Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto luopuu espanjan kielen perus- ja aineopintojen koulutuksesta

Jaa

Jyväskylän yliopisto luopuu espanjan kielen perus- ja aineopintojen koulutuksesta 1.8.2024 rehtori Jari Ojalan 6.6.2024 tekemän päätöksen mukaisesti. Espanjan kieltä voi jatkossakin opiskella osana viestintä- ja kieliopintoja yliopiston Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksessa (Movi). Movin suunnitelmissa on kehittää laajuudeltaan perusopintoja vastaava espanjan kielen ja kulttuurin paketti.

Kieli- ja viestintätieteiden laitos.
Kieli- ja viestintätieteiden laitos.

Espanjan suosio A2-kielenä peruskoulussa ei näy kiinnostuksena opiskella espanjaa Jyväskylän yliopistossa perus- ja aineopintojen tasolla. Opiskelijoiden ja suoritettujen opintopisteiden määrä on ollut laskussa jo usean vuoden ajan. Myös kielten aineenopettajaopiskelijoiden kiinnostus hankkia opetettavan aineen pätevyys espanjan kielestä on alhainen. Viime vuosina keskimäärin alle kolme opiskelijaa on vuosittain suorittanut espanjan aineopinnot, jotka yhdessä aineenopettajan pedagogisten opintojen kanssa antavat kelpoisuuden opettaa espanjaa peruskoulussa ja lukiossa.

Koulutuksen järjestämisessä on punnittava resurssien järkevää käyttöä ja alasta kiinnostuneiden opiskelijoiden määrää.

”Olemme yliopistona sitoutuneita laajaan kielitarjontaan sekä kielikoulutuksen laadukkuuteen. Tämä edellyttää uudenlaista ajattelua tavoista, joilla kielten opetusta on järkevä toteuttaa yliopistossa. Yliopistossa käynnistyneen kielikoulutuksen kehitystyön tavoitteena on uudistaa kielten opetusta ja samalla profiloida meidät yliopistona, joka tunnistaa kieli- ja kulttuuriosaamisen tärkeyden akateemisessa asiantuntijatyössä”, humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaani Mika Lähteenmäki toteaa.

Koulutuksen lakkauttamispäätöstä seuraa siirtymäkausi, jonka aikana opetusta tarjotaan, jotta opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kesken olevia opintojaan loppuun. Siirtymäkauden pituudesta päätettäessä otetaan huomioon opiskelijoiden näkemykset sekä opettajan ja koulutussuunnittelijan arviot tarvittavan opetuksen määrästä.

Lisätietoja:
Dekaani Mika Lähteenmäki, puh. 040 805 3206, mika.k.lahteenmaki@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Maailmankaikkeuden kuumin aine voi edistää lääketieteen ja ydinenergian kehitystä (Önnerstad)14.6.2024 09:21:04 EEST | Tiedote

Tuore Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksen väitöskirja perehtyy subatomisten hiukkasten käyttäytymistä kuvaavan kvanttikromodynamiikan (QCD) monimutkaisuuteen. Käyttäen CERNin suuren hadronitörmäyttimen (LHC) dataa, väitöskirja keskittyy tutkimaan korkeiden energiatörmäysten luoman aineen ominaisuuksia. Tutkimus pyrkii parantamaan ymmärrystämme näiden hiukkasten käyttäytymisestä ja vuorovaikutuksesta sekä valaisemaan universumiamme hallitsevia perustavanlaatuisia voimia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye