Kustannusosakeyhtiö Parvs

Anni Kinnusen valokuvateos ”The Great Escape” on pelottavan kaunis todellisuuspako

Jaa

Kuvataiteilija Anni Kinnusen The Great Escape on kriittinen puheenvuoro ajasta, jossa muunneltu todellisuus on totta ja jossa mihinkään ei voi luottaa. Kinnusen valokuvia katsoessa on mahdotonta olla ajattelematta performanssia, teon taidetta, elettä, esitystä. Toisaalta kuvat lähestyvät maalausta, esteettistä pintaa, joka kertoo meille tarinoita, esittää epätosia väitteitä.

Anni Kinnunen (s. 1978, Oulu) on monialainen kuvataiteilija, jonka teokset ovat valokuvia, mediataidetta ja installaatioita. Kinnusen valokuvissa on vahva permormatiivinen ote, ja vaikka taiteilija esiintyy kuvissa itse, ne eivät ole omakuvia. Itse kuvaustilanteet ovat tarkkaan harkittuja mutta aina aitoja. Kuraattori, galleristi Veikko Halmetojan mukaan Anni Kinnusen teokset ovat suomalaisessa kuvataiteessa ”ainutlaatuinen sekoitus muovia ja metsää”.

Kirja on kertomus siitä, miten ihminen on vähitellen etääntynyt luonnosta, maisema on muuttunut näyttämöksi ja ihmisyys roolileikiksi. Vaikka kuvissa tapahtuva on tapahtunut, niitä ei voi ohittaa esittämättä kysymystä, mitä tapahtui todella. Anni Kinnunen onnistuu välttämään luonnollisuutta imitoivan kuvaston niin totaalisesti, että hänen kuviaan ei pidettäisi koskaan totena. Luonnottomuus on niissä läsnä piinaavalla tavalla. Se ui tarkasti kauniin ja kammottavan rajalla ja tuntuu rehelliseltä tavalta kuvata aikaamme.

Kirjan kirjoittajia ovat kuvataiteilija ja vapaa tutkija Jyrki Siukonen sekä kuraattori ja galleristi Veikko Halmetoja. Kirja on julkaistu yhteistyössä Galleria Halmetojan kanssa.

Anni Kinnunen – The Great Escape
Kirjoittajat: Jyrki Siukonen ja Veikko Halmetoja
64 sivua, kielet suomi ja englanti
Parvs ja Galleria Halmetoja, 2024

Arvostelukappaleet ja kuva-aineisto medialle: hanna.karppanen@parvs.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Lataa
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Lataa
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Lataa
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Lataa
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Anni Kinnunen: The Great Escape, Parvs 2024
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Parvs on taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin erikoistunut helsinkiläinen kustantamo, joka on perustettu vuonna 2006.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Parvs

Riiko Sakkisen uutuuskirja on taiteellinen tutkimus Fuengirolan suomalaisvähemmistöstä12.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Los moimoi de Fuengirola -kirja liittyy näyttely- ja tutkimusprojektiin, jossa taiteilija Riiko Sakkinen (s. 1976) käsittelee suomalaista identiteettiä. Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa asuu noin 30 000 suomalaisen yhteisö, jonka jäsenet eivät välitä opiskella paikallista kieltä tai tapoja. He elävät omaa, puolieristäytynyttä elämäänsä ja viettävät kotoisasti aikaa suomalaisissa baareissa ja tukeutuvat omiin suomalaisiin kauppoihinsa, palveluihinsa ja instituutioihinsa. Fuengirolan hallinto onkin nimennyt kuntansa ”Suomen eteläisimmäksi kaupungiksi”.

Jarmo Mäkilän uutuuskirja on autofiktiivinen muistelma taiteilijan lapsuudesta6.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Raumalaissyntyinen Jarmo Mäkilä (s. 1952) lukeutuu maamme merkittävimpiin kuvataiteilijoihin. Mäkilä on suunnannäyttäjä ja oman tiensä kulkija, ja hänen taiteensa on ollut laajasti esillä myös muualla maailmassa. Rauman taidemuseon näyttelynavajaisissa 7. kesäkuuta julkaistavassa kirjassa Mäkilä avaa taiteensa lähtökohtia autofiktiivisen kirjoittamisen keinoin. Näissä teksteissä ja niihin liitetyissä maalauksissaan hän palaa lapsuutensa maisemiin sodanjälkeisen Suomen uudelleenrakentamisen aikaan.

Lääkärimuotokuvien historiaa – HUSin taidekokoelman aarteet5.6.2024 12:18:56 EEST | Tiedote

Taidekirjasta Seinälle nostetut – Lääkärimuotokuvia Hippokrateesta HUSin kokoelmiin (Parvs 2020) on nyt ilmestynyt englanninkielinen ja ruotsinkielinen versio. Upplyft på väggen – Läkarporträtt från Hippokrates till HNS samlingar ja Carers on the Pedestal – Medical Portaiture from Hippokrates to the HUS Collection esittelevät lääkäreiden ja ylihoitajien muotokuvia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin sekä Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan taidekokoelmista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye