SDP EDUSKUNTA

SDP:n Jani Kokko: Kaisa Juuso jälleen pihalla – STM tuuliajolla ilman johtajuutta?

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps) on jälleen kerran ”yllättänyt” kansalaiset lausunnollaan, jossa hän ilmaisee hämmästyksensä 100 miljoonan euron leikkauksista sosiaalihuollosta. SDP:n kansanedustaja Jani Kokko ihmettelee, miten ihmeessä ministeri voi olla näin ymmällään.

Jani Kokko (sd.) on pöyristynyt siitä, miten sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso on täysin pihalla oman ministeriön tilanteesta ja suunnitelmista. Juuson haastattelu Helsingin Sanomissa viittaa siihen, että ministerillä on selkeästi vakavia haasteita tiedonsaannissa ja päätöksenteossa. Onko sosiaali- ja terveysministeriö tuuliajolla ilman selkeää johtajuutta?

-Herää kysymys, kuka todellisuudessa johtaa ministeriötä, kun ministeri itse näyttää sysäävän vastuun hallituksen omalle puuharyhmälle, Kokko ärähtää.

Hyvinvointialueet ovat sitoutuneet uudistamaan toimintatapojaan ja palveluverkkoaan, mutta tähän tarvitaan myös vahvaa tukea valtiolta. Kokon mukaan nyt on näyttöä siitä, että ministeri Juuso sysää vastuutaan muille ja jättää hyvinvointialueet oman onnensa nojaan.

- On tärkeää muistaa, että sosiaali- ja terveysministeriöllä on keskeinen ohjausvastuu suhteessa hyvinvointialueisiin, ja sen tulisi olla aktiivisesti mukana kehittämässä ja tukemassa alueiden toimintaa, Kokko linjaa.

- Kansalaisten hyvinvoinnin turvaaminen on ensisijainen tehtävä, ja ministeri Juuson tulisi ottaa nyt täysi vastuu tästä tehtävästä. Toivon todella, että ministeri ottaa tilanteen vakavasti ja ryhtyy välittömiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että palvelut säilyvät ja kehittyvät, Kokko päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat: Suomen suunta työelämäkysymyksissä on huolestuttava23.5.2024 13:23:53 EEST | Tiedote

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma tuleville vuosille tarkoittaa epäoikeudenmukaista talouden tasapainotusta, jossa heikoimmassa asemassa olevilta otetaan enemmän. Suunnitelmasta puuttuvat aidot työllisyystoimet. Asiantuntijoiden mukaan leikkaukset vähentävät talouskasvua 0,5 prosentilla tulevina vuosina. Samalla hallituksen toimet uhkaavat lisätä sukupuolten välistä epätasa-arvoa sekä harmaan talouden lieveilmiöitä. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat eivät hyväksy hallituksen julkisen talouden suunnitelmaa ja jättivät asiasta valiokunnassa eriävän mielipiteen.

SDP:n Seppo Eskelinen: Hallitus heitti hyvästit pitkäjänteiselle liikennepolitiikalle23.5.2024 10:12:43 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriön rahoitustasoa lasketaan kehysriihen päätöksin muiden hallinnonalojen ohella, mikä vaarantaa monien liikennettä koskevien tavoitteiden toteutumisen, kuten kestävien liikennemuotojen edistämisen, väyläverkon korjausvelan purkamisen ja liikenteen päästöjen vähentämisen. – Suurista puheista huolimatta koko väyläverkon korjausvelka vain kasvaa. Pitkäjänteiselle liikennejärjestelmäsuunnittelulle on heitetty hyvästit, toteaa liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye