Mirjam Helin -laulukilpailu

Tässä ovat Mirjam Helin -laulukilpailun kuusi finalistia!

Jaa

Mirjam Helin -kilpailun tuomaristo on valinnut kuusi laulajaa loppukilpailuun. Orkesterifinaalissa 12.6. laulavat Josipa Bilić, Aksel Daveyan, Junho Hwang, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen ja Jingjing Xu. 

Loppukilpailuun valitut laulajat. Vasemmalta Josipa Bilić, Jingjing Xu, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen, Aksel Daveyan, Junho Hwang.
Loppukilpailuun valitut laulajat. Vasemmalta Josipa Bilić, Jingjing Xu, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen, Aksel Daveyan, Junho Hwang. Emiliano Verrocchio

Suomen Kulttuurirahaston järjestämän Mirjam Helin -laulukilpailun Musiikkitalossa 12.6. pidettävään finaaliin on välieristä tiensä selvittänyt kuusi nuorta laulajaa. He ovat esiintymisjärjestyksessä: 
 
Josipa Bilić, sopraano, Kroatia
Aksel Daveyan, baritoni, Armenia
Junho Hwang, tenori, Etelä-Korea
Justyna Khil, sopraano, Puola
Kathrin Lorenzen, sopraano, Saksa
Jingjing Xu, mezzosopraano, Kiina

Kilpailun tuomarit ovat bassobaritoni Luca Pisaroni, pianisti Keval Shah, baritoni Bo Skovhus, mezzosopraano Randi Stene, sopraano Dawn Upshaw sekä tuomariston puheenjohtajana toimiva sopraano Soile Isokoski

"Tuomaristo oli finalistivalintojen suhteen hämmästyttävän yksimielinen", toteaa Isokoski. "Semifinaali oli hieno: odotamme loistavaa finaalia!"

Orkesterifinaali pidetään Musiikkitalon konserttisalissa keskiviikkona 12.6. klo 18.30. Loppukilpailun ohjelmassa on kaksi teosta, joista ainakin toisen on oltava ooppera-, oratorio-, kantaatti- tai konserttiaaria. Finaalissa soittaa Helsingin kaupunginorkesteri Sir Mark Elderin johdolla. Illan aikana kuullaan mm. Belliniä, Mahleria ja Haydnia. 

Finaalin päätteeksi palkitaan kilpailun voittaja sekä jaetaan palkinnot parhaasta lied-esityksestä ja parhaan suomalaisen yksinlaulun esityksestä laulajalle, jonka äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi. Myös opiskelija- ja lehdistöraadit julkistavat suosikkinsa. Voittaja saa palkinnoksi 50 000 euroa, toinen 40 000 euroa, kolmas 30 000 euroa ja loput kolme finalistia kukin 10 000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 190 000 euroa.

Kaikkien kilpailijoiden ohjelmat ja esittelyt  

Seuraa kilpailua suorana tai tallenteina 

Kaikki tiedot kilpailusta

Avoimet Kaikki laulaa -oheistapahtumat

Maanantaista keskiviikkoon 10.–12. kesäkuuta on tarjolla maksuttomia, kaikille avoimia oheistapahtumia.

10. ja 11.6. klo 15 järjestetään mestarikurssit Musiikkitalossa: maanantaina opettaa Luca Pisaroni ja tiistaina Dawn Upshaw. Mestarikurssin osallistujat valitaan Helin-kilpailun alkuerissä karsiutuneista laulajista, mutta yleisö on tervetullut seuraamaan opetusta.

Maanantaina klo 16 ja 17 kilpailijoita esiintyy Espan lavalla pianisti Joel Papinojan kanssa ja tiistaina klo 17 Musiikkitalolla nuorten jazzmuusikoiden Siina Suutarinen Bandin vierailevina solisteina.

Lisäksi ohjelmassa on konsertteja, yhteislaulua, oopperakaraoke sekä paneelikeskustelu kulttuurista muutosvoimana.

Koko ohjelma aikatauluineen  

------

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Katja Viitalähde-Annala, katja.viitalahde@mirjamhelin.fi, puh. +358 50 395 6084. 

  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Loppukilpailuun valitut laulajat. Vasemmalta Josipa Bilić, Jingjing Xu, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen, Aksel Daveyan, Junho Hwang.
Loppukilpailuun valitut laulajat. Vasemmalta Josipa Bilić, Jingjing Xu, Justyna Khil, Kathrin Lorenzen, Aksel Daveyan, Junho Hwang.
Lataa

Linkit

Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun vuodesta 1984 lähtien joka viides vuosi. Jatkossa se järjestetään kolmen vuoden välein. Kilpailu perustuu Mirjam ja Hans Helinin suurlahjoitukseen. Professori Mirjam Helin (1911–2006) halusi perustaa kansainvälisen laulukilpailun Suomeen. Hänen tavoitteensa oli tehdä kisasta maailman arvostetuin.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mirjam Helin -laulukilpailu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye