Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kallion lukion ja Stadin AO:n opiskelijat toteuttavat Spring awakening -musikaalin Savoy-teatteriin

Jaa

Kallion lukion ja Stadin AO:n opiskelijat toteuttavat musikaalin osana Helsingin kaupungin toisen asteen kulttuuripolkua.

Kallion lukio toteuttaa yhdessä Stadin AO:n kanssa musikaalin osana Helsingin kaupungin toisen asteen kulttuuripolkua. Steven Saterin käsikirjoittama, Duncan Sheikin säveltämä ja Sami Parkkisen suomentama teos antaa äänen paineiden alla eläville nuorille. Aikuisten pelko erilaisuudesta pyrkii tukahduttamaan nuorten elämänjanon; pimeä ja paha selitetään normein oikeaksi ja samalla nuorten aito tiedonhalu ja tarve ymmärtää itseä ja muita tuomitaan vääräksi. Teoksen tematiikkaan kuuluvat rankatkin aiheet, kuten itsemurha ja kuolema, (perhe)väkivalta sekä vallan ja seksuaalisuuden väärinkäyttö, mutta myös nuorten keskinäinen luottamus, huolenpito ja hyvää rakentavan muutoksen mahdollisuus. Työryhmä on käsitellyt yhdessä esityksen vaikeita teemoja. Opiskelijoiden tulkinta teoksesta uskoo rakkauteen näyttäen sen voiman, joka epävarmuudenkin keskellä saa nuoren sydämen jaksamaan ja jatkamaan kohti tulevaa. 

Musikaalin yli satapäinen työryhmä koostuu lähes täysin toisen asteen opiskelijoista. Kallion lukio on saanut avukseen Stadin AO:n hius- ja kauneudenhoidon sekä tekstiili- ja muotialan opiskelijoita. Opiskelijoiden tiiviillä yhteistyöllä on rakennettu ainutlaatuinen ja koskettava teos, jonka voi Helsingin kaupungin mahdollistamana nähdä ilmaiseksi Savoy-teatterissa 13.–17. toukokuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 18.6.202414.6.2024 13:44:09 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 18. kesäkuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on muun muassa päätös oppilaan koulupaikan määräytymisestä ja oppilaaksiottamisen perusteista suomenkielisessä perusopetuksessa 1.1.2025 alkaen. Lisäksi esityslistalla on päätös Helsingin kaupungin suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelmamuutoksista lukuun 11: Kaksikielinen opetus. Muutoksen myötä laajamittaisen kaksikielisen opetuksen ensimmäisen vuosiluokan oppilaaksiotossa ei käytetä valintakoetta missään opetusvaihtoehdossa. Muutosehdotuksessa oppilaat valitaan ilmoittautumisten perusteella, ja jos ilmoittautuneita on enemmän kuin opetusryhmässä on paikkoja, käytetään arvontaa. Nyt esitetty muutos tehtäisiin määräaikaisena ajalle 1.1.2025-31.12.2026 niin, että sen mukainen oppilaaksiottomenettely on voimassa kevään 2025 ja kevään 2026 oppilaaksiotossa. Valintamenettel

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye