Lappset Group Oy

Suomalaiset lahjoittivat jo toisen leikkipuiston Ukrainaan

Jaa

Hartwallin perheen perustama Joy of Play-hyväntekeväisyyshanke, Lappset Group Oy ja Reima Group Oy lahjoittivat jo toisen leikkipuiston Ukrainaan. Kiovaan rakennettu eri-ikäisille lapsille suunniteltu leikkipuisto valmistui toukokuussa Shuliavkan puistoon. Sen avajaisia vietettiin 24. toukokuuta Kiovassa järjestetyssä tilaisuudessa, johon osallistui Kiovan kaupungin edustajia ja Suomen Ukrainan suurlähettiläs Jaakko Lehtovirta, lahjoituksen tehneiden yritysten edustajien lisäksi.

Helmikuusta 2022 lähtien, kun sota Ukrainassa kärjistyi, kokonainen sukupolvi lapsia on kokenut väkivaltaa, pelkoa, menetyksiä ja tragedioita. Joy of Play-aloitteen tavoitteena on luoda ilon hetkiä sekä toivoa ja tulevaisuuden uskoa Ukrainan lapsille

Avajaispuheissa korostui lasten oikeus lapsuuteen sodasta huolimatta, ja että aikuisten tehtävä on tehdä kaikkensa tämän eteen.

Ensimmäinen leikkipuisto lahjoitettiin ja avattiin Lviviin viime vuoden kesäkuussa.

leikkipuisto lahjoitus lapset
Suomalaiset yritykset lahjoittivat jo toisen leikkipuiston Ukrainaan. Se rakennettiin Kiovassa sijaitsevalle esikaupunkialueelle ja avattiin 24. toukokuuta 2024. Lahjoituksen mahdollistivat Harwallin perheen perustaman Joy of Play -hankkeen kautta Reima Group Oy, Lappset Group Oy ja tanskalainen Nilpeter A/S.

Joy of Play, joka on Hartwallin perheen ja heidän tiiminsä vetämä hanke, yhdisti voimansa suomalaisyritysten Reiman ja Lappsetin kanssa, tuodakseen iloa ukrainalaisille lapsille vaikeina aikoina Ukrainassa. 

Helmikuusta 2022 lähtien, kun sota Ukrainassa kärjistyi, kokonainen sukupolvi lapsia on kokenut väkivaltaa, pelkoa, menetyksiä ja tragedioita. Joy of Play-aloitteen tavoitteena on luoda ilon hetkiä sekä toivoa ja tulevaisuuden uskoa Ukrainan lapsille.

Yhdessä Joy of Play, Lappset ja Reima lahjoittivat jo toisen leikkipuiston Ukrainaan. Ensimmäinen leikkipuisto avattiin Lviviin viime vuoden kesäkuussa. Toinen eri-ikäisille lapsille suunniteltu leikkipuisto valmistui toukokuussa Kiovassa sijaitsevaan Shuliavkan puistoon. 

Leikkipuiston avajaisia vietettiin 24. toukokuuta Kiovassa järjestetyssä tilaisuudessa, johon osallistui Kiovan kaupungin edustajia ja Suomen Ukrainan suurlähettiläs Jaakko Lehtovirta, lahjoituksen tehneiden yritysten edustajien lisäksi. Avajaispuheissa korostui lasten oikeus lapsuuteen sodasta huolimatta, ja että aikuisten tehtävä on tehdä kaikkensa tämän eteen.

Joy of Play -hankkeen perustajat Pia Hartwall ja Ursula Blässar iloitsevat siitä, että hanke osoittaa jälleen kerran yhteistyön voiman.  ”Jokainen voi auttaa ukrainalaisia omalla tavallaan ja kaikki apu on arvokasta. Tämä on ollut meidän tapamme auttaa, ja yhdessä olemme saaneet aikaan paljon enemmän kuin mitä olisimme kyenneet yksin tekemään”, Pia Hartwall sanoo. 

”Suomalaiset kokevat ukrainalaisten tilanteen omakseen. Se ilmeni hyvin konkreettisesti viime vuoden tammikuussa Helsingissä Ukrainan auttamiseksi järjestetyssä hyväntekeväisyystilaisuudessa. Niin yritykset kuin sadat suomalaiset kiinnostuivat osallistumaan Lviviin ensimmäisenä toimitetun ja nyt Kiovaan toisena valmistuneen leikkipuiston lahjoitukseen”, Blässar iloitsee.

Leikkipuistojen lahjoitusten pääyhteistyökumppanit ovat lastenvaatetusyritys Reima Group Oy sekä leikki- ja liikuntapuistovalmistaja Lappset Group Oy. Kiovaan valmistuneen leikkipuiston yhtenä mahdollistajana on myös tanskalainen Nilpeter A/S, joka valmistaa erilaisia painoteknisiä ratkaisuja.

Lappsetin johtaja Erkki Ikäheimo kuvailee tunnelmia leikkipuistojen avajaisista sanoin kuvaamattomiksi.

”En osaa sanoin kuvata sitä tunnetta, kun näin lasten nauttivan leikkipuistossa leikkiessään. Siitä välittyi niin välitön leikin ilo ja riemu sekä ukrainalaisten aito arvostus saamastaan avusta.” 

Reimallakin iloitaan onnistuneesta projektista:

”Ulkoleikit pohjustavat lapsille terveempää tulevaisuutta. Tämä on Reiman olemassaolon tarkoitus, ja on ollut etuoikeus saada toteuttaa sitä tässä hankkeessa hyvien kumppanien kanssa – myös paikallisen Reima-jälleenmyyjän sisu vaikeissa olosuhteissa on innostanut meitä”, toteaa toimitusjohtaja Heikki Lempinen.

Toimittajille tiedoksi, että Ursula Blässar, Elina Björklund (Reima Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja), Pia Hartwall ja Erkki Ikäheimo (Lappset Group Oy:n johtaja) ovat tarvittaessa toimittajien tavattavissa torstaina 30.5.2024 klo 11.30-13.00 Hartwallin suvun yhtiöiden kotipaikassa Lampan talo, Winden 4. krs, Pohjoisesplanadi 5, Helsinki. Soita Reiman viestintäpäällikkö Riika Paakkunaiselle p. 050 322 8293 ja sovi tapaaminen.

Lisätietoja:

Pia Hartwall ja Ursula Blässar  joyofplay@khw-invest.fi

Ursula Blässar puh 0400 623560, tavoitettavissa myös 3.-7.6.2024

Pia Hartwall puh 040 5127902, tavoitettavissa 11-14.6.2024

Erkki Ikäheimo, puh. 040 535 9962, erkki.ikaheimo@lappset.com

Yhteyshenkilöt

Kuvat

leikkipuisto lahjoitus lapset
Suomalaiset yritykset lahjoittivat jo toisen leikkipuiston Ukrainaan. Se rakennettiin Kiovassa sijaitsevalle esikaupunkialueelle ja avattiin 24. toukokuuta 2024. Lahjoituksen mahdollistivat Harwallin perheen perustaman Joy of Play -hankkeen kautta Reima Group Oy, Lappset Group Oy ja tanskalainen Nilpeter A/S.
Lataa
leikkipuisto Kiova Ukraina havainnekuva lahjoitus
Havainnekuva Kiovaan lahjoitetusta leikkipuistosta.
Lataa
leikki lapset Kiova lahjoitus leikkipuisto
Lapsille on tärkeää saada kokea lapsuuden iloa ja riemua leikin avulla. Kiovaan lahjoitetun leikkipuiston avajaisissa oli vilinää ja vilskettä.
Lataa
leikki lapset Kiova lahjoitus
Kiovaan lahjoitettussa leikkipuistossa riittää tekemistä eri-ikäisille lapsille. Avajaistilaisuudessa 24.5.2024 kiovalaiset pojat ja tytöt tutustuivat muun muassa kiipeilytelineisiin.
Lataa
Ursula Blässar Pia Hartwall Erkki Ikäheimo yhteistyö lahjoitus Joy of Play Kiova
Kiovaan lahjoitettu leikkipuisto tehtiin Hartwallin perheen perustaman Joy of Play -hyväntekeväisyyshankkeen kautta yhteistyössä Reima Group Oy:n, Lappset Group Oy:n ja tanskalaisen Nilpeter A/S:n kanssa. Kuva avajaistilaisuudesta 24.5.2024, jossa mukana Ursula Blässar, Pia Hartwall ja Erkki Ikäheimo Lappsetilta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lappset Group Oy on yli 50 vuoden ajan omistautunut leikin ja liikkumisen edistämiseen. Lappset suunnittelee ja valmistaa innovatiivisia, inklusiivisia ja kestäviä leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, teemapuistoja sekä puisto- ja kadunkalusteita. Rovaniemeläinen perheyritys työllistää lähes 400 eri alojen asiantuntijaa kahdeksassa eri maassa. Tuotantoa sillä on Suomessa, Virossa ja Alankomaissa, ja sen kansainvälinen jakeluverkosto ulottuu yli 60 maahan. Lappset-konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli noin 66 miljoonaa euroa.

Tehtaita on kolmessa maassa, joista Suomessa Rovaniemellä valmistetaan leikki- ja liikuntapaikkavälineitä puusta, Viron tehtaalla Tallinnassa tuotetaan metallisia tuotesarjoja ja metalliosia sekä Alankomaissa valmistetaan interaktiiviset leikki- ja liikuntapaikkatuotteet.

Joy of Play -hankkeesta lyhyesti

Joy of Play lyhyesti

Hankkeen taustalla on Hartwallin perhe tiimeineen, jotka ovat toimineet Ukrainassa pitkään. Maa ja sen ihmiset ovat hyvin läheisiä perheelle, he ovat muun muassa omistaneet Leopolis hotellin Lvivissä vuodesta 2007. Sodan puhjettua perhe on ryhtynyt useisiin toimenpiteisiin auttaakseen maata.

Joy of Play -hankkeen tavoitteena on luoda iloa ja antaa Ukrainan lapsille toivoa tulevaisuudesta

Reima Group Oy:stä lyhyesti

Reima on maailman johtava toiminnallisten lastenvaatteiden ja -kenkien brändi, joka tunnetaan palkituista innovaatioistaan ja laadukkaista tuotteistaan. Reima vaatettaa aktiiviset 0-12-vuotiaat lapset päästä varpaisiin ympäri vuoden. Vaatteiden ja kenkien lisäksi Reima tarjoaa laajan valikoiman asusteita ja arkea helpottavia ratkaisuja lapsille ja heidän vanhemmilleen. Vuonna 2023 Reiman liikevaihto oli 91 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää noin 350 henkilöä yhdeksässä maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lappset Group Oy

Lappset-konsernin tulostiedote vuodelta 20238.3.2024 09:46:14 EET | Tiedote

Rovaniemeläisen leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, teemapuistoja sekä puisto- ja kadunkalusteita valmistavan Lappset Groupin vuoden 2023 tulos jäi odotettua vaisummaksi. Inflaatiopaineet lieventyivät loppuvuonna mutta korot pysyivät edelleen korkealla, viivästyttäen talouden elpymistä. Tämä heijastui selkeästi eri markkina-alueilla ja asiakassegmenteissä, aiheuttaen merkittäviä eroja yksittäisten maiden välillä.

First of two playgrounds donated from Finland opens in Lviv, Ukraine7.6.2023 12:21:37 EEST | Press release

Finnish companies and individuals have teamed up to build kids’ playgrounds in Lviv and Kyiv, Ukraine, and the first playground is now ready. This “Joy of Play” project is run by the Hartwall family, and the key partners are kids’ wear brand Reima and play facilities producer Lappset Group. Additionally, donations from dozens of other corporations and private individuals through the Ukrainaid initiative are enabling the building of the two playgrounds.

Ensimmäinen suomalaisten lahjoittama leikkikenttä aukeaa Ukrainan Lvivissä7.6.2023 12:13:59 EEST | Tiedote

Suomalaiset yritykset ja yksityishenkilöt ovat yhdistäneet voimansa rakentaakseen ukrainalaisille lapsille leikkikentät Lviviin ja Kiovaan, ja ensimmäinen leikkikenttä on nyt avattu. Joy of Play yhteistyön aloitteentekijä on Hartwallin perhe. Projektin pääkumppanit ovat lastenvaatemerkki Reima ja leikki- ja liikuntavälineiden tuottaja Lappset. Myös kymmenien muiden yritysten ja yksityisten lahjoitukset Ukrainaid-tukihankkeen kautta mahdollistavat näiden kahden leikkikentän rakentamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye