SDP:n Eveliina Heinäluoma: Johtaako hallitusta Orpo vai perussuomalaisten ministerit?

Jaa

Pääministeri Orpo istuu samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa, mutta ei tunnu tietävän mihin on sitoutunut solmiessaan liiton perussuomalaisten kanssa. Viikosta toiseen saamme lukea ristiriitaisia ulostuloja hallituksen eri ministereiltä, kuluneen viikon aikana maahanmuuttoon ja turvapaikanhakijoihin liittyen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

— Viimeisin esimerkki hallituksen ristiriitaisista linjoista kävi esiin eilen, kun pääministeri Orpo kierteli ja kaarteli Ilta-Sanomien EU-vaalitentissä, kun kysyttiin kannattaako kokoomus niin sanottua Ruanda-mallia, jossa turvapaikkaa hakevat ihmiset siirretään hakemaan ja saamaan kansainvälistä suojelua EU:n ulkopuoliseen maahan, jonka turvallisuudesta ei ole takeita, Eveliina Heinäluoma huomauttaa.

— Lopulta pääministeri sai kakistettua ulos, ettei kokoomus kannata sellaista Ruanda-mallia, joka oli käytössä Briteissä. Jos kokoomus ei tällaista muutosta kannata, miksi Orpon ”johtaman” hallituksen sisäministeri on esittänyt Euroopan komissiolle viime viikolla askelia tällaista mallia kohti Suomen nimissä? Ja miksi sisäministeri Rantanen kiirehti jo viime viikolla kotisohvaltaan twiitaten näyttämään Orpolle kaapin paikan kertoen, että hallitus edistää Ruandan mallia? Perussuomalaiset eivät enää edes vaivaudu peittelemään vallantäyteisyyttään.

Hallituksen linjaan on yritetty vaalitenteissä, mediassa ja täysistunnossa saada selkeyttä, mutta asiantuntijoillakin on haasteita tulkita ristiriitaisia lausuntoja hallituksen sisältä.

— Pääministeri Orpo on siis vastuussa hallituksesta, joka ajaa mallia, jota hänen edustamansa puolue vastustaa. Enää ei voi edes puhua johtajuuden puutteesta, vaan sen totaalisesta menetyksestä, Heinäluoma päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye