Aviador Kustannus

Ikikallion tarinoille kunniamaininta Punni-kirjallisuuspalkintoraadilta

Jaa

Andreas Koiviston ja Tom Björklundin kaksikielinen lasten ja nuorten tietokirja Ikikallion tarinoita – mammuteista meidän aikaamme / Urbergets berättelser – från mammutar till vår tid sai raadilta kehuja muun muassa sen kunnianhimoisesta toteutuksesta.

Kannet: Tom Björklund
Kannet: Tom Björklund

Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto on jaettu jälleen. Se myönnetään kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.

Pääpalkinnon lisäksi jaettiin neljä kunniamainintaa. Viisihenkinen raati perusteli Ikikallion tarinoiden kunniamainintaa seuraavasti:

"Ikikallion tarinoita / Urbergets berättelser on kunnianhimoisesti toteutettu kaksikielinen lasten ja nuorten tietokirja, joka hyödyntää tarinallisuutta rohkeasti. Yli neljän miljoonan vuoden tapahtumat jääkaudelta nykypäivään sijoittuvat nykyisen Vantaan Stenkullan kalliolle, joka on myös teoksen omalaatuinen, mutta uskottava kertoja.

Andreas Koivisto taustoittaa arkeologiaa asiantuntevasti. Monessa lasten tietokirjassa lukija uupuu faktavyöryn alle, mutta Koivisto keventää tiedon omaksumista taitavasti tarinallisilla elementeillä. Jokaiseen aikakauteen liittyy faktalaatikko, josta lukija voi halutessaan täydentää tietämystään. Arkeologin työtä verrataan oivaltavasti palapelin kokoamiseen, sillä tieto muinaishistoriasta täydentyy vähitellen.

Tom Björklundin fotorealistisen tarkat digimaalaukset vievät lukijan elämykselliselle aikamatkalle. Eri aikakausien lapset katsovat intensiivisesti suoraan kirjan lukijaan. Kuvitus on osin erilainen kääntökirjan molemmilla puolilla, joten aiheesta kiinnostunut altistuu kuin huomaamattaan myös toiselle viralliselle kielelle.

Ikikallion tarinoita / Urbergets berättelser on museotyössä kouliintuneen tekijäkaksikon ensimmäinen tietokirja lapsille. Raati haluaa kiittää myös kustantajaa siitä, että se on valinnut kirjan kustannusohjelmaansa ja kiinnittänyt erityistä huomiota teoksen viimeisteltyyn ulkoasuun."

Pääpalkinnon sai Eveliina Talvitien ja Jani Ikosen esikoislastenkirja Ai niin, minä olen muuten Lee (Enostone 2023). Muut kunniamaininnan saaneet teokset ovat Martina Moliis-Mellbergin ja Sanna Manderin riimitetty kuvatarina I mitt lilla huvudRimliga och orimliga rim (Schildts & Söderströms), Miila Westinin lapsille suunnattu sarjakuvaromaani Myyttiset 1: Loputon talvi (S&S) ja Tittamari Marttisen nuorille suunnattu säeromaani Tähdet syntyvät sattumalta (Kvaliti).

Lastenkirjainstituutin tiedote: https://lastenkirjainstituutti.fi/tiedotearkisto/punni-palkinto-eveliina-talvitielle-ja-jani-ikoselle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kannet: Tom Björklund
Kannet: Tom Björklund
Lataa
Tom Björklundin ja Andreas Koiviston kuva © Ari Haimi
Tom Björklundin ja Andreas Koiviston kuva © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Hannu Mäkelän uutuusromaani miehen rakkaudenkaipuusta17.5.2024 14:39:33 EEST | Tiedote

Hannu Mäkelän romaani Kasper. Mies ja tie on julkaistu Aviadorin kustantamana. Kasper on tavallinen suomalainen mies, joka sattuu syntymään sodan aikana yksinhuoltajaäidin ainoaksi lapseksi. Iloista rosvoa hänestä ei tule, yksinäinen poika vain. Siitä tie alkaa ja kulkee erilaisten paikkakuntien, koulujen ja kokemusten halki aikuisuuteen; jos Kasper aikuiseksi sitten koskaan kasvaa. Kasperin jatkuva kaipuu on paitsi rauhan ja luonnon niin etenkin naisen kaipuuta. Hän ihastuu, rakastuu, kiintyy, solmii liiton ja eroaa; joutuu itse asiassa useimmiten jätetyksi. Hengissä häntä pitää lähinnä toimittajan työ, joka vie monien työpaikkojen kautta suomalaisen sodanjälkeisen yhteiskunnan elämään, jossa myös on omat mutkansa. Työpaikat vaihtuvat siinä kuin ihmissuhteet, iän myötä niidenkin löytäminen vaikeutuu. Monista umpikujista Kasper selviytyy, osin huumorilla. Silti lopulta tuntuu, ettei elämä enää kanna; on parempi itse päästää irti. Mutta edes kuolema ei tietenkään hänenlaistaan armahda j

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye