Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Uusi SenioriExpo-tapahtuma on kohtaamispaikka Turun seudun senioreille

Jaa

Maksuton seniorien oma tapahtuma on Turun Messukeskuksen hyväntuulinen uutukainen. SenioriExpossa on monipuolisen ohjelman lisäksi tärkeässä osassa yhdessäolo ja saman ikäisten ihmisten tapaaminen.

Turun Messukeskus tarjoaa 24.4. senioreille täysin uuden tapahtuman, jonka lähtökohtana on viettää kiva päivä samanhenkisten ihmisten kanssa. Samalla seniorit saavat tärkeää tietoa iän mukana tuleviin elämänmuutoksiin, jotta arki pysyisi mielekkäänä mahdollisimman pitkään. Ohjelmassa kuullaan mm. ravinto- ja liikuntasuosituksia sekä työkaluja elämänmuutosten käsittelyyn. Lisäksi monipuolinen ohjelma liikuttaa ja viihdyttää. Myös vertaistukea on tarjolla.

– SenioriExpo antaa tilaisuuden laajentaa sosiaalista verkostoa ja tutustua samanhenkisiin ihmisiin. Tapahtuma toimii samassa elämänvaiheessa olevien kohtaamispaikkana ja vastaiskuna yksinäisyydelle, kertoo SenioriExpo-tapahtuman projektipäällikkö Henna Laaksonen.

Laaksosen mukaan matalan kynnyksen senioritapahtumalle on ollut tilausta, sillä Turun seudulla ei ole aikaisemmin ollut nimenomaan tälle ikäryhmälle suunnattua tapahtumaa.

Messubussi vie monipuolisen ohjelman äärelle

SenioriExposta on haluttu tehdä matalan kynnyksen tapahtuma, johon jokaisella on mahdollista osallistua. Siksi tapahtuma on maksuton. Myös Messukeskukseen saapuminen on tehty vaivattomaksi: Fölin messubussi numero 100 tuo kävijät sisäänkäynnin läheisyyteen.

SenioriExpon ovet aukeavat klo 10 ja ohjelma päättyy klo 17. Ohjelmaan mahtuu niin päivätanssit, tietoiskuja ja työkaluja elämänmuutokseen kuin maistiaisia laulukomediasta. Paikalla on yli 60 näytteilleasettajaa inspiroimassa ja jakamassa tietoa senioreille hyödyllisistä tuotteista ja palveluista.

Otteita ohjelmasta:

  • Turun ammattikorkeakoulun ideoita lähimatkailuun.
  • Maistiaisia Tauno Palosta ja Ansa Ikosesta kertovasta laulukomediasta.
  • Tukenasi ry:n työkalut elämänmuutosten käsittelyyn.
  • Tanssiseura Sekahaku ry:n päivätanssit ja tanssikurssi Fuskun perusteista.
  • Eläketurvakeskuksen tietoisku joustavista reiteistä eläkkeelle
  • Turun Urheiluliiton tuolijumpat ja luento senioreiden liikunta- ja ravintosuosituksista.

Aukioloajat: Ke 10–17

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kädentaitomessut Turun Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna13.3.2024 10:25:39 EET | Tiedote

Varsinaissuomalaisten käsityön ystävien paljon odottama tapahtuma palaa välivuoden jälkeen Turun Messukeskukseen. Mediapro Messut on järjestänyt kädentaitomessuja Turussa 16 kertaa vuodesta 2004 alkaen ja kaiken kaikkiaan 110 kertaa eri puolilla Suomea. Käsityön arvostus on edelleen korkealla ja käsin tekeminen harrastuksena kasvaa vuosi vuodelta. Turun Kädentaitomessuilla 16.-17.3. on laaja kattaus upeita näytteilleasettajia. Mukana on käsityöläisiä valmiine tuotteineen. Esillä on mm. vaatteita, asusteita, käyttö- ja sisustusesineitä, grafiikkatuotteita, koruja ym. Valmistuotteet ovat kotimaisen käsityön taidonnäytteitä. Messujen väriloistoa edustaa myös esimerkiksi kankaat, langat, askartelutarvikkeet ja muut materiaalit itse tekeville. Harrastajat saavat paljon ideoita omiin luomuksiinsa. Torilla tavataan – nimittäin Taitotorilla. Tapahtuman keskellä olevalla Taitotorilla tapahtuu koko messujen ajan, ja työnäytöksissä pääsee tutustumaan vaikkapa kuvanveistoon, piilosilmukkavirkkauks

Navigate 2024 kokoaa merenkulkualan ja logistiikan ammattilaiset Turun Messukeskukseen29.2.2024 08:10:00 EET | Tiedote

Turun Messukeskuksessa järjestetään Suomen suurin merenkulkualan tapahtuma, Navigate, 15.–16.5.2024. Messut on suunnattu kaikille alan toimijoille laivanrakennuksesta logistiikka-alan yrityksiin. Sisällöltään uudistunut ja monipuolistunut tapahtuma tarjoaa laadukkaan kattauksen kansainvälistä ja kotimaista huippuosaamista. Tänä vuonna keskitytään erityisesti kannattavaan liiketoimintaan ja kestävän kehityksen investointeihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye