SDP EDUSKUNTA

SDP:n Jani Kokko: Kaisa Juuso jälleen pihalla – STM tuuliajolla ilman johtajuutta?

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps) on jälleen kerran ”yllättänyt” kansalaiset lausunnollaan, jossa hän ilmaisee hämmästyksensä 100 miljoonan euron leikkauksista sosiaalihuollosta. SDP:n kansanedustaja Jani Kokko ihmettelee, miten ihmeessä ministeri voi olla näin ymmällään.

Jani Kokko (sd.) on pöyristynyt siitä, miten sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso on täysin pihalla oman ministeriön tilanteesta ja suunnitelmista. Juuson haastattelu Helsingin Sanomissa viittaa siihen, että ministerillä on selkeästi vakavia haasteita tiedonsaannissa ja päätöksenteossa. Onko sosiaali- ja terveysministeriö tuuliajolla ilman selkeää johtajuutta?

-Herää kysymys, kuka todellisuudessa johtaa ministeriötä, kun ministeri itse näyttää sysäävän vastuun hallituksen omalle puuharyhmälle, Kokko ärähtää.

Hyvinvointialueet ovat sitoutuneet uudistamaan toimintatapojaan ja palveluverkkoaan, mutta tähän tarvitaan myös vahvaa tukea valtiolta. Kokon mukaan nyt on näyttöä siitä, että ministeri Juuso sysää vastuutaan muille ja jättää hyvinvointialueet oman onnensa nojaan.

- On tärkeää muistaa, että sosiaali- ja terveysministeriöllä on keskeinen ohjausvastuu suhteessa hyvinvointialueisiin, ja sen tulisi olla aktiivisesti mukana kehittämässä ja tukemassa alueiden toimintaa, Kokko linjaa.

- Kansalaisten hyvinvoinnin turvaaminen on ensisijainen tehtävä, ja ministeri Juuson tulisi ottaa nyt täysi vastuu tästä tehtävästä. Toivon todella, että ministeri ottaa tilanteen vakavasti ja ryhtyy välittömiin toimenpiteisiin varmistaakseen, että palvelut säilyvät ja kehittyvät, Kokko päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsäsen vappupuhe 1.5.20241.5.2024 15:28:29 EEST | Tiedote

Hyvät kuulijat, Reilun kuukauden kuluttua Suomessa järjestetään seuraavat vaalit. Europarlamenttivaalit. Kolmekymmentä vuotta sitten kansan valitsemat edustajat Eduskunnassa hyväksyivät, kansaa ensin kuultuaan, Suomen liittymisen Euroopan unioniin. Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, syyt unioniin liittymiselle ovat edelleen alati läsnä. Kysymys on turvallisuudesta, taloudesta ja tulevaisuudesta. Venäjän raakalaismainen hyökkäyssota Ukrainassa muutti pysyvästi turvallisuustilannettamme ja osoitti, kuinka tärkeää on, että emme ole yksin. Omaa turvallisuuttamme paransimme myös liittymällä puolustusliitto Naton jäseneksi. Koronapandemia puolestaan muistutti eurooppalaisen yhteistyön merkityksestä. Vuodet unionin jäsenenä ovat osoittaneet, että yhdessä olemme todella vahvempia. Vientivetoisena taloutena Euroopan yhteiset sisämarkkinat ja koko maanosan kilpailukyky ovat puolestaan talouspolitiikkamme keskeisiä kysymyksiä. Tulevaisuuden kannalta tärkeimpiä kysymyksiä, kuten vaikkapa ilmasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye