Kokkolan kaupunki

Kokkolan ensimmäinen ilmastopyöräilyviikko toukokuussa

Jaa

Kaupunki ja eri yhteistyökumppanit järjestävät 4. – 11.5.2024 Kokkolan ensimmäisen ilmastopyöräilyviikon. Tapahtumaviikon tavoitteena on kannustaa ja innostaa asukkaita kestävämpiin ja hyvinvointia edistäviin liikkumismuotoihin sekä lisätä ilmastotietoisuutta. Tavoitteena on myös vahvistaa Kokkolan tunnettavuutta pyöräilykaupunkina.

Kaupunki kannustaa kokkolalaisia liikkumaan pyöräillen tai kävellen niin töihin, kouluun kuin vapaa-ajallakin. Tiistaina 7.5. vietetään kansallista Pyörällä töihin -päivää, jolloin julkistetaan myös vuoden työmatkapyöräilijä.

Ilmastopyöräilyviikko tarjoaa monipuolisia tapahtumia

Ilmastopyöräilyviikon järjestelyistä ja ohjelmasta vastaavat Kokkolan kaupunki, Visit Kokkola ja Kokkolanseudun kehitys KOSEK.

”Olemme kevään 2024 aikana kutsuneet kokkolalaisia järjestöjä, pyöräilijöitä, matkailutoimijoita ja yrityksiä ideoimaan ja järjestämään tapahtumaviikolle omia pyöräily- ja ilmastoaiheisia tapahtumiaan”, kertoo Kokkolan kaupungin ilmastoasiantuntija Jenni Silvola

Ilmastopyöräilyviikon tapahtumia ovat järjestämässä Kälviän Tarmo, Kokkolan Eläkeläiset, Kokkolan Matkailuoppaat, Kokkolan Latu, Kokkolan Suunnistajat KoS, Työplus sekä useat pyöräilyn harrastajat.

”On hienoa, että olemme saaneet näin monipuolisesti eri seuroja ja tahoja toteuttamaan tätä uudenlaista tapahtumaviikkoa. Luvassa on monipuolisesti erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille”, Silvola jatkaa.

Tapahtumat innostavat polkemaan, liikkumaan luonnossa ja pohtimaan omia kestävämpiä liikkumismuotoja

Kokkolan kaupunki, KOSEK ja Visit Kokkola toteuttavat ilmastopyöräilyviikolla kaksi pyöräsuunnistusrataa. Kanta-Kokkolan alueelle sijoittuvat pyöräsuunnistusradat on suunnitellut kaupungin sivistysjohtaja Terho Taarna yhteistyössä Kokkolan Suunnistajien Seppo Nurisalon kanssa. Koko perheen Neljän sillan suunnistusradan ja vaativamman Halkokarin kierroksen rastipisteillä on luvassa ilmastoteemainen tietovisa. Suunnistusradat ovat käytettävissä 4.–11.5.

Tapahtumaviikolla tehdään myös ohjattuja pyöräretkiä. Maastopyöräretken tarjoavat aktiivisesti seudulla seikkailevat pyöräilyn harrastajat sekä Kokkolan Latu, jonka retken teemana on Unelmien liikuntapäivä. Lisäksi tarjolla on Lintujen bongausretki Harriniemeen, Työplussan Elämyksellinen työmatkapyöräily, Matkailuoppaiden Kokkolan merellinen historia -pyöräretki sekä Kälviän Tarmon Pyörien koeajo -päivä Lucina Hagmanin koululla.

Kokkolan kaupungin ilmastoasiantuntija Jenni Silvola vie yhteistyössä Kokkolan Eläkeläisten kanssa kaupunkilaiset “Miljoona roskapussia pyöräillen” -tapahtumaan, ja Kokkolan kaupungin liikuntapalvelut järjestää pyöräluotsikoulutuksia.

Ilmastopyöräilyviikon tapahtumat ovat avoimia kaikille kaupunkilaisille. Kaikki ilmastopyöräilyviikon tapahtumat löydät osoitteesta https://tapahtumat.kokkola.fi/fi-FI hakusanalla ”ilmastopyöräily”

Lisätietoja:

Jenni Silvola
Ilmastoasiantuntija
Kokkolan kaupunki
0447809306
jenni.silvola@kokkola.fi

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Resultaten från Kommunbarometern 2024 har publicerats27.5.2024 11:45:39 EEST | Tiedote

I enkäten Kommunbarometern, förverkligad av Företagarna i Finland rf, kartläggs vartannat år kommunernas och företagarnas samarbete samt det näringspolitiska läget på nationell, regional och kommunal nivå. Taloustutkimus frågade på uppdrag av Företagarna i Finland företagare om deras åsikter om näringspolitikens olika teman i företagets hemkommun. Olika teman bedömdes på skalan 1–5. Enkäten genomfördes 1.2–8.4.2024 och besvarades av 9 627 företagare från olika håll i Finland. På Karlebys område besvarades enkäten av sammanlagt 50 företagare. Kommunbarometerns resultat publicerades på tisdag 14.5 i samband med Kommunledningens seminarium i Åbo.

Vuoden 2024 Kuntabarometrin tulokset julkaistiin27.5.2024 11:45:39 EEST | Tiedote

Suomen Yrittäjät ry:n Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Taloustutkimus kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjiltä mielipiteitä yrityksen kotikunnan elinkeinopolitiikan eri teemoista. Teemoja arvioitiin asteikolla 1-5. Kysely toteutettiin 1.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea. Kokkolan alueelta kyselyyn vastasi yhteensä 50 yrittäjää. Kuntabarometrin tulokset julkaistiin tiistaina 14.5. Kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä Turussa.

Pitkä odotus palkitaan – Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriahanke käynnistyy23.5.2024 08:22:12 EEST | Tiedote

Kokkolan kaupunki on valinnut historioitsija Ville Eerolan toteuttamaan Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kuntahistoriateosta. Kälviän, Lohtajan ja Ullavan liittymisestä Kokkolaan tehtiin päätös vuonna 2007, ja varsinainen kuntaliitos astui voimaan 2009. Kolmen pitäjän pitkistä historioista tuotetaan moderni, runsaasti kuvitettu ja ammattimaiseen tutkimukseen pohjautuva kirja, joka tavoiteaikataulun mukaan julkaistaan 2027.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye