ammattimuusikoiden ohjausta.

Big Band Boost! -leirin päätöskonsertti järjestetään sunnuntaina 21.4.2024 klo 15.00–17.00 Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Lisäksi Kryvyi Rih Junior Big Band esiintyy Louhisalissa maanantaina 22.4.2024 klo 19.00–21.00 konsertissa, jossa se esittelee osaamistaan laajemmin. Yhtyeen monipuolinen ohjelmisto sisältää jazzstandardeja, nykysäveltäjien teoksia sekä orkesteria johtavan Artem Zinchenkon sovituksia muun muassa ukrainalaisista kansanlauluista.

Espoon kaupungin kulttuuripalvelut huomioi myös Suomessa asuvat ukrainalaiset tarjoamalla sunnuntain 21.4. ja maanantain 22.4. konsertteihin alennuslippuja ukrainalaisille 10 euron kappalehinnalla. Alennushintaisen lipun voi ostaa April Jazz -festivaalin kutsuvieraspisteeltä Espoon kulttuurikeskuksen aulasta yksi tunti ennen konsertin alkua. Pisteellä ei ole vaihtorahaa, joten maksu onnistuu kortilla tai käteisellä tasarahana. Lippua ostaessa tulee esittää Ukrainan passi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin edistäminen ja kumppanuudet sekä kulttuuritalot ja -palvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfoniettan tulevalla konserttikaudella klassikoita ja temaattisia kokonaisuuksia25.4.2024 13:39:45 EEST | Tiedote

Tapiola Sinfoniettan konserttikausi 24/25 kurkottaa taiteellisesti moniin suuntiin. Ohjelmistossa esitellään teemoja Bachin, Schumannin ja Beethovenin teossarjojen kautta ranskalaiseen musiikkiin ja minimalismiin. Musica Nova -nykymusiikkifestivaalilla orkesteri kantaesittää Jouni Hirvelän tilausteoksen Tuning in to Ice. Kauden residenssitaiteilijana toimii pianisti Irina Zahharenkova, joka on Viron kansainvälisesti tunnetuimpia muusikoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye