Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Joutsassa

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Joutsassa vuonna 2024.

Arkistokuva, pylvään pystytys tien varteen.
Arkistokuva, pylvään pystytys tien varteen.

Joutsassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan tänä vuonna Joutsassa taajaman etelä- ja lounaispuolella Rusin, Ansion ja Vähä-Joutsan alueilla. Seudulla on vakituista asutusta ja myös maatiloja.

Yhteensä uutta maakaapelia asennetaan 60 kilometriä ja uutta ilmajohtolinjaa 10 kilometriä. Uusi runkoyhteys korvaa käyttöikänsä päähän tullutta, metsissä kulkenutta ilmajohtolinjaa.

Investoinnin arvo on 2,3 miljoonaa euroa. Urakoitsijana toimii Enerke Oy. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa ja niiden on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Purku- ja viimeistelytyöt jatkuvat kevääseen 2025.

Rakennustöitä tehdään tien varressa. Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Mikko Höylä kehottaa alueella liikkuvia varovaisuuteen, vaikka työmaa merkitään asianmukaisesti ja toteutetaan muita tienkäyttäjiä huomioiden.

Hankkeeseen osallistuu Järvi-Suomen Valokuitu, joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeilla pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye