Avain

Kohti kestävää mökkielämää on ilmastoviisaan mökkeilijän tietopaketti

Jaa

Pia Alapeterin Kohti kestävää mökkielämää tarjoaa tietoa, kannustavia kertomuksia ja runsaasti vastuulliseen mökkeilyyn ohjaavia käytännön vinkkejä. Alapeteri haluaa kirjallaan tukea sekä kestävää mökkeilyä että ympäristöystävällisten tapojen välittymistä jokaisen arkeen.

Kohti kestävää mökkielämää -teos sisältää runsaasti tietoa ja käytännön vinkkejä mökkeilijälle.
Kohti kestävää mökkielämää -teos sisältää runsaasti tietoa ja käytännön vinkkejä mökkeilijälle.

“Toivon, että opus auttaa tarkastelemaan omia elämäntapoja, kannustaa tukemaan luonnon monimuotoisuutta ja herättää hidastamaan ilmastokriisin etenemistä”, Pia Alapeteri kertoo. 

Mökistä on mahdollista luova kukoistava kesäparatiisi maapalloa kunnioittaen. Ilmastoviisas mökkeilijä säästää luonnonvarojen lisäksi vettä ja energiaa, syö kestävästi, kunnioittaa luontoa ja kuluttaa harkiten. Kestävämpi elämäntapa auttaa säilyttämään kirkkaat rantavedet, pikkulintujen pesäpuut, tutut marjametsät ja salaiset sieniapajat.  

Alapeteri innostui aiheesta koronakaranteenien aikaan, kun mökkeilyn suosio kasvoi. Vaatimattoman mökkielämän selkeät vaikutukset ilmastoon vakuuttivat kirjoittajan. 

“Kestävän elämäntavan käsittely mökkiläisen näkökulmasta tuntui luontevalta, sillä vaatimaton mökkielämä oli opettanut, miten maapallon kantokyvyn kunnioittaminen parantaa elämänlaatua ja millaista vastuullisempi arki voisi olla. Halusin jakaa oppimaani ja kertoa, kuinka mökkeilyn hiilijalanjälkeä voi hillitä ja samalla turvata tulevaisuuden mökkikesät myös seuraaville sukupolville. Puolen miljoonan mökin maassa pienilläkin valinnoilla on suuri vaikutus.”

Kirjan ilmastoystävälliset reseptit on laatinut Hanna Hurtta

Pia Alapeteri on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja vastuullisuusvaikuttaja, joka viettää puolet vuodesta mökillä Savossa järven rannalla. 

teos: Kohti kestävää mökkielämää
kirjoittaja: Pia Alapeteri
kuvat: Hanna Hurtta
ISBN: 9789523045323
kustantaja: Avain
sivuja: 312
ilmestymispäivä: 21.4.2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kohti kestävää mökkielämää
Kohti kestävää mökkielämää
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye