Jyväskylän yliopisto

Tohtorikoulutuspilotin hakuun tuli yli 1100 hakemusta

Jaa

Jyväskylän yliopistossa oli kevään aikana avoinna yhteensä 85 väitöskirjatutkijan tehtävää kymmenessä alakohtaisessa tohtorikoulutuspilotissa, mm. luonnontieteiden, kasvatustieteiden ja informaatioteknologian aloilla.

Hakemuksia 85 tehtävään tuli yhteensä 1143. Eniten kiinnostivat Kestävyysmurros ja Hiukkas- ja ydinfysiikan tutkijakoulu -pilotit, joihin tuli 190 ja 185 hakemusta. Hiukkas- ja ydinfysiikan tutkijakoulu on Jyväskylän yliopiston koordinoima pilotti. Eniten hakemuksia yhtä tehtävää kohden keräsi Kierto- ja biotalouden materiaalien tohtorinkoulutusverkosto CIMANET, jossa oli haettavana yksi tehtävä, johon hakemuksensa jätti 85 hakijaa.

"Kaikkien pilottien hakijamäärät ovat yllätyksellisen suuria, mikä viittaa vahvoihin verkostoihin ja hyvin onnistuneeseen markkinointiin. On toki huomioitava, että samat hakijat ovat mahdollisesti hakeneet useaan yliopistoon. Nyt pilottien toimijoilla on edessään iso urakka tohtorikoulutettavien valinnassa”, vararehtori Henrik Kunttu toteaa.

Tohtorikoulutuspilotti 2024–2027 on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama tutkijankoulutuksen laajennus. Valtakunnallisen tohtorikoulutuspilotin tavoitteena on uudistaa ja laajentaa tohtorikoulutusta kestävästi niin, että se vastaa entistä paremmin yhteiskunnan ja työmarkkinoiden tarpeisiin ja vahvistaa osaltaan Suomen kansainvälistä kilpailukykyä ja osaamisen huoltovarmuutta. Samalla luodaan edellytyksiä tutkitusta tiedosta nouseville innovaatioille.

Jyväskylän yliopistolle on myönnetty yhteensä 85 väitöskirjatutkijan tehtävää kymmenessä alakohtaisessa tohtorikoulutuspilotissa, jotka toteutetaan useamman yliopiston muodostamissa konsortioissa kolme ja puolivuotisen rahoituskauden aikana 1.8.2024-31.12.2027.

Tohtorikoulutuspilotin tavoitteena on lisätä huippuosaajien eli tohtorin tutkinnon suorittaneiden määrää Suomessa. Alakohtaisissa piloteissa luodaan tohtorikoulutukseen uusia käytänteitä, jotka mahdollistavat väitöstutkimuksen valmistumisen kolmessa vuodessa ja tukevat valmistuneiden tohtoreiden työllistymistä laajasti niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille.

Myös yliopiston jatko-opinto-oikeuden haussa huhtikuussa nähtiin ennätysmäärä hakemuksia, 302 kpl. Jyväskylän yliopiston tohtoriopinnot kiinnostavat siis laajasti.

Lisätietoja

Tutkijakoulukoordinaattori Tuula Oksanen, puh. 040 801 4205, tuula.a.oksanen@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin3.7.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye