Helsingin yliopisto

Tiedemuseo Liekin Ruokaa kaikille -näyttely 3.6. klo 13.00

Jaa

Tervetuloa Helsingin yliopiston Tiedemuseo Liekin uuden Ruokaa kaikille -näyttelyn mediatilaisuuteen maanantaina 3.6. 2024 klo 13.00. Museo sijaitsee Helsingin yliopiston päärakennuksessa nk. uudella puolella osoitteessa Fabianinkatu 33.  

Tiedemuseo Liekin Ruokaa kaikille -näyttelyn tunnuskuva
Tiedemuseo Liekin Ruokaa kaikille -näyttelyssä kerrotaan tutkimuksen merkityksestä ruoantuotannolle aina suurista nälkävuosista nykypäivään. Kuvittaja Sanna Mander

Ruokaa kaikille -näyttely taustoittaa ruuasta käytävää keskustelua. Se tuo esiin tutkimuksen merkitystä ruoantuotannolle ja ruoan kulutukselle aina suurista nälkävuosista nykypäivään. Mistä ruoka tulee ja mikä ohjaa ruokavalintojamme?

Näyttelyn esittelyteksteissä käytetään osin selkosuomea, jotta mahdollisimman monen on helppo ymmärtää ne. Kielivalikoimassa on myös ruotsi ja englanti.
 
Ruokaa kaikille -näyttelyn avautumisen myötä museon uusi näyttelykeskus on valmis. Museo tuottaa monitieteisiä näyttelyitä yhteistyössä tiedeyhteisön kanssa. Vaihtuvan näyttelyn lisäksi Tiedemuseo Liekissä on myös pysyvä näyttely Tieteen palo, joka kertoo yliopiston merkityksestä ja yliopistolla tehdystä työstä. 

Mediatilaisuuden ohjelma   

13.00 Kahvit ja tervetuloa, museonjohtaja Miia-Leena Tiili  
13.05 Ruokainnovaatiot: pettuleivästä sienirihmastoihin ja uutuusrasvoihin, varadekaani Mari Sandell, maatalous-metsätieteellinen tiedekunta 
13.20 Tutustuminen näyttelyihin, näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski  
14.00 Tilaisuus päättyy 
 
Voit valita kummankin näyttelyn esittelyn tai vain toisen. Esittelyt kestävät noin 20 min, minkä jälkeen voit jäädä tutustumaan näyttelyihin omatoimisesti.

Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumaan viimeistään to 30.5. klo 15 mennessä tästä linkistä

Ruokaa kaikille -näyttely Tiedemuseo Liekissä 17.5.2024–26.10.2025. Fabianinkatu 33, Helsinki. Avoinna ti–ke klo 12–16, to klo 12–20, pe-la klo 12–16. 

Tiedemuseo Liekkiin kuuluu kolme kohdetta Helsingin keskustassa: yliopiston päärakennuksen näyttelykeskus, Tähtitorninvuorella sijaitseva Observatorio ja Porthanian Piirustussali. Tiedemuseo Liekki valaisee tieteen, taiteen ja tähtitaivaan ihmeitä. 

Tervetuloa!

Hannamaija Helander
Helsingin yliopiston viestintäpäällikkö

puh. 0400 675 820, hannamaija.helander@helsinki.fi

Lisätietoa: 

Tiedemuseo Liekki

museonjohtaja Miia-Leena Tiili, puh. 050 415 5289, miia-leena.tiili@helsinki.fi ja näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski, puh. 050 415 6760, pia.vuorikoski@helsinki.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tiedemuseo Liekin Ruokaa kaikille -näyttelyn tunnuskuva
Tiedemuseo Liekin Ruokaa kaikille -näyttelyssä kerrotaan tutkimuksen merkityksestä ruoantuotannolle aina suurista nälkävuosista nykypäivään.
Lataa
Ruokaa kaikille -näyttely taustoittaa ruuasta käytävää keskustelua.
Ruokaa kaikille -näyttely taustoittaa ruuasta käytävää keskustelua.
Lataa

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye