Avain

Riitit ja rituaalit -kirjassa tutkitaan rituaalien merkitystä läpi vuosituhansien

Jaa

Mitä säännöllisesti toistuvia rituaaleja meillä on? Mitä rituaalit merkitsevät meille? Mistä rituaalit rakentuvat? Miten yhteisölliset rituaalit selviävät yhteiskunnassa, joka on yhä yksilökeskeisempi?

Riitit ja rituaalit
Riitit ja rituaalit

Riitit ja rituaalit avaa portin uskontojen, vapaamuurareiden, antiikin ihmisten ja nykypäivän yhteiskunnan yksilöllisiin ja kollektiivisiin rituaaleihin ja riitteihin. Se pohtii riitin ja rituaalin sekä tavan ja rutiinin eroja ja yhtäläisyyksiä havainnollisesti ja runsain esimerkein.  

Teoksen kirjoittajat FT Ari Haasio, FT, dosentti Markku Mattila ja FT Elisa Kannasto ovat kokeneita tutkijoita ja tieteen popularisoijia, jotka ovat kirjoittaneet niin tieteellisiä artikkeleita kuin lukuisia tietokirjoja.

teos: Riitit ja rituaalit
tekijät: Ari Haasio, Elisa Kannasto, Markku Mattila
ISBN: 9789523044944
kustantaja: Avain
ilmestymispäivä: 19.4.2024

Avainsanat

Kuvat

Markku Mattila, Elisa Kannasto ja Ari Haasio. Kuva: Joni-Petteri Tuhkanen.
Markku Mattila, Elisa Kannasto ja Ari Haasio. Kuva: Joni-Petteri Tuhkanen.
Lataa
Riitit ja Rituaalit
Riitit ja Rituaalit
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Avaimen syksy 2024: Esikoisromaaneja ja monipuolista tietokirjallisuutta12.4.2024 09:14:58 EEST | Tiedote

Avaimen tulevan syksyn kustannusohjelmassa on kolme esikoisromaania, jännitystä ja parisuhteita. Tietokirjat rikastuttavat lukijoita muun muassa kuljettamalla Tulenkantajien jäljille Helsinkiin sekä J. A. Hollon elämää pohtivalla teoksella. Omakohtaiset tarinat kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, autismista ja läheisen kuoleman loppuun saattamisesta tarjoavat tietoa ja vertaistukea. Lastenromaanit Rontti-kissan jokiseikkailu sekä Rosmariini ja metsänväen joulu kuljettavat koko perheen huimiin seikkailuihin. Myrsky Hyrskynen ja sekasotkuhuone avaa lukijan silmät mielikuvitukselle. Syksyn selkoromaanien joukossa on muun muassa ukrainalaisen tytön ja venäläisen pojan ystävyydestä kertova Tanssii hyttysten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye