SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Pääministeri Orpo, eduskunnalle on puhuttava totta!

Jaa

Pääministeri Petteri Orpo antoi eilen kyselytunnilla ministeriaitiosta eduskunnalle väärää tietoa. SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kim Berg muistuttaa, että ministeriltä edellytetään erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta vastatessa eduskunnalle.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Moni muistaa varmasti vielä, miten kokoomuksen entinen puheenjohtaja, nykyinen tasavallan presidentti Alexander Stubb antoi pääministerinä ollessaan vääriä prosenttilukuja eduskunnalle ja esitti myöhemmin tästä pahoittelunsa.

- Tuntuu eriskummalliselta, jopa ylimieliseltä, ettei istuva pääministeri näe omassa toiminnassaan ongelmaa, aivan kuin häntä koskisivat eri säännöt kuin edeltäjiään. Se tuntuu tahdittomalta etenkin kun juuri tapahtumaa edeltäneenä päivänä uutisoitiin Orpon antaneen ristiriitaisia lausuntoja medialle niin sanotussa Pelttarin tapauksessa.

Berg muistuttaa, että pääministerillä on suuri vastuu ja esimerkin näytön paikka. Kansalaisten on voitava luottaa poliitikkoihin.

- Eduskuntainstituutio edellyttää ministereiltä, myös pääministereiltä tiettyä käytöstä. Olisi erittäin suotavaa, että pääministeri esittäisi eduskunnalle pahoittelunsa harhaanjohtamisesta ja korjaisi antamansa virheellisen tiedon. Vaihtoehtoisesti pääministeri Orpon olisi hyvä avata tarkemmin, miksi hän kyseenalaistaa asiantuntijaorganisaation, eli THL:n näkemyksen.

- Osoittaa aikamoista ylenkatsetta pääministeriltä, ettei hän kyennyt myöntämään virhettään ja pahoittelemaan sitä heti istunnossa, vaikka hänelle tarjoutui tähän useita mahdollisuuksia.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Perholehto: Sunnuntailisästä luopuminen olisi monille painajaismainen palkanalennus15.6.2024 17:18:14 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Pinja Perholehto arvostelee kokoomuksen puoluekokouksen linjausta sunnuntailisien poistamisesta. Hänen mukaansa päätös merkitsisi huomattavia tulonmenetyksiä monille palkansaajille, erityisesti hoitoalan työntekijöille. Perholehto varoittaa, että sunnuntailisien poistaminen vaikeuttaisi hyvinvointialueiden mahdollisuuksia houkutella uusia osaajia alalle.

SDP:s Kvarnström och Marttila: Katastrofen i HUS kräver åtgärder från regeringens sida14.6.2024 13:56:40 EEST | Tiedote

De socialdemokratiska riksdagsledamöterna i Nyland Johan Kvarnström och Helena Marttila kräver att Orpos regering vidtar åtgärder för att ordna upp situationen i HUS. Sammanslutningens stämma valde att plötsligt besluta om nedskärningar i HUS finansiering med nästan 44 miljoner euro. Genast samma dag informerades HUS förmän om ett rekryteringsförbud som varar till årets slut. Nedskärningarna äventyrar HUS förmåga att utföra sitt grundläggande uppdrag. Situationen i HUS borde enligt Kvarnström och Marttila vara ett slutligt tecken på att regeringen Orpo har pressat social - och hälsovårdssektorn så hårt att det finns en risk för att man bryter mot lag och människors hälsa äventyras.

SDP:n Kvarnström ja Marttila: HUSin katastrofi vaatii maan hallitukselta toimia14.6.2024 12:22:05 EEST | Tiedote

Uudenmaan sosialidemokraattiset kansanedustajat Johan Kvarnström ja Helena Marttila vaativat Orpon hallitukselta toimia HUSin tilanteen pelastamiseksi. Yhtymäkokous leikkasi HUSin rahoituksesta yllättäen lähes 44 miljoonaa euroa. Heti samana päivänä HUS lähetti esihenkilöille postia rekrytointikiellosta, joka kestää kuluvan vuoden loppuun. Leikkaukset vaarantavat HUSin kyvyn hoitaa perustehtäväänsä. HUSin tilanteen pitäisi Kvarnströmin ja Marttilan mielestä olla lopullinen osoitus siitä, että Orpon hallitus on ajanut sote-sektorin niin ahtaalle, että on riski, että lakia rikotaan ja ihmisten terveys vaarantuu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye