Elintarviketeollisuusliitto ry

Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus 22.4. klo 12.30–15.00 Lahdessa

Jaa

Median edustajat ovat tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään  keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikealan yritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029. Tilaisuus järjestetään Hartwall Vierailukeskuksessa Lahdessa. 

EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä yli 90 prosenttia tulee EU:sta. Sen vuoksi Suomen on oltava aktiivinen, aloitteellinen ja yhteistyökykyinen vaikuttaja EU:ssa.

Ruoka-ala voi tarjota ratkaisuja aikamme isoihin kestävyys- ja vastuullisuushaasteisiin sekä tarjota ruokaturvaa myös laajemmin, kunhan alan iskunkestävyydestä pidetään huolta. 

Tilaisuudessa käymme läpi ruoka-alan merkitystä EU:ssa ja Suomessa sekä sitä, miten EU-politiikka vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn, eurooppalaiseen ruokaturvaan ja ruoantuotannon kestävyyteen. Elintarvikealan yritysten edustajat kertovat konkreettisia esimerkkejä EU:n sääntelyn vaikutuksista.

Tilaisuuteen on kutsuttu alueen EU-vaaliehdokkaat, elintarvikealan yritysten edustajia ja muita alueen päättäjiä. 

Aika: maanantai 22.4., klo 12.30–15.00

Paikka: Hartwall Vierailukeskus (Kasaajankatu 13, 15520 Lahti)

Ilmoitathan tulostasi 19.4. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ


Ohjelma

12.30 Tervetuloa, toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Hartwall

             Lounas Panimon kellariravintolassa

13.30 Keskustelutilaisuus auditoriossa

Miten vahvistamme ruoka-alan iskunkestävyyttä?
toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto

EU-sääntelyn vaikutukset, toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Hartwall

Suomi voi olla kokoaan isompi ruokamaa, vastuullinen ruokaketju osana kasvua, tuotekehitysjohtaja Heli Anttila, Fazer Makeiset

Keskustelua

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye