Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote laajentaa lähineuvontapisteitä Hyvinkäälle ja Mäntsälään

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle avautuu kaksi uutta lähineuvontapistettä. Toukokuun alussa avautuvat uudet pisteet Hyvinkään perhekeskukseen Renttolle ja Mäntsälän terveysasemalle. Pisteiltä tarjotaan kasvotusten tapahtuvaa ajanvarauksetonta ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvissä asioissa lukuun ottamatta ajanvarausta.

Kaksi miestä keskustelee pöydän ääressä, toisella on kädessä asiakirja, jota esittelee.
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle avautuu kaksi uutta lähineuvontapistettä: toinen Hyvinkäälle ja toinen Mäntsälään. Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen

– Lähineuvontapisteiden tavoitteena on tarjota helposti saavutettavaa sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontaa ja tukea alueen asukkaille. Lähineuvontatoiminta laajeni pysyväksi toiminnaksi pilotista saatujen hyvien kokemusten jälkeen, toteaa Keusoten sosiaalityöntekijä Elina Halonen.  

Lähineuvontapisteellä saa apua palvelutarpeen selvityksestä kiireellisten reseptien uusintaan  

Lähineuvontapisteellä työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset. Ammattilainen voi tehdä sosiaalihuollon palvelutarpeen selvitystä tai ohjata asiakkaan oikean palvelun piiriin. Apua saa myös ajanvarausongelmissa, hoitovastaavien yhteystietojen tarkistuksessa tai kiireellisten reseptien uusinnassa. Myös kolmannen sektorin palveluihin annetaan neuvontaa ja ohjausta.  

– Usein asiakkaamme tarvitsee apua erilaisten lomakkeiden täyttämisessä, erityisesti silloin, kun digitaalisten asiointikanavien käyttö ei ole mahdollista tai se on haastavaa. Pieni tai suuri asia, meille voi aina tulla paikan päälle hakemaan tukea ja apua sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvissä asioissa, jatkaa Halonen. 

Lähineuvontapisteet palvelevat kaikkia Keusoten alueen asukkaita 

Keusoten terveysasemien yhteyteen on avattu lähineuvontapisteitä vaiheittain vuodesta 2022. Lähineuvontapisteitä on tällä hetkellä myös Järvenpään JUSTissa, Hyrylän terveysasemalla Tuusulassa ja Nurmijärvellä sekä Kirkonkylän että Klaukkalan terveysasemilla.  

Viime vuoden syyskuusta alkaen neuvontapisteillä on käynyt yhteensä 4300 asiakasta. Lähineuvontapisteet ovat kiinnostanut erityisesti ikäihmisiä, mutta myös työikäiset ovat löytäneet palvelukanavan.  

– Meillä on hyvät resurssit ja kykenemme palvelemaan suurempaakin asiakasmäärää tarvittaessa. Meiltä saa palvelua jonottamatta, kun kyse on erilaisista palveluohjaukseen ja neuvontaan liittyvistä tarpeista sosiaali- ja terveyspalveluihin tai kolmannen sektorin palveluihin, tarkentaa Halonen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Degerlund
asiakasohjauksen esimies
p. 050 497 2789
merja.degerlund@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye