SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmä esittää hallitukselle epäluottamusta

Jaa

Hallituksen talouspolitiikka on epäonnistunut ja EU-politiikka tuuliajolla. ALV:n historiallinen jättikorotus erittäin lyhyellä varoitusajalla Euroopan toiseksi korkeimmalle tasolle on osoitus epäonnistumisesta. Hallitus ei ole pystynyt palauttamaan luottamusta Suomen talouteen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Sekava EU-politiikka, ristiriitaiset kannanotot ja puheet euroerosta luovat epäluottamusta Suomeen. Näistä syistä SD-eduskuntaryhmä on esittänyt, että eduskunta toteaa, ettei hallitus nauti eduskunnan luottamusta.

Epäluottamuslauseen esitti 4.6. istunnon kohdassa "Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi arvonlisäverolain 84 ja 85 b §:n ja eräistä vakuutusmaksuista suoritettavasta verosta annetun lain 3 §:n muuttamisesta" edustaja Joona Räsänen ja sitä kannatti edustaja Pinja Perholehto. 

Yhteyshenkilöt

Tytti TuppurainenEduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:09 432 3186

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Saku Nikkanen: Jätin kirjallisen kysymyksen tieliikenteemme liikenneturvallisuudesta linja-autoissa ilmenneiden puutteiden vuoksi19.6.2024 13:34:26 EEST | Tiedote

YLE teki tutkivan journalismin kirjoituksen (Varoitusvalot vakiona 5.6.2024) linja-autoliikenteen turvallisuuteen ja valvonnan riittävyyteen liittyen. Markkinaehtoinen liikennöinti on Suomessa ajanut yrityksiä koko ajan vain ahtaammalle. Tämä on johtanut siihen, ettei linja-autoja ehditä korjaamaan riittävästi. Tämän johdosta jätin kirjallisen kysymyksen siitä mitä liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne aikoo tehdä taatakseen Suomessa turvallisemman linja-autoliikenteen ja lisätäkseen linja-autoihin liittyvää valvontaa, kertoo Saku Nikkanen.

SDP:n Eloranta vaatii Multalalta toimia: Kirjailijat jäämässä lähes kokonaan ilman korvauksia saavutettavuuskirjasto Celian lainoista19.6.2024 13:15:33 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Eeva-Johanna Eloranta on jättänyt saavutettavuuskirjasto Celian lainoista maksettavista korvauksista uuden kirjallisen kysymyksen. Kirjaston ilmoitus luopua kokonaan fyysisistä äänikirjalainoista vie Elorannan mukaan pohjan ministeri Multalan edellisen vastauksen perusteilta ”nykyisenlaajuisesta” ja ”oikeasuhtaisesta” korvauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye