Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Pari vuotta toiminnassa ollut ”talojen treffipalvelu” kerännyt kansainvälistä kiinnostusta

Jaa

MTK:n Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön -hanke oli ehdolla 2.5. Barcelonassa The Innovation in Politics Awards -kilpailussa. Autiotalojen treffipalveluksikin kutsutun hankkeen tavoitteena oli löytää maaseudun tyhjille asunnoille uusia asukkaita.

Useat ruuhka-Suomessa asuvat pohtivat muuttoa uuteen ympäristöön. Maaseudun rauha ja suurempi asunto houkuttavat, mutta usein muuttoaikeet jäävät vain ajatuksen tasolle. Ilmiö tunnistettiin myös MTK:ssa, joka hankkeen myötä julkaisi talomaalta.fi -verkkosivun.

Palvelussa talojen omistajat voivat ilmoittaa talojaan myytäväksi tai vuokrattavaksi joustavaan tyyliin. Kohteiden selaus onnistuu treffipalveluista tutulla selaustyylillä.

”Palvelun julkaisu herätti heti suurta kiinnostusta ja MTK:n verkkosivuilla julkaistua uutista luettiin ennätyksellisen paljon. Omistajalähtöiselle ilmaiselle palvelulle on ollut maaseutukiinteistöjen osalta selkeää kysyntää”, hankkeen projektipäällikkö Janne Tyynismaa kommentoi.

Kiinnostusta vuonna 2022 julkaistulle verkkosivulle on ollut näihin päiviin asti. Hanke ja sen herättämä suosio on huomioitu myös ulkomailla. Autiotalot-hanke valittiin ehdolle The Innovation in Politics -gaalaan lukuisien ehdokkaiden joukosta. Vaikka voittoa ei gaalassa tullut, on ehdolle pääsy osoitus hankkeen onnistumisesta.

”Varsinkin näin kesän tullessa on hienoa, että kaksi vuotta vanhaa projektia nostetaan esille. Toivon, että tänäkin vuonna mahdollisimman moni voisi täyttää haaveensa ja muuttaa maalle – ainakin hetkeksi.”

Tyynismaa elää kuten opettaa. Osittain työtehtävänsä innoittamana, hän muutti 1800-luvulla rakennettuun hirsitaloon Etelä-Pohjanmaan maaseudulle.

”Ihmisten haaveet maallemuutosta elävät vahvana myös koronan jälkeen ja Talo Maalta -palvelulle on kiistaton tarve ja ilmoituksia tulee sivuille säännöllisesti. Tätä palvelua olisin itsekin kaivannut aikoinaan, kun etsimme kotia”, Tyynismaa kertoo.

Lisätietoja:

Janne Tyynismaa

Projektipäällikkö, MTK

+358 50 342 8193

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Vuoden kokki ja tarjoilija kilpailujen voittajat vierailevat viidellä maatilalla Etelä- Suomessa 25.6.– lähituotannon monipuolisuus valokeilassa12.6.2024 12:23:33 EEST | Kutsu

MTK ja SLC ovat ravintola-alan Suomenmestaruuskilpailun, Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija- kisojen pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Hyvä ruoka yhdistää! MTK ja SLC järjestävä tiistaina 25. kesäkuuta kisoissa menestyneille jo perinteeksi muodostuneen retken maalle. Päivän aikana tutustutaan kotimaiseen ruuantuotantoon, ruuantuottajiin ja monipuolisiin suomalaisiin raaka-aineisiin.

Hallituksen energiapolitiikka nostaisi maa- ja metsätalouden kustannuksia eikä kannusta ilmastotoimiin11.6.2024 09:51:11 EEST | Tiedote

Hallitus esittää liikennepolttoaineiden päästökaupan laajentamista maa- ja metsätalouden käyttämiin polttoaineisiin. Tämä voi nostaa maa- ja metsätalouden kustannuksia yhteensä noin 60 miljoonaa euroa vuodessa. Pelkästään maatalouden osalta laajennus tarkoittaisi yli prosentin leikkausta koko toimialan käyttökatteeseen. Arvioitu polttoöljyn hinnan nousu olisi 11 senttiä/litra.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye