Keski-Suomen ELY-keskus

Kantatien 58 parantaminen välillä valtatie 23–Samuli Rantasentie käynnistyy Keuruulla

Jaa

Kantatien 58 parantamisurakan työt välillä valtatie 23–Samuli Rantasentie alkavat Keuruulla maanantaina 13.5. Kantatien ajoneuvo- ja kevytliikenne siirretään kulkemaan kiertoteitse pääosin Tervantien kautta.

Ilmakuva, johon merkitty parannuskohteet ja kiertotie.
Kuva: Keuruun kaupunki

Hankkeessa rakennetaan kantatielle 58 kaksi uutta kiertoliittymää. Ensimmäiseksi rakennetaan Niilontien–Keuruuntien liittymä ja sen jälkeen Koulutien–Tehtaantien liittymä.

Näiden lisäksi parannetaan jalankulku- ja pyöräilyoloja rakentamalla kaksi saarekkeellista suojatietä kantatielle 58 ja yksi saarekkeellinen suojatie Samuli Rantasentien liittymään.

Liikennejärjestelyjä muutetaan töiden edetessä. Urakka valmistuu lokakuussa 2024.

Hankkeen rakennuttaja on Keski-Suomen ELY-keskus. Kustannusarvio 1,6 miljoonaa euroa jakautuu Keruun kaupungin ja ELY-keskuksen kesken. Valtion vuoden 2024 talousarviossa hankkeeseen on osoitettu toteutusrahaa 0,8 miljoonaa euroa.

Urakkakilpailutuksessa toteuttajaksi valittiin Kuortaneen Kaivin Oy. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen20.6.2024 08:18:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 10 hankkeelle. Hankkeilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 396 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 3 800 ja 250 000 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Sinilevätilannetta seurataan aktiivisesti Keski-Suomessa – Juhannusviikon levätilanne vaikuttaa pääosin rauhalliselta19.6.2024 13:35:18 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen leväseuranta on taas käynnissä. Keski-Suomen alueella seurannassa on mukana 13 järveä. Toistaiseksi Keski-Suomen sinilevätilanne on ollut asiantuntijoiden ylläpitämissä havaintopisteissä maltillinen. Kansalaisten ilmoittamien havaintojen mukaan myös runsaita esiintymiä on kuitenkin tavattu mm. Tuomiojärvellä, Palokkajärvellä ja paikoitellen myös Päijänteellä. Pintavedet ovat tänä vuonna olleet ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimiä, mutta viime viikkojen epävakaisempi sää on kuitenkin viilentänyt vesiä lähemmäksi ajankohdalle tyypillistä tasoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye