Into Kustannus

Tunnetut vaikuttajat valottavat seksuaalisuutta loukkaavan häirinnän kulttuuria omien kokemustensa kautta ja peräänkuuluttavat toiminta- ja ajattelutapojen muutosta

Jaa

Yhä useampi nuori tyttö kokee elämässään jatkuvasti seksuaalista häirintää. Moni nuori kuitenkin vaikenee kokemastaan häirinnästä, koska aiheeseen liittyy niin paljon pelkoa ja häpeää. Fatim Diarran ja Iida Tanin toimittamassa uutuuskirjassa Lupa olla tyttö Ina Mikkola, Meeri Koutaniemi, Nasima Razmyar, Mercedes, Kirsi Piha ja lukuisat muut tunnetut vaikuttajanaiset tuovat valoon omat kokemuksensa seksuaalisesta häirinnästä ja osoittavat samalla, että häirintä koskettaa meitä kaikkia. Kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä 15.5. klo 17.00

Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen keskiviikkona 15.5. klo 17.00. Aleksanterinkadun Suomalaiseen Kirjakauppaan.
Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen keskiviikkona 15.5. klo 17.00. Aleksanterinkadun Suomalaiseen Kirjakauppaan.

Into Kustannuksen ja Naisasialiitto Unionin yhteistyössä syntynyt kirja koostuu omakohtaisista ja koskettavista tarinoista koskien itse kohdattua tai lähipiirissä koettua seksuaalisuutta loukkaavaa häirintää. Moniäänisessä kirjassa valotetaan seksuaalisen häirinnän kulttuuria ja sen toimintamekanismeja: millaisin eri tavoin häirintä ilmenee ja kuinka häirinnän kulttuuria ylläpidetään vaientamalla ja syyllistämällä uhria tai lakaisemalla kiusallisia tilanteita maton alle.

”Yritin katsoa häntä silmiin pyytääkseni apua, mutta hän käänsi katseensa pois. Siinä hetkessä tajusin, ettei häiritsevää käytöstä haluttu nähdä. Olin tilanteeni kanssa täysin yksin.”Nuppu Oinas

Sanomaltaan terävissä teksteissä peräänkuulutetaan muutosta häirinnän kulttuuriin ja vaaditaan jokaista meistä toimimaan vastaan tulevissa tilanteissa niin, että maailmasta tulee turvallisempi paikka kaikille. Kirja kannustaa kertomaan häirinnän kokemuksista ja painottaa, ettei häirintä ole koskaan uhrin oma vika. Samalla jokaista tyttöä ja naista biologiseen sukupuoleen tai ihonväriin katsomatta muistutetaan siitä, ettei omaa olemassaoloa tarvitse pyydellä anteeksi vaan jokaisella on lupa sekä näkyä että kuulua omana itsenään.

”Kaupunkitila kuuluu kaikille, myös tytöille ja naisille, emmekä me enää suostu väistämään. Jos meille ei tehdä tilaa, niin sitten me otamme tilaa.” – Minja Koskela

Äänikirjan lukee näyttelijä Laura Birn.

Fatim Diarra on kansanedustaja ja Naisasialiiton puheenjohtaja.

Iida Tani on poliittinen avustaja ja muun muassa Ilta-Sanomissa työskennellyt toimittaja.

Tervetuloa juhlistamaan kirjan ilmestymistä kanssamme Aleksanterinkadun Suomalaiseen Kirjakauppaan keskiviikkona 15.5. klo 17.00.

Tilaa arvostelukappale

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye