Varsinais-Suomen ELY-keskus

Päällystystöitä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa viikolla 22

Jaa

Päällystystyöt jatkuvat Varsinais-Suomen ja Satakunnan maanteillä ensi viikolla. Päällystystyöt saadaan päätökseen välillä Eura-Harjavalta, jonka jälkeen uutta päällystettä saadaan valtatiellä 2 Porissa sekä pienemmillä teillä Maskussa, Porissa ja Merikarvialla.

Päällystyskone.
Päällystyskone.

Satakunnassa jatkuu vielä alkuviikosta kantatien 43 päällystystyöt välillä Eura-Harjavalta. Tämän jälkeen kalusto siirtyy Poriin valtatielle 2, jossa päällystetään yötyönä Porin keskustan kohdalla välillä Tikkula-Tiilimäki. Näiden lisäksi päällystystöitä ja päällystystä valmistelevia töitä tehdään pienemmillä teillä Maskussa, Porissa ja Merikarvialla.

Muita viikon 22 päällystyskohteena olevia teitä:

  • Seututie 269 Reposaari
  • Yhdystie 12409 Masku Kurittula
  • Yhdystie 12410 Masku Halisoja

Valmistelevia töitä tehdään seuraaville teillä:

  • Yhdystie 13023 Ahlainen
  • Yhdystie 13167 Strikantie

Työnaikaiset liikennejärjestelyt 

Työt ajoittuvat pääosin päivä- ja ilta-aikaan. Valtatie 2 Porin keskustan kohdalla päällystetään yötyönä liikennehaittojen minimoimiseksi.

Töiden aikana ajoradan toinen ajokaista joudutaan sulkemaan liikenteeltä, ja liikenteen käytössä on yksi ajokaista. Liikenne pysäytetään työkohteissa kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikenteenohjaus.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus. Tietyömaan kohdalla on syytä noudattaa alennettua nopeusrajoitusta ja erityistä varovaisuutta, sillä kyse on tielläliikkujien lisäksi myös työmaalla työskentelevien turvallisuudesta.

Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa sekä varautumista mahdollisiin viivästyksiin.

Liikennejärjestelyt voidaan palauttaa ennalleen, kun kohde on kokonaisuudessaan valmis

Alennetut nopeusrajoitukset ovat puhututtaneet viime aikoina paljon. Kohteilla on havaittu olevan alennettuja nopeusrajoituksia, vaikka päällystystyöt näyttäisivät valmistuneen jo jokin aika sitten.

Työnaikaiset alennetut nopeusrajoitukset voidaan palauttaa ennalleen kuitenkin vasta, kun kohde on kokonaisuudessaan valmis. Päällystystöiden jälkeen kohteelle maalataan vielä ajoratamerkintöjä, tehdään reunatäyttöjä ja osaan kohteista jyrsitään myös täristäviä ajoratamerkintöjä. Viimeisteleviin töihin kuuluvat myös siltojen liikuntasaumojen uudelleen sahaukset tai saumaukset. Työvaiheissa saattaa kestää. Tiemerkintöjä voidaan tehdä useamman viikon ajan ja sen jälkeen nopeusrajoitusten palauttamiseen saattaa mennä vielä pari päivää. Kun kaikki viimeistelevät työt ovat valmistuneet, voidaan varoitusmerkit poistaa ja nopeusrajoitukset palauttaa ennalleen.

Säät ja konerikot voivat myös vaikuttaa aikatauluihin. Tänä vuonna päällystystöitä on paljon koko maassa, minkä vuoksi on tarpeen ottaa huomioon myös valtakunnallisten resurssien yhteensovittaminen.

Lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy verkkosivuilta:

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 0295 022 777 ja tienpidon asiantuntija Hanna Skants, p. 0295 022 824
  • Peab Industri Oy: projektipäällikkö Juha Seppä, p. 040 722 1799
  • Peab Industri Oy: projektipäällikkö Miska Hänninen, p. 050 594 8954 (valtatie 2 ja kantatie 43 töiden osalta)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

De som beger sig till skärgården ska reservera tillräckligt med restid för midsommartrafiken17.6.2024 08:53:31 EEST | Tiedote

I början av Skärgårdsvägen är trafikmängderna stora året runt. Sommartid ökar trafikmängden ytterligare när stugägarna och turisterna beger sig till skärgården. Det lönar sig att beakta trafikarrangemangen på Skärgårdsvägen i resornas tidtabeller. När det gäller midsommartrafiken planerar NTM-centralen inga specialarrangemang för trafikarrangemangen på Rävsundsbron, eftersom trafiken har förlöpt bra. På väntområdena för tunga fordon har hastighetsbegränsningen höjts till 50 km/h.

Saaristoon suuntaavien kannattaa varata riittävästi matka-aikaa juhannusliikenteeseen17.6.2024 08:53:31 EEST | Tiedote

Saaristotien alkupäässä liikennemäärät ovat suuret ympäri vuoden. Kesäaikaan liikennemäärä lisääntyy entisestään, kun mökkiläiset ja turistit suuntaavat saaristoon. Saaristotien liikennejärjestelyt kannattaa huomioida matkojen aikataulutuksessa. ELY-keskuksella ei ole suunnitteilla Kirjalansalmen sillan liikennejärjestelyjen osalta mitään erityisjärjestelyjä juhannusliikenteen osalta, sillä liikenne on sujunut hyvin. Raskaiden ajoneuvojen odotusalueiden kohdalla nopeusrajoitusta on nostettu 50 km:iin/h.

Tunnetko olosi turvalliseksi Porin seudun liikenteessä? Osallistu asukaskyselyyn ja vaikuta alueesi turvallisuuteen!17.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus ovat aloittaneet yhteistyön Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi. Suunnitelmassa määritellään toimenpiteet, joilla parannetaan sekä seudun asukkaiden että alueen läpi kulkevan liikenteen turvallisuutta. Keskeisenä lähtökohtana ovat asukkaiden mielipiteet ja kokemukset liikenneturvallisuudesta ja liikkumisolosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye