Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen Kuusamon ja Muhoksen terveyskeskuksille THL:n palkinto vaikuttavasta diabeteksen hoidosta

Jaa

Kaksi Pohteen alueen kuntaa, Kuusamo ja Muhos saivat tunnustuspalkinnon laadukkaasta ja vaikuttavasta työstä tyypin 2 diabeetikoiden hoidossa.

Lavalla joukko työntekijöitä vastaanottamassa laatupalkintoa.
Kuusamon ja Muhoksen terveyskeskukset saivat THL:n palkinnon vaikuttavasta diabeteksen hoidosta.

Kaksi Pohteen alueen kuntaa, Kuusamo ja Muhos saivat tunnustuspalkinnon laadukkaasta ja vaikuttavasta työstä tyypin 2 diabeetikoiden hoidossa. Vaikuttavuuspalkinto jaettiin keskiviikkona THL:n kansallisten laaturekisterien yhteisessä vertaiskehittämispäivässä.

Kuusamossa on tapahtunut merkittävä myönteinen kehitys tyypin 2 diabeetikoiden hoidossa 12 kuukauden aikana muuhun Suomeen verrattuna. Muhoksella puolestaan merkittävä myönteinen kehitys tyypin 2 diabeetikoiden hoidossa muuhun Suomeen verrattuna on tapahtunut 24 kuukauden aikana.

Kuusamo ja Muhos nousivat esiin, kun tarkasteltiin THL:n laaturekisterien diabetesrekisteriä ja valittiin tyypin 2 diabetespotilaat. Rekisteristä etsittiin useamman muuttujan suhteen laadukkaasti diabetespotilaita hoitaneita yksiköitä.

Kun tarkastelussa oli pitkäaikaissokerien hoitotasapaino sekä kohtalaisen tai suuren riskin potilaiden LDL-kolesteroliarvo, joka oli suurempi kuin 2,6 mmol/l, nosti yhdistelmä esille kaksi sote-keskusta. Nämä olivat Muhoksen ja Kuusamon sote-keskukset, joille tunnustus myönnettiin.

Palkinnon saajat olivat iloisesti yllättyneitä tunnustuksesta. Toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen ja etenkin osaavien diabeteshoitajien pysyvyys ja osaamisen jatkuva kehittäminen ovat olleet merkittävät tekijät tämänhetkisiin hyviin hoitotavoitteisiin pääsemisessä. Tunnustus antaa motivaatiota ja innostusta kehittää edelleen diabetespotilaiden hoitoa.

Keskiviikkona THL järjesti yhdessä Pohteen kanssa laaturekisterien ensimmäisen yhteisen vertaiskehittämispäivän. Laaturekisterit ovat potilaiden saamista hoidoista ja saavutetuista hoitotuloksista muodostettuja tietokokoelmia. Kansallisten laaturekisterien rakenne, hallinnointi ja käyttötarkoitukset noudattavat yhtenäisiä periaatteita.

Tilaisuudessa esiteltiin THL:n laaturekisterien perusterveydenhuoltoa koskevia tuloksia sekä kuultiin käytännön esimerkkejä laaturekisteritiedon hyödyntämisestä. Samalla siellä tunnistettiin hoidon kehittämisen tarpeita ja keinoja.

Tilaisuuden yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Sairaanhoitajat, STM, Suomen yleislääketieteen yhdistys ja Vaikuttavuuskeskus.

Avainsanat

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteella halutaan sujuvoittaa ohjautumista sosiaalipalveluihin ja kehittää sosiaalityötä osana terveydenhuoltoa17.6.2024 15:19:48 EEST | Tiedote

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) työskennelleet terveyssosiaalityöntekijät ovat alkuvuoden aikana siirtyneet työskentelemään sosiaalityöntekijöiden virkoihin vammaispalveluissa, ikäihmisten palveluissa ja perhe- ja sosiaalipalvelut ja OYS Psykiatria -toimialueella. Muutoksella turvataan se, että asiakkaat saavat lakisääteiset sosiaalityön palvelut oikeaan aikaan.

Pohteen tulevaisuuslautakunta hyväksyi toimintaterapian palvelusetelin sääntökirjan ja palvelusetelien arvot14.6.2024 09:59:05 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 12.6.2024 toimintaterapian palvelusetelin sääntökirjan ja palvelusetelien arvot. Sääntökirja määrittelee hyväksymiskriteerit palveluntuottajille sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain (569/2009) 5 § mukaisesti. Sääntökirjaa noudatetaan, kun hyvinvointialue järjestää palveluja toimintaterapian asiakkaille palvelusetelilain mukaisesti. Tulevaisuuslautakunta keskusteli myös potilas- ja sosiaaliasiamiehen selvitykseen tehdyistä toimialueiden vastineista ja kiitti toimialueita reagoimisesta selvityksessä esille nousseisiin havaintoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye