SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuppurainen: Kerrataanpa vielä Orpo, kenen joukoissa seisot

Jaa

Eurokokoomus eli EPP haluaa yhteistyöhön laitaoikeiston ECR:n kanssa. ECR:ssä on puolueita kuten Italian veljet, Puolan Laki ja oikeus ja myös Unkarin Fidesz on ilmoittanut pyrkivänsä ryhmään.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Petteri Orpo myötäilee yhteistyötä laitaoikeiston kanssa ja on kehunut etenkin Italian laitaoikeistoon lukeutuvaa hallitusta. Mutta Kokoomuksen oma pitkän linjan meppi ja entinen ministeri Sirpa Pietikäinen ei Orpoa tue. Myös muita kokoomusehdokkaita on sanoutunut irti puolueensa puheenjohtajahan Petteri Orpon linjasta, ja siihen on hyvä syy, sanoo sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

Puolassa Laki ja oikeus -puolue toimi hallitusvallassa ollessaan määrätietoisesti mm. heikentääkseen tuomioistuinten riippumattomuutta ja poistaakseen naisten aborttioikeuden.

Giorgia Melonin Italian veljet -puolueen juuret ovat fasistisessa Mussolinin puolueessa. Puolue on äänestänyt johdonmukaisesti EU-parlamentissa Unkarin ja Puolan kurinpitotoimia vastaan.

ECR:ään hakeutuvaa Unkaria johtaa autoritaarinen Fidesz-puolueen Viktor Orban. Orbán myötäilee Kremliä, ja Unkarissa on vakavia ongelmia opposition toimintamahdollisuuksien,  vähemmistöjen oikeuksien sekä oikeusvaltion toteutumisen kanssa.

- Tälle ryhmittymälle Orpo ei valtapyrkimysten vuoksi tahdo sanoa ei. Maltilliset kokoomuspuolueet toistavat historiallisen virheensä, ja toimivat jälleen astinlautana laitaoikeiston valtaannousulle. Valtaanpäästyään nämä puolueet hajottavat Euroopan tukea Ukrainalle ja murtavat ihmisoikeuksia, kertoo Tuppurainen.

- Kun antaa äänensä SDP:lle, voi olla varma, että oma ääni ei edistä laitaoikeiston pääsyä valtaan EU:ssa. Se ei edistä Venäjän etua eikä se vauhdita luontokatoa ja ilmastonmuutosta, Tuppurainen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tytti TuppurainenEduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:09 432 3186

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye