Suomen museoliitto

Digimuseo-palvelu ja liiketoiminta siirtyivät Step Tecnologiesin Reveelille

Jaa

Digimuseo-palvelu siirtyi 1.6.2024 alkaen Reveel:ille (STEP Technologies Oy) syntyneen liiketoimintakaupan myötä. 

Digimuseo.fi on palvelu, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden nauttia museoiden digitaalisista näyttelyistä missä ja milloin vain. Palvelua on tarjonnut Museoliitto-konserniin kuuluva tytäryhtiö Yhteinen perintö Oy.

”Yhteinen tavoitteemme on, että liiketoimintakauppa vaikuttaa Digimuseon nykyisiin asiakkaisiin ja käynnissä oleviin asiakaskeskusteluihin ainoastaan myönteisellä tavalla. Uskomme, että uudella omistajalla on kykyä ja näkemystä viedä Digimuseo-palvelua eteenpäin”, sanoo Yhteinen perintö Oy:n toimitusjohtaja ja Museoliitto-konsernin liiketoimintajohtaja Pekka Impiö

”Tapahtuneen liiketoimintakaupan myötä museoiden digitalisaatioon liittyvä palveluvalikoima laajentuu sekä asiakasmuseon että museokävijän näkökulmasta. Museoille on tarjolla jatkossa digitaalinen palvelukokonaisuus, jolla voi kehittää sekä digitaalista että fyysistä museovierailua ja museokokemusta”, sanoo Reveel:in toimitusjohtaja Sebastian Mellblom.

Digimuseon asiakkuudet jatkuvat, ja samalla asiakkaille tarjoutuu mahdollisuus hyödyntää Reveelin muita digitaalisia palveluja. Museo voi luoda kävijöilleen digitaalisia esitteitä ja opaskirjoja sekä tarjota kävijöille kaiken oleellisen tiedon omilla kielillään, kun kävijä vierailee museossa fyysisesti. Sisältö avautuu suoraan kävijöiden puhelimiin, ja alusta kääntää sisältöä automaattisesti 28 eri kielelle. Esitteiden ja opaskirjojen ylläpito sekä muokkaus on helppoa Reveel Studio -käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymästä museo voi reaaliaikaisesti käydä läpi kävijöiden jättämää palautetta. Reveelin kautta voidaan myös luoda ympärivuorokautisia digitaalisia audio-opastuskierroksia, jotka avaavat uuden tulonlähteen museoille.

Yhteinen perintö Oy:n omistajat FMA Creations Oy ja John Nurmisen Säätiö sr sekä Suomen museoliitto ry näkevät, että toteutunut liiketoimintakauppa tulee tukemaan sekä Digimuseon asiakkaiden että koko museotoimialan digitalisaatiota. 

Suomen museoliitto ry keskittyy jatkossa tukemaan museoalan digitaalista siirtymää koulutus- ja kehittämistoiminnalla sekä vaikuttamistyöllä. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Siida is the Museum of the Year 202423.5.2024 22:15:00 EEST | Press release

The 2024 museum awards were presented at the Museum Gala in Jyväskylä on 23 May 2024. The recipient of the Museum of the Year 2024 award was Sámi Museum and Nature Centre Siida. The Special Award 2024 was presented to Varkaus Museum Centre Konsti. The Museum Publication of the Year award was presented to the book "Lintuhuviloita Savonlinnasta haudankaivaja Ruuskasen tapaan" ("Gravedigger Ruuskanen's bird houses in Savonlinna") published by Riihisaari – Savonlinna Museum.

Museiförbundets medaljer till dem som verkar för museiverksamheten23.5.2024 20:24:19 EEST | Tiedote

Finlands museiförbunds styrelse har beviljat Finlands museiförbunds 50-årsjubileumsmedalj till Jaana Perttilä, Päivi Viherkoski, Heli-Maija Voutilainen, Pirjo Vuorinen och Gun Marit Nieminen för arbete de utfört till förmån för museiarbetet samt för meriter de uppnått på museifältet. Medaljen är designad av Kauko Räsänen. Medaljerna kungjordes i samband med de Riksomfattande museidagarna i Jyväskylä den 23 maj 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye