Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer: Kolme ehdokasta SuPerin uudeksi puheenjohtajaksi – valinta tapahtuu toukokuun liittokokouksessa

Jaa

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin liittokokous järjestetään 29.–30. toukokuuta Helsingin Messukeskuksessa. Kokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja, kun nykyinen pitkäaikainen puheenjohtaja Silja Paavola jää eläkkeelle. Liiton ja liittohallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2024–2028 ovat ehdolla Anne Heiskanen, Päivi Inberg ja Harri Järvelin. Liiton varapuheenjohtajaksi on ehdolla Hanna Jokinen.

SuPerin puheenjohtajaksi on ilmoittautunut kolme ehdokasta. Iisalmelainen Anne Heiskanen on lähihoitaja ja koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän työskentelee Live-säätiö Iisalmen kuntoutuspalveluissa. Hänen nykyiset luottamustoimensa SuPerissa ovat liiton varapuheenjohtajuus sekä työvaliokunnan ja liittohallituksen jäsenyys, ja lisäksi hän on pääluottamusmies ja ammattiosaston hallituksen jäsen.

Tuusulasta kotoisin oleva perushoitaja Päivi Inberg työskentelee Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella. Hän on SuPerin edustajiston puheenjohtaja, ja toimii myös pääluottamusmiehenä, SuPer-Opona, ammattiosaston hallituksen jäsenenä ja Super työttömyyskassan hallituksen jäsenenä.

Tamperelainen Harri Järvelin on perushoitaja ja työskentelee Pirkanmaan hyvinvointialueella Taysin Munuaiskeskuksessa. Hän toimii pääluottamusmiehenä ja on SuPerin hallituksen varajäsen ja ammattiosaston sihteeri.

Varapuheenjohtajaehdokas on hattulalainen Hanna Jokinen. Hän on lähihoitaja ja muistihoitaja, ja työskentelee Oma Hämeen kotihoidon työnjärjestelyssä. Hän on SuPerin edustajiston varapuheenjohtaja ja toimii yhdysjäsenenä ja SuPer-Opona. Lisäksi Jokinen on SuPerin edustaja STTK:n edustajiston jäsenenä.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan SuPerin liittokokousta heille varattuun, omaan pressitilaan Messukeskuksessa.

Ehdokkaiden yhteystiedot:

Anne Heiskanen, p. 050 514 7778
Päivi Inberg, p. 040 705 9115
Harri Järvelin, p. 040 020 1564
Hanna Jokinen, p. 050 300 2800

Lisätietoa ehdokkaista: www.superliitto.fi

Lisätietoa liittokokouksesta:
SuPerin toiminnanjohtaja Tanu Heikkinen, p. 040 734 5354
SuPerin tiedotuspäällikkö va. viestintäjohtaja Sari Tirronen, p. 050 385 8043

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anne Heiskanen
Anne Heiskanen
Lataa
Päivi Inberg
Päivi Inberg
Lataa
Harri Järvelin
Harri Järvelin
Lataa
Hanna Jokinen
Hanna Jokinen
Lataa

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin Paavola: Terveydenhuollon kriisi ratkeaa vain puuttumalla vanhustenhoidon ongelmiin12.6.2024 09:04:11 EEST | Tiedote

Helsingin Sanomien tuoreen kyselyn mukaan vanhustenhoidon ongelmat heijastuvat laajasti koko terveydenhuoltojärjestelmään (HS 6.9.2024). – Ilmiö ei ole uusi, eikä kriisiin ole ajauduttu yllättäen. SuPer on varoittanut vanhustenhoidon alasajon seurauksista jo kauan. Ratkaisu vanhustenhoidon, ja sitä kautta koko terveydenhuollon kriisiin on yksinkertainen: Hoitopaikkojen määrää tulee lisätä, ei vähentää. Riittävä koulutetun hoitohenkilöstön määrä on turvattava parantamalla palkkausta ja työoloja sekä selkeyttämällä työnjakoa, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo. – Alan veto- ja pitovoimaa on parannettava merkittävästi.

SuPerin Paavola: HUS:n rekrytointikielto uhkaa potilasturvallisuutta ja hoitajien työturvallisuutta3.6.2024 11:07:12 EEST | Tiedote

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on huolissaan HUS:n säästösuunnitelmista. Yksi suunnitelmista on asettaa rekrytointikielto, joka estää esimerkiksi eläköityvän hoitohenkilökunnan korvaamisen uudella. Toteutuessaan toimi heikentää potilas- ja työturvallisuutta sekä alan veto- ja pitovoimaa. – Yhä pienemmällä henkilöstörakenteella yhä useampi hoitaja on vaarassa uupua ja jättää hoitotyön, mikä syventää alaa piinaavaa henkilöstöpulaa, Paavola huomauttaa. HUS päättää säästötoimistaan maanantaina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye