Varma

Muistutuskutsu taustoittavaan mediatilaisuuteen: Miten työ kuormittaa eri toimialoilla?

Jaa

Mikä on työkyvyn tila ja miten työ kuormittaa eri toimialoilla? Miten voimme edistää työkykyä vaikuttavasti? Millainen on mielenterveyttä tukeva työpaikka? Varman tutkimusyksikkö on koostanut raporttisarjan työn kuormitustekijöistä, työkyvyttömyydestä ja työkyvyn edistämisestä eri toimialoilla.

Hoitaja tukee vanhusta kävelyllä.

Tervetuloa Varmaan kuuntelemaan ja keskustelemaan työkyvyn teemoista. Tilaisuuden avaa työkykypalveluista vastaava johtaja Pauli Forma. Työkyvystä ja työkyvyttömyydestä eri toimialoilla ja ajankohtaisesta mielenterveyden teemasta keskustelua johdattavat tutkimuspäälliköt Auli Airila ja Minna Savinainen.

Tilaisuus pidetään Varman tiloissa Helsingissä (Salmisaarenranta 11) maanantaina 13.5. klo 13–15. Tarjolla on iltapäiväkahvit suolaisen ja makean kera.

Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 8.5. viestintäpäällikkö Hanna Leskelälle, hanna.leskela@varma.fi tai puh. 040 703 5164.

Tutustu jo etukäteen Varman tutkimusyksikön tuottamiin raportteihin työkyvystä eri toimialoilla.

Lämpimästi tervetuloa! 

Varman viestintä    

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja ja työkykyjohtamisen edelläkävijä. Tehtävämme on turvata eläkkeet nyt ja tulevaisuudessa. Varma on myös vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Tutkimus Varman ja Spring Housen pilotista: IPS-toimintamalli edistää työhön kiinnittymistä29.5.2024 07:01:53 EEST | Tiedote

Varma pilotoi vuosina 2020–2023 ensimmäisenä työeläkeyhtiönä yhdessä valmennusyhtiö Spring Housen kanssa työeläkekuntoutuksen IPS-työssävalmennusta. Pilotista toteutetun tutkimuksen mukaan mallin käyttö tuki kuntoutujien työllistymistä ja paransi heidän suhdettaan työelämään. Kuntoutujista 64 prosenttia työllistyi avoimille työmarkkinoille jossain vaiheessa kuntoutusta, mikä on huomattavasti enemmän kuin vertailuryhmässä.

Varman tutkimus: Monet yksilöön liittyvät taustatekijät ennakoivat myöhempää työkyvyttömyyseläkettä hylkäyspäätöksen jälkeen15.5.2024 09:53:57 EEST | Tiedote

Varman tutkimus osoittaa, että vanhempi ikä ja aiemmat työeläke-etuudet ennakoivat myönteistä työkyvyttömyyseläkepäätöstä aiemman hylkäävän päätöksen jälkeen. Täyden työkyvyttömyyseläkkeen todennäköisyys on suurin mielenterveys- ja muiden sairauksien diagnoosilla ja osatyökyvyttömyyseläkkeen tule- ja muiden sairauksien diagnoosilla. Tutkimuksemme mukaan 15 prosenttia hylkäävän päätöksen saaneista sai myönteisen päätöksen kahden vuoden kuluessa. Työpaikoilla on monia keinoja tukea työntekijöiden työkykyä esimerkiksi työtä muokkaamalla, työoloja kehittämällä ja huolehtimalla erityisesti ikääntyvien työntekijöiden työkyvystä entistä varhaisemmassa vaiheessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye