Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystystyöt alkavat Keski-Suomessa

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitämien maanteiden päällystystyöt ovat alkamassa ensimmäisten kohteiden osalta toukokuun alkupuolella. Kevään aikana on kilpailutettu viisi päällystysurakkaa, joiden yhteispituus on 203 km. Jalankulku- ja pyöräilyväylien osuus tästä on 6 km.

Asfalttikone ja työntekijöitä tietyömaalla.
Markus Simonen. Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystysohjelma on merkittävästi suurempi kuin edellisenä vuonna, koska käytettävissä on eduskunnan myöntämää lisärahaa korjausvelan poistamiseen 14,3 miljoonaa euroa. Yhteensä 2024 vuonna päällystetyn tieverkon korjauksiin on käytettävissä kaikkineen 25,9 miljoonaa euroa.

Lisärahoituksen myötä päällystystä voidaan tehdä vilkkaan liikenneverkon lisäksi tavallista enemmän myös keskivilkkaalla liikenneverkolla. Edellisen kerran Keski-Suomessa on päällystetty yli 200 km vuonna 2017. Päällystämisen lisäksi useissa kohteissa tehdään myös rakenteenparantamistöitä sekä kuivatuksen kunnostamista.

Päällystysurakoiden yhteydessä tehdään myös erillisrahoituksella toteutettavia pieniä liikenneturvallisuus- ja liityntäpysäköintikohteita.

Merkittävimmät päällystyskohteet Keski-Suomessa 2024

 • Vt 4 ja 9 Jyväskylän kohdalla (Keljonkangas – Lohikoski pääkaistat + Lohikoski – Kirri pääkaista pohjoiseen + Lohikoski – Kirri kakkoskaista etelään) 16,5 km
 • Vt 4 Tammihaara – Säynätmäki, 6,6 km
 • Vt 4 Vehniä – Hirvaskangas, 6,5 km
 • Vt 4 Pihtipudas – Elämäjärvi, 12,7 km
 • Vt 9 Maissalmi – Nälkämäki, 3,7 km
 • Vt 13 Karstula – Kalmari, 16,8 km
 • Vt 13 Lievestuore – maakunnan raja, 10,9 km
 • Vt 24 Arvaja – Jämsä, 14,1 km
 • Kt 56 Jämsä – Jämsänkoski, 7,3 km
 • Kt 58 Keuruu – Könttäri, 3,2 km
 • Kt 69 Tankolampi – Hytölä, 7,9 km
 • Mt 428 maakunnan raja – Metsälä, 14,4 km
 • Mt 630 Kuikka – Uurainen, 15,6 km
 • Mt 637 Leppävesi – Vihtavuori, 4,3 km
 • Mt 637 Laukaa, 4,5 km
 • Mt 6450 Suolahti – Sumiainen, 13,0 km
 • Mt 16607 Isolahti – Myllyjärvi, 9,1 km
 • Mt 16839 Paavontie, 1,1 km

Tarkemmat tiedot päällystyskohteista löytyvät Keski-Suomen ELY-keskuksen Tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta kohdasta Päällysteiden korjaus (ely-keskus.fi), sekä Suomen Väylät sivuilta karttatasolta ”Maanteiden päällystystyöt” (vayla.fi).

Päällystyskohteiden lisäksi tehdään paikkaustöitä, joilla pyritään lisäämään päällysteiden kestoikää sekä poistamaan pahimmat liikenneturvallisuutta vaarantavat vauriot.

Työt alkavat toukokuussa

Ensimmäiset päällystystyöt alkavat Vt 13 Lievestuore – Maakunnan raja, Kt 56 Jämsä ja Vt 23 Keuruu kohteilla toukokuun puolivälissä. Toukokuussa aloitetaan rakenteen parantamistyöt ja päällystämiset myös seuraavilla kohteilla:

 • Mt 6450 Suolahti – Sumiainen (päällystykset aloitetaan kesäkuun alussa)
 • Mt 6031 Jämsä – Kollinmäki (työt aloitetaan 20.5.2024)
 • Mt 348 Keurusselkä – Maakunnan raja. Kohteen rakenteen parantamistyöt on jo aloitettu. Kohteelle tehdään myöhemmin kesän aikana kaksi erillistä rummun korjausta, jotka jätetään nyt päällystysten ulkopuolelle. 
 • Mt 428 Joutsa kuivatuksen parantamistyöt alkavat 13.5.2024

Tarkempia toteutusaikatauluja ja kohdetietoja päivitetään päällystystyöt Keski-Suomessa -sivulle (vayla.fi), kun aikataulutiedot tarkentuvat.

Päällystysmäärien merkittävä lisääntyminen tulee näkymään tienkäyttäjille liikennehaittoina. Tiellä liikkuvien on syytä varautumia hetkellisiin haittoihin ja mahdollisuuksien mukaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä töiden aikana. Pitkillä rakenteenparantamisosuuksilla liikennettä joudutaan ajattamaan murskepintaisilla osuuksilla, kunnes päällystystyömaat saadaan valmiiksi. Kaikista vilkkaimmin liikennöidyt kohteet toteutetaan yötöinä.

Päällystystöiden toteuttamisesta tänä vuonna Keski-Suomen alueella vastaavat GRK Suomi Oy ja Peab Industri Oy. Päällystystöiden lisäksi maanteitä korjataan erillisillä paikkauksilla sekä uusitaan tiemerkintöjä. Paikkaustöitä Keski-Suomen alueen maanteillä tekee Asfalttikallio Oy ja tiemerkintöjä EKC Sverige Ab.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen20.6.2024 08:18:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 10 hankkeelle. Hankkeilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 396 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 3 800 ja 250 000 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Sinilevätilannetta seurataan aktiivisesti Keski-Suomessa – Juhannusviikon levätilanne vaikuttaa pääosin rauhalliselta19.6.2024 13:35:18 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen leväseuranta on taas käynnissä. Keski-Suomen alueella seurannassa on mukana 13 järveä. Toistaiseksi Keski-Suomen sinilevätilanne on ollut asiantuntijoiden ylläpitämissä havaintopisteissä maltillinen. Kansalaisten ilmoittamien havaintojen mukaan myös runsaita esiintymiä on kuitenkin tavattu mm. Tuomiojärvellä, Palokkajärvellä ja paikoitellen myös Päijänteellä. Pintavedet ovat tänä vuonna olleet ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimiä, mutta viime viikkojen epävakaisempi sää on kuitenkin viilentänyt vesiä lähemmäksi ajankohdalle tyypillistä tasoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye