Aviador Kustannus

Kaksikielinen itsemurhaa käsittelevä runoteos ilmestyi

Jaa

Pulmankijärveläisen Inger-Mari Aikion suomen- ja pohjoissaamenkielinen runokokoelma on neliääninen dialogi erilaisista suhtautumisista itsemurhaan. Se haastaa myös lukijan pohtimaan omaa asennettaan.

Kansi: Iiris Kallunki
Kansi: Iiris Kallunki

Inger-Mari Aikion runokokoelma Tänään on viimeinen päiväni – Otne lea mu maŋimuš beaivi on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Inger-Mari Aikion (Ima) uusimman runokirjan suomennos Tänään on viimeinen päiväni (Otne lea mu maŋimuš beaivi) on runollinen tarina, dialogi, jossa itsemurhan tekijä kuvailee tuntemuksiaan ja ajatuksiaan elämästään. Hänen puolisonsa runoissa käsitellään tunteita, joita toisen teot ja sairaus hänessä nostattavat. Kyläläinen taas tietää parhaiten, miten mielenterveyspotilaan ongelmat ratkeaisivat. Neljäntenä dialogiin osallistuu itsemurhan tekijän mieli.

Kirjallaan Ima haluaa saada lukijan miettimään omaa suhtautumistaan itsemurhaan. Onko tekijä itsekäs egoisti, joka ei välitä muiden tunteista, vaan tappaa itsensä? Onko ihmisen pakko kärsiä, kunnes kuolema armahtaa? Onko hänellä oikeus lähteä tästä maailmasta, kun piina jatkuu vuodesta toiseen eikä ole toivoakaan paranemisesta? Vai rakastaako hän läheisiään niin paljon, että haluaa vapauttaa heidät aiheuttamastaan kärsimyksestä?

Inger-Mari Aikio on kotoisin Pulmankijärveltä Nuorgamista. Hän on julkaissut saameksi 12 kirjaa, joista useita on käännetty eri kielille.

Inger-Mari Aikio lea eret Buolbmatjávrris. Son lea almmuhan 12 girjji sámegillii ja oassi dain lea almmustuvvan máŋgga sierra gillii.

AIKIO, INGER-MARI : Tänään on viimeinen päiväni – Otne lea mu maŋimuš beaivi
124 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789523813076
Ilmestymisaika: Toukokuu 2024

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Iiris Kallunki
Kansi: Iiris Kallunki
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Kuvataidenäyttely Fleeting Moments tuo esiin kahden kiinalaistaustaisen kuvataiteilijan maalauksia Helsingin A+ Galleryyn28.6.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Rain Linin kuratoimassa näyttelyssä Fleeting moments on esillä kiinalaistaustaisten Wu Xiao Yanin ja Bao Si Yinin maalauksia. Näyttely on esillä A+ Galleryssa (Capellan Puistotie 19, Helsinki) 29.6.–3.7.2024. Näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 29.6. klo 16–18. Näyttelyn kuratoija Rain Lin on itsekin kuvataiteilija ja kertoo perustaneensa ensimmäisen galleriansa Suomeen vuonna 2016. Seuraavaksi avautuva näyttely Fleeting Moments on Linille henkilökohtainen: kuvataiteilijat Wu Xiao Yan ja Bao Si Yi ovat hänen ystäviään Kiinan vuosilta. "Heidän taiteessaan on tiettyä moderniutta. Lisäksi näyttelyn myötä Länsi ja Aasia kohtaavat. Minulle on tärkeää olla edistämässä kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, ja tuon kulttuuritaustani ansiosta uuden kerroksen suomalaiselle taidekentälle", Lin kuvailee. Kuvataiteilija Bao Si Yin opiskelee lasimuotoilua Rhode Island School of Designissa Yhdysvalloissa. Hänellä on läheinen suhde teoksistaan välittyvään synestesiaan: "Minulla oli lapsena kyky tun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye