SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Perussuomalaiset petti sosiaali- ja terveydenhuollonpalvelut

Jaa

Riikka Purran perussuomalaisten vaalipetos jää mittakaavassaan historiaan, ennustaa SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kim Berg.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Perussuomalaiset ja Riikka Purra ovat vain vuodessa pettäneet kaikki lupauksensa suomalaisille. Alkaen bensan hinnasta ja päättyen lupauksiin siitä, että sotesta ei leikata, perussuomalaiset ovat valtaan päästyään myyneet kaikki periaatteensa. Äänestäjille tehdyt lupaukset ovat unohtuneet ministeriauton takapenkille, Kim Berg syyttää.

Berg pitää erityisen kuvaavana ministeri Juuson viimeaikaisia ulostuloja, jotka osoittavat, ettei vastuuministeri ole millään tavalla ollut puolustamassa omaa hallinnonalaansa Purran saksilta. Perussuomalaisten vahtivuorolla suomen sairaalaverkosta leikataan mm. lukuisia yöpäivystyksiä.

- Jopa perussuomalainen ministeri on itsekin ihmeissään, että sosiaali- ja terveydenhuoltoon iskee 100 miljoonan säästöt. Lääkkeeksi hän on ehdottanut esimerkiksi käypä hoito -suositusten poliittista kopelointia ja hätänumeroon soittamista, Berg ihmettelee.

Moni suomalainen on kehysriihipäätösten jälkeen joutunut hieromaan silmiään ja ihmettelemään, mitä tuli äänestettyä, sanoo Berg.

- Vielä ennen vaaleja Riikka Purra kertoi, että perussuomalaiset haluaa tehdä säästöjä suomalaisten kannalta toisarvoisista kohteista. Että säästökohteet eivät ole Suomessa, vaan jossain muualla. Nyt valtiovarainministeri Purran leikkuulaudalle on päätynyt niin vanhustenhoito, terveyskeskukset, lastensuojelu kuin maksuton koulutuskin. Täyskäännös on niin huima, että heikompaa alkaisi jo pyörryttää.

Hallitus vastaa opposition yhteiseen välikysymykseen sairaalaverkon alasajosta tulevalla viikolla. Berg on välikysymyksen 1. allekirjoittaja.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat: Suomen suunta työelämäkysymyksissä on huolestuttava23.5.2024 13:23:53 EEST | Tiedote

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma tuleville vuosille tarkoittaa epäoikeudenmukaista talouden tasapainotusta, jossa heikoimmassa asemassa olevilta otetaan enemmän. Suunnitelmasta puuttuvat aidot työllisyystoimet. Asiantuntijoiden mukaan leikkaukset vähentävät talouskasvua 0,5 prosentilla tulevina vuosina. Samalla hallituksen toimet uhkaavat lisätä sukupuolten välistä epätasa-arvoa sekä harmaan talouden lieveilmiöitä. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat eivät hyväksy hallituksen julkisen talouden suunnitelmaa ja jättivät asiasta valiokunnassa eriävän mielipiteen.

SDP:n Seppo Eskelinen: Hallitus heitti hyvästit pitkäjänteiselle liikennepolitiikalle23.5.2024 10:12:43 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriön rahoitustasoa lasketaan kehysriihen päätöksin muiden hallinnonalojen ohella, mikä vaarantaa monien liikennettä koskevien tavoitteiden toteutumisen, kuten kestävien liikennemuotojen edistämisen, väyläverkon korjausvelan purkamisen ja liikenteen päästöjen vähentämisen. – Suurista puheista huolimatta koko väyläverkon korjausvelka vain kasvaa. Pitkäjänteiselle liikennejärjestelmäsuunnittelulle on heitetty hyvästit, toteaa liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye