SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Marttinen, katso peiliin!

Jaa

Tuoreessa Ilta-Sanomien haastattelussa Matias Marttinen kritisoi Antti Lindtmanin oikeudenmukaisempaa vaihtoehtoa julkisen talouden sopeuttamisesta. SDP:n kansanedustaja Joona Räsäsen mukaan Matias Marttisen kommentit SDP:n suuntaan ovat hupaisia. Varsinkin kun nykyisen hallituksen aikana valtion velkaantuminen ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin kiihtynyt viime vaalikauteen verrattuna. Ennen vaaleja annetut lupaukset velkaantumisen lopettamisesta ovat osoittautuneet pelkiksi tyhjiksi sanoiksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Tämän hallituksen aikana valtion velkaantuminen on vain kiihtynyt. Syyllinen ei ole SDP, Sanna Marin tai Antti Lindtman. Pääministeripuolueena kokoomuksen pitää ottaa jo vastuu omista virheistään, Räsänen muistuttaa.

Orpon hallitus joutui jo ensimmäisen vuotensa jälkeen etsimään lisäsopeutustoimia, koska laiminlöi suhdannetilanteen, aiheutti taloudelle turmeliaan työmarkkinakaaoksen eikä ollut aiemmin valmis  hyödyntämään talouden tasapainotuksessa valtion tulopuolta laisinkaan.  

Hallitus on myös omilla toimillaan lisännyt julkisen talouden alijäämää. Esimerkiksi kuluvalle vuodelle hallitus räätälöi historiallisen suuren veronkevennyksen ministerien tuloluokkaan. Samalla kun hallitus romuttaa kovalla kädellä suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa, niin se lappaa kaksin käsin rahaa yksityiselle terveysbisnekselle.

- Kokoomuksen mielestä koskaan ei taida olla niin vaikea taloudellinen tilanne, että yhteiskunnan varakkaimmat joutuisivat osallistumaan talkoisiin. Kehysriihi jälleen paljasti, että hyvätuloiset ovat Orpon hallituksen erityissuojeluksessa, Räsänen sivaltaa.

- SDP tarjoaa hallituksen epäoikeudenmukaiselle linjalle oikeudenmukaisen vaihtoehdon, jossa julkista taloutta tasapainotetaan samassa suhteessa, mutta paremmilla keinoilla. Kyse on arvoista, Räsänen päättää.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Suhonen ja Viitala: Avoimien työpaikkojen vähetessä tulisi panostaa uudelleen kouluttautumiseen – ja juuri siitä hallitus on leikkaamassa20.5.2024 15:40:29 EEST | Tiedote

Avoimien työpaikkojen määrä on vähentynyt neljänneksellä vuoden takaisesta. Työllisyyslukemat ovat 100 000 uuden työllisen sijaan 50 000 pakkasella. Eli työttömyys on lisääntynyt. Hallitus ei elvytä kriisissä olevaa rakennussektoria. Samanaikaisesti se vaikeuttaa uudelleen kouluttautumista leikkaamalla aikuiskoulutustuesta.

Johan Kvarnström (SDP): Riksdagens viktiga vattenbeslut väntar fortfarande på förverkligande20.5.2024 08:01:00 EEST | Tiedote

Rent dricksvatten är en fråga som blir allt viktigare i världen och som ofta tas för given i Finland. Riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP) påpekar att riksdagens beslut från år 2021 om att förhindra privatiseringar av vattentjänster fortfarande kräver en uppdatering av lagstiftningen. Han bedömer att detta är en fråga där regering och opposition kunde nå samsyn eftersom riksdagens uttalande i frågan var enhälligt.

SDP:n Johan Kvarnström: Eduskunnan tärkeät vesipäätökset odottavat yhä toteutumistaan20.5.2024 08:01:00 EEST | Tiedote

Puhdas juomavesi on maailmanlaajuisesti yhä tärkeämpää ja silti sitä pidetään Suomessa usein itsestään selvänä asiana. Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) muistuttaa, että vuonna 2021 tehty eduskunnan päätös vesihuollon yksityistämisen estämisestä odottaa vieläkin lainsäädännön päivittämistä. Hän huomauttaa, että hallitus ja oppositio pääsivät asiasta yksimielisyyteen, ja eduskunnan lausunto asiasta oli yksimielinen.

SDP:n Tuppurainen: Kokoomus on repimässä laitaa auki ääriliikkeille niin Suomessa kuin Euroopassa18.5.2024 09:38:25 EEST | Tiedote

Pääministeri Orpo avasi vaalien alla oven yhteistyölle Euroopan laitaoikeiston kanssa tulevalle Euroopan parlamenttikaudelle. Linjaus on kaukana siitä vastuullisesta ja myönteisestä Eurooppa-politiikasta, jota kokoomuksen suunnalta on kenties totuttu kuulemaan. Seurauksista voi hakea esimakua Suomesta, jossa lauotaan vääriä totuuksia ja hassataan EU-varoja, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye