VertaaEnsin.fi

Sähkömarkkinakatsaus Q1/2024: Kuluttajien siirtyminen määräaikaisiin ja fossiilittomiin sähkösopimuksiin jatkuu – jo joka neljäs tehty sopimus uusiutuva tai CO2-vapaa

Jaa

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n tuoreen markkinakatsauksen mukaan sähkön hintaheilahtelut vaikuttivat merkittävästi kuluttajien kiinnostukseen sähkön kilpailuttamista kohtaan. Määräaikaisten sopimusten suosio on jatkanut kasvuaan viime vuodesta. Tammi-maaliskuussa 2024 pörssisähkön suosio puolittui ja määräaikaisten suosio kaksinkertaistui vuoden 2023 vastaavaan aikaan verrattuna.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 55 prosenttia VertaaEnsin.fi-palvelun kautta solmituista sopimuksista oli määräaikaisia. Noin joka neljäs (24,2 prosenttia) palvelun kautta tehty sähkösopimus oli uusiutuva tai hiilidioksidivapaa (mukaan lukien ydinvoima). Uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö on ollut selvästi suosituinta nuorten aikuisten (18–25-vuotiaat) keskuudessa. Tässä ikäryhmässä uusiutuva sähkösopimus valitaan jopa 2,5 kertaa useammin kuin yli 65-vuotiaiden ikäryhmässä. 

Pörssisähkön hintapiikit tammikuun alussa vaikuttivat merkittävästi kuluttajien sähkön kilpailuttamisen aktiivisuuteen. Tammikuun 4. päivänä VertaaEnsin.fi-vertailupalvelun kautta tehtiin jopa viisi kertaa enemmän sähkösopimuksia kuin tammi-maaliskuussa keskimäärin.

– Sähkösopimusten vertailu on yleistynyt, koska sähkön hintapiikit huolestuttavat erityisesti pörssisähkön valinneita kuluttajia. Tuhannet kotitaloudet kilpailuttavat ja vertaavat sähkösopimuksensa palvelussamme päivittäin. Olemme hyvin iloisia, että olemme voineet auttaa monia ihmisiä säästämään sähkölaskuissaan, kertoo toimitusjohtaja Ilmari Ollila.

Sähkön kilpailutuksen suosio vaihtelee alueellisesti

Lapissa ja Kanta-Hämeessä sähköä on kilpailutettu selkeästi enemmän kuin keskimäärin Suomessa. Lapissa sähkösopimuksia kilpailutettiin yli kuusi kertaa aktiivisemmin kuin esimerkiksi Pohjanmaalla. Eniten määräaikaisia sähkösopimuksia suhteessa käyttöpaikkojen lukumäärään tehtiin sivustollamme Varsinais-Suomessa. 

Pörssisähkön ja kulutusvaikutteisten eli ns. hybridi-tuotteiden kysyntä oli korkeinta alle 5000 kWh vuodessa kuluttavissa talouksissa.  Hybridi-tuotteiden suosio on kvartaalin aikana kolminkertaistunut ja Uudellamaalla nelinkertaistunut vuoden 2023 viimeiseen neljännekseen verrattuna.

null
Alueellinen kilpailutusaktiivisuus, Q1/2024

Viime vuonna VertaaEnsin.fi-palvelussa tehtiin yli 1,8 miljoonaa sähkövertailua

VertaaEnsin.fi on sähkösopimusvertailun selkeä markkinajohtaja Suomessa. Yritys tekee jatkuvaa yhteistyötä Suomen johtavien energiantoimittajien kanssa tarjotakseen asiakkailleen helppoa, läpinäkyvää ja turvallista palvelua. 

– Sähkön vertailusivustoa valittaessa kannattaa varmistaa, että mukana on laaja valikoima sähköyhtiöitä ja että tarjouksia vertaillaan riippumattomasti. Palvelumme kautta on jo tilattu yli 120 000 sähkösopimusta. Haluamme olla nyt ja myös tulevaisuudessa suomalaisten ensisijainen valinta sähkön kilpailuttamiseen, sanoo toimitusjohtaja Ilmari Ollila.

Lisätietoja:

Katso lisätietoja liitteen PDF-raportista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Alueellinen kilpailutusaktiivisuus, Q1/2024
Alueellinen kilpailutusaktiivisuus, Q1/2024
Lataa

Liitteet

Tietoa julkaisijasta:

VertaaEnsin.fi on taloustuotteiden vertailuun erikoistunut verkkopalvelu. Missiomme on auttaa kuluttajia tekemään fiksuja ja tietoisia päätöksiä talousasioissa. Vuosittain yli 1,5 miljoonaa suomalaista kuluttajaa käyttää vertailupalveluamme edullisempien sähkösopimusten ja lainojen löytämiseen täysin ilmaiseksi.

Olemme osa kansainvälistä Samlino-konsernia, joka auttaa vertailemaan ja valitsemaan itselleen sopivimmat taloustuotteet viidellä markkina-alueella Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye