Mirjam Helin -laulukilpailu

Mirjam Helin -laulukilpailu kannustaa myös yleisöä laulamaan – kisan juontaa Maria Ylipää

Jaa

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu viettää tänä vuonna 40. juhlavuottaan. Kilpailuun osallistuu 46 nuorta klassista laulajaa 22 maasta. Kilpailuesitysten lisäksi yleisölle on tarjolla oheistapahtumia mestarikursseista oopperakaraokeen ja yhteislauluun. Kilpailun juontaa näyttelijä-laulaja Maria Ylipää.

Kuvakollaasi kilpailun tuomareista.
Kilpailun tuomarit ovat (vasemmalta ylhäältä) tuomariston puheenjohtajana toimiva sopraano Soile Isokoski, bassobaritoni Luca Pisaroni, pianisti Keval Shah, baritoni Bo Skovhus, mezzosopraano Randi Stene ja sopraano Dawn Upshaw.

Tiedotetta päivitetty 1.6.2024: kilpailuun osallistuu 42 laulajaa.

Yhdeksäs Mirjam Helin -kilpailu tuo 46 nuorta lahjakasta laulajaa Helsinkiin 3.–12. kesäkuuta. Kilpailun tuomaristo valitsee alkueristä 16–20 laulajaa välikilpailuun, ja 12.6. pidettävään orkesterifinaaliin pääsee kuusi laulajaa.  

Kilpailu on uudistunut: kaikki kilpailevat samassa sarjassa, ja voittaja saa palkinnoksi 50 000 euroa, toinen 40 000 euroa, kolmas 30 000 euroa ja loput kolme finalistia kukin 10 000 euroa. Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun vuodesta 1984 lähtien joka viides vuosi, mutta jatkossa se järjestetään kolmen vuoden välein. 

Kilpailun tuomarit ovat bassobaritoni Luca Pisaroni, pianisti Keval Shah, baritoni Bo Skovhus, mezzosopraano Randi Stene, sopraano Dawn Upshaw sekä tuomariston puheenjohtajana toimiva sopraano Soile Isokoski

Lisäksi kilpailuun on kutsuttu opiskelijaraati sekä ensimmäistä kertaa kansainvälinen median edustajien lehdistöraati. 

Helin-kilpailuun haki 485 laulajaa, joista esiraati valitsi osallistujat videoiden perusteella. 

Kilpailun juontaa näyttelijä-laulaja Maria Ylipää, joka tunnetaan musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan. Musiikin saralla hän on monipuolinen tulkitsija, joka on kotonaan lavalla niin jazzyhtyeiden, big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina.   

Kaikki laulaa -oheisohjelma

Välierien jälkeen 10.–12. kesäkuuta on tarjolla useita maksuttomia ja kaikille avoimia oheistapahtumia. 10. ja 11.6. järjestetään mestarikurssit Musiikkitalossa: maanantaina opettaa italialainen bassobaritoni Luca Pisaroni ja tiistaina yhdysvaltalainen sopraano Dawn Upshaw. Mestarikurssien osallistujat valitaan alkukilpailussa karsiutuneista laulajista, ja kursseille on yleisölle vapaa pääsy. Lisäksi järjestetään ilmaiskonsertteja, yhteislaulua, oopperakaraoke sekä suomalaiseen musiikkiin ja kulttuuriin liittyviä keskusteluita.

Kaikki laulaa -tapahtumat, joihin kaikkiin on vapaa pääsy: 

Ma 10.6.   

klo 15–17 Laulun mestarikurssi, Luca Pisaroni, Musiikkitalo 

klo 16 ja 17 Mirjam Helin -kilpailijoita esiintymässä, Espan lava  

klo 17.30 Nuorisokuoro Galante, Musiikkitalo 

klo 18 Sulasolin Yhteislaulut, Musiikkitalo 

Ti 11.6. 

klo 15–17 Laulun mestarikurssi, Dawn Upshaw, Musiikkitalo 

klo 17 Sibis Jazz Presents: Siina Suutarinen Band + Guests, Musiikkitalo 

klo 18–19 Music Finland – suomalaisen musiikin esittelytilaisuus (englanniksi), Musiikkitalo 

klo 19–20.30 Oopperakaraoke, Musiikkitalo 

Ke 12.6.

klo 16–17.30 Kulttuuri muutosvoimana -paneelikeskustelu, Musiikkitalo 

klo 17–18.15 Global Art -konsertti, Musiikkitalo 

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. 

Alku- ja välikilpailu pidetään Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun konserttisalissa ja loppukilpailu Musiikkitalossa.  Kilpailu on seurattavissa suorana Yle Areenasta. 

Liput kaikkiin kilpailukonsertteihin ovat myynnissä Ticketmasterissa ja Musiikkitalon lipunmyynnissä. 

------

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Katja Viitalähde-Annala, katja.viitalahde@mirjamhelin.fi tai press@mirjamhelin.fi, puh. +358 50 395 6084. 

Median akkreditoituminen: Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan Mirjam Helin -kilpailua. Tervetuloa akkreditoitumaan kilpailuun täällä.

Median edustajat voivat vapaasti käyttää kilpailun kuvia kuvalähteen mainiten.

  

Mirjam Helin -laulukilpailu 3.–12.6.2024  

  • Alkuerät 3.–6.6.2024 klo 11 ja 18 
  • Välierät 7.–8.6.2024 klo 11 ja 18 
  • Finaali 12.6.2024 klo 18.30 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvakollaasi kilpailun tuomareista.
Kilpailun tuomarit ovat (vasemmalta ylhäältä) tuomariston puheenjohtajana toimiva sopraano Soile Isokoski, bassobaritoni Luca Pisaroni, pianisti Keval Shah, baritoni Bo Skovhus, mezzosopraano Randi Stene ja sopraano Dawn Upshaw.
Lataa
Maria Ylipään henkilökuva.
Kilpailun juontaa näyttelijä-laulaja Maria Ylipää. Kuva: Petri Summanen.
Lataa
Maria Ylipään henkilökuva.
Kilpailun juontaa näyttelijä-laulaja Maria Ylipää. Kuva: Petri Summanen.
Lataa
Sir Mark Elderin henkilökuva.
Finaalikonsertissa 12.6. Helsingin kaupunginorkesteria johtaa Sir Mark Elder. Kuva: Benjamin Ealovega.
Lataa

Linkit

Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun vuodesta 1984 lähtien joka viides vuosi. Jatkossa se järjestetään kolmen vuoden välein. Kilpailu perustuu Mirjam ja Hans Helinin suurlahjoitukseen. Professori Mirjam Helin (1911–2006) halusi perustaa kansainvälisen laulukilpailun Suomeen. Hänen tavoitteensa oli tehdä kisasta maailman arvostetuin.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mirjam Helin -laulukilpailu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye