SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Marttinen, katso peiliin!

Jaa

Tuoreessa Ilta-Sanomien haastattelussa Matias Marttinen kritisoi Antti Lindtmanin oikeudenmukaisempaa vaihtoehtoa julkisen talouden sopeuttamisesta. SDP:n kansanedustaja Joona Räsäsen mukaan Matias Marttisen kommentit SDP:n suuntaan ovat hupaisia. Varsinkin kun nykyisen hallituksen aikana valtion velkaantuminen ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin kiihtynyt viime vaalikauteen verrattuna. Ennen vaaleja annetut lupaukset velkaantumisen lopettamisesta ovat osoittautuneet pelkiksi tyhjiksi sanoiksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Tämän hallituksen aikana valtion velkaantuminen on vain kiihtynyt. Syyllinen ei ole SDP, Sanna Marin tai Antti Lindtman. Pääministeripuolueena kokoomuksen pitää ottaa jo vastuu omista virheistään, Räsänen muistuttaa.

Orpon hallitus joutui jo ensimmäisen vuotensa jälkeen etsimään lisäsopeutustoimia, koska laiminlöi suhdannetilanteen, aiheutti taloudelle turmeliaan työmarkkinakaaoksen eikä ollut aiemmin valmis  hyödyntämään talouden tasapainotuksessa valtion tulopuolta laisinkaan.  

Hallitus on myös omilla toimillaan lisännyt julkisen talouden alijäämää. Esimerkiksi kuluvalle vuodelle hallitus räätälöi historiallisen suuren veronkevennyksen ministerien tuloluokkaan. Samalla kun hallitus romuttaa kovalla kädellä suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa, niin se lappaa kaksin käsin rahaa yksityiselle terveysbisnekselle.

- Kokoomuksen mielestä koskaan ei taida olla niin vaikea taloudellinen tilanne, että yhteiskunnan varakkaimmat joutuisivat osallistumaan talkoisiin. Kehysriihi jälleen paljasti, että hyvätuloiset ovat Orpon hallituksen erityissuojeluksessa, Räsänen sivaltaa.

- SDP tarjoaa hallituksen epäoikeudenmukaiselle linjalle oikeudenmukaisen vaihtoehdon, jossa julkista taloutta tasapainotetaan samassa suhteessa, mutta paremmilla keinoilla. Kyse on arvoista, Räsänen päättää.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat: Suomen suunta työelämäkysymyksissä on huolestuttava23.5.2024 13:23:53 EEST | Tiedote

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma tuleville vuosille tarkoittaa epäoikeudenmukaista talouden tasapainotusta, jossa heikoimmassa asemassa olevilta otetaan enemmän. Suunnitelmasta puuttuvat aidot työllisyystoimet. Asiantuntijoiden mukaan leikkaukset vähentävät talouskasvua 0,5 prosentilla tulevina vuosina. Samalla hallituksen toimet uhkaavat lisätä sukupuolten välistä epätasa-arvoa sekä harmaan talouden lieveilmiöitä. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat eivät hyväksy hallituksen julkisen talouden suunnitelmaa ja jättivät asiasta valiokunnassa eriävän mielipiteen.

SDP:n Seppo Eskelinen: Hallitus heitti hyvästit pitkäjänteiselle liikennepolitiikalle23.5.2024 10:12:43 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriön rahoitustasoa lasketaan kehysriihen päätöksin muiden hallinnonalojen ohella, mikä vaarantaa monien liikennettä koskevien tavoitteiden toteutumisen, kuten kestävien liikennemuotojen edistämisen, väyläverkon korjausvelan purkamisen ja liikenteen päästöjen vähentämisen. – Suurista puheista huolimatta koko väyläverkon korjausvelka vain kasvaa. Pitkäjänteiselle liikennejärjestelmäsuunnittelulle on heitetty hyvästit, toteaa liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye