SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kimmo Kiljunen: Orpon hallitus jatkaa kansalaisyhteiskunnan heikentämistä – nyt hampaissa on rauhantyö ja naisten oikeudet

Jaa

Vuoden pystyssä ollut Orpon hallitus on ehtinyt lyhyessä ajassa murentaa kansalaisyhteiskunnan perustuksia. Ideologinen heikentäminen on ilmeistä. Valtion budjettileikkaukset osuivat viimeisimpänä sosiaali- ja terveysalan järjestöihin, jotka tekevät merkittävää arjen työtä vaikeuksissa olevien ihmisten kanssa. Tällä viikolla ilmoitettiin, että ulkoministeriön valtionavut kansalaisjärjestöille tulevat leikkaantumaan käytännössä kokonaan.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Tämä on katastrofaalista lukemattomille järjestöille, jotka ovat olennainen osa Suomen kansainvälistä yhteistyötä: avustukset lähtevät rauhantyötä, naisten oikeuksia ajavilta ja sota-alueilla työtä tekeviltä järjestöiltä. Tätä ei voi hyväksyä, sanoo ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen.

Suomi on tullut tunnetuksi rauhantyöstä ja sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen edistämisestä. Suomen uskottavuus on ollut jatkuvuudessa. Ideologinen leikkaaminen saa kysymään, onko hallitus muuttamassa Suomen profiilia.

- EU-vaaleissa äänestetään siitä, millä äänellä Suomen halutaan puhuvan Euroopan unionissa. Sosialidemokraateille annettu ääni ei takuuvarmasti edistä laitaoikeiston ja käpertyvää Eurooppaa ajavien voimien valtaanpääsyä, Kiljunen toteaa.

Yhteyshenkilöt

Kimmo KiljunenKansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja

Puh:050 511 3088

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Helena Marttila: Kokoomuksen lastensuojeluavaukset pitkälti kannatettavia – pääministeripuolueen soisi kiinnostuvan myös leikkausten vaikutuksesta lapsiperheisiin12.6.2024 16:59:09 EEST | Tiedote

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi tänään keskusteluavauksen lastensuojelun kehittämisestä. Lastensuojelun sosiaalityössä aiemmin työskennellyt kansanedustaja Helena Marttila (sd.) pitää kokoomuksen ehdotuksia pääosin kannatettavina, mutta muistuttaa pääministeripuoluetta sen ajamien leikkausten vaikutuksista lasten hyvinvointiin.

SDP:n Perholehto: Metsien suojelukriteerit ovat märkä rätti vasten tutkijayhteisön kasvoja11.6.2024 14:54:35 EEST | Tiedote

– Hallitus julkaisi tänään ehdotuksensa vanhojen metsien suojelukriteereistä sekä valtion metsien suojelupäätöksen. Hallitus teki puhtaasti poliittisen päätöksen valitessaan tiukemmat kriteerit vanhojen metsien suojelun määrittelyyn. Sitoutuuko hallitus tarvittaessa muuttamaan kriteereitä lausuntokierroksella saatavan asiantuntijapalautteen mukaisesti, kysyy ympäristövaliokunnan jäsen, kansanedustaja Pinja Perholehto (sd).

SDP:n Eloranta: Hallitus lisää alkoholihaittoja lisäämällä alkoholin saatavuutta10.6.2024 09:54:20 EEST | Tiedote

Tänään 10.6. tulee voimaan Orpon hallituksen alkoholilain muutos, joka mahdollistaa enintään kahdeksanprosenttisten käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynnin ruokakaupoissa. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pelkää alkoholin saatavuutta lisäävän muutoksen lisäävän myös inhimillistä kärsimystä ja alkoholihaittojen yhteiskunnalle aiheuttamia kustannuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye