Vihreät - De Gröna

Krista Mikkonen välikysymyskeskustelussa: Puheistaan huolimatta hallitus tekee vähemmän ilmaston ja luonnon eteen, vaikka toimia tarvittaisiin lisää

Jaa

Eduskunta käsittelee tänään vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton välikysymystä ilmasto- ja luontopolitiikasta. Vihreiden ryhmäpuheenvuoron pitänyt Krista Mikkonen kritisoi ankarasti hallituksen vastauksessa esitettyjä väitteitä. Mikkosen mukaan hallituksen perustelut politiikalleen eivät kestä kriittistä tarkastelua.

Krista Mikkonen
Krista Mikkonen

– Hallitus vetoaa siihen, että se suojelee luontoa, mutta kyse on siitä, että hallitus ei suojele riittävästi. Sen sijaan hallitus toisaalla kiihdyttää luontokatoa. Hallitus haluaa hakata enemmän metsää, ei vähemmän. Se kaataa vanhoja metsiä, ei suojele niitä. Se haluaa leikata luonnonsuojelun rahoitusta, ei lisätä sitä, Mikkonen listasi.

– Puheissaan hallitus ja ministeri Mykkänen vetoavat myös Suomen hyvään päästökehitykseen.. Tämä suotuisa kehitys ei ole hallituksen ansiota. Mitä hallitus tekee pitääkseen kehityksen suotuisana ja mitä hallitus tekee niille asioille, joissa on suurimmat ongelmat, kuten hiilinieluille? Vastaus on: ei mitään, Mikkonen sivalsi.

Mikkosen mukaan hallituksen yritykset selittää asioita parhain päin vain vahvistava sitä kuvaa, että hallitus ei todellisuudessa ole valmis tekemään riittäviä toimia luontokadon pysäyttämiseksi ja hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi.

– Orpon hallitus on kunnostautunut katteettomien lupausten hallituksena. Te olette ohjelmassanne luvanneet, että Suomi on hiilineutraali 2035 ja luontokato pysäytetään 2030 mennessä. Ja nämä lupaukset te olette nyt pettämässä. Seuraukset kantavat tulevat sukupolvet, Mikkonen päätti puheensa.

Lue koko puhe tästä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye