Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Rinki-ekopisteverkoja keskitetään kauppojen yhteyteen – Neljä ekopistettä suljetaan Ylivieskan seudulla

Jaa

Yhteensä neljä Rinki-ekopisteettä Ylivieskassa, Sievissä, Laitalassa ja Pyhäkummussa suljetaan. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikilla Rinki-ekopisteillä kerätään muovipakkauksia kierrätettäväksi.

Moni vie pakkausjätteet kierrätettäväksi kauppareissun yhteydessä.
Moni vie pakkausjätteet kierrätettäväksi kauppareissun yhteydessä.

Pakkausjätteiden lajitteluun tarkoitetut maksuttomat Rinki-ekopisteet Ollilanojankatu 22 Ylivieskassa, Haikolantie 19 Sievissä, Kannustie 599 Laitalassa ja Tornitie 3 Pyhäkummussa suljetaan kesäkuun aikana. 

Ylivieskassa ja Sievissä lähin korvaava ekopiste löytyy kävelymatkan päästä. Kannustien ekopistettä lähin korvaava ekopiste on Toholammilla, Tornitie 3:n Rinki-ekopistettä käyttävien lajittelu taas onnistuu jatkossa Pyhäjärven kauppojen ekopisteillä.  

Ekopisteet suljetaan pienten kertymämäärien vuoksi. Rinki keskittää kaikkialla Suomessa ekopisteitään entistä enemmän sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, esimerkiksi päivittäistavarakauppojen yhteyteen. Lajittelusta tulee helpompaa, kun pakkausjätteet voi viedä kierrätettäväksi kauppareissun yhteydessä.  

”Vähän käytettyjen pisteiden ylläpitäminen ei ole kannattavaa taloudellisesti eikä ympäristön kannalta”, Pohjois-Pohjanmaan Rinki-ekopisteistä vastaava aluepäällikkö Harri Patana toteaa. 

Ringin tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikilta Suomen Rinki-ekopisteiltä löytyy muovipakkausjätteen keräysastia. Tällä hetkellä muovipakkausten lajittelumahdollisuus on noin 1 000:lla Ringin 1 700 ekopisteestä. 

”Ihmiset toivovat meiltä muovinlajittelumahdollisuutta lähiekopisteelleen. Viime kesänä lisäsimme Pohjois-Pohjanmaan alueelle jopa 40 uutta keräyspistettä muovipakkauksille ”, Patana kertoo ja jatkaa: ”Ekopisteverkostoa edelleen kehittämällä voimme panostaa siihen, että muovipakkauksia pääsisi vielä lajittelemaan kaikilla Rinki-ekopisteillä.” 

Rinki-ekopisteverkosto palvelee kotitalouksien lajittelijoita 

Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kodin pakkausjätettä: kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät useilla ekopisteillä paperia ja vaatteita. 

Rinki-ekopisteitä on ympäri Manner-Suomea Hangosta Utsjoelle. Kaikki Rinki-ekopisteet löytyvät osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ringin verkkosivuilta löytyvät myös pakkausmateriaalien lajitteluohjeet. 

Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sen ansiosta vähenee tarve käyttää uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen. Kierrätetyistä muovipakkauksista voidaan tehdä esimerkiksi muovipusseja, kartonkipakkauksista monenlaisia hylsyjä, lasipakkauksista lasipulloja ja metallista polkupyörän runkoja. Jokainen kierrätetty pakkaus on tärkeä. 

Anna palautetta 

Asukkaiden palaute Rinki-ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla. Jos ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, siitä kannattaa ilmoittaa heti. Jätteitä ei tule jättää maahan. 

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Moni vie pakkausjätteet kierrätettäväksi kauppareissun yhteydessä.
Moni vie pakkausjätteet kierrätettäväksi kauppareissun yhteydessä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Täällä pakkausjätemäärät lähes tuplaantuvat kesäisin - Näillä ohjeilla kierrätys hoituu helposti myös mökillä11.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Mökkipaikkakuntien jätemäärät lisääntyvät kesäaikaan roimasti. Tämä näkyy myös Rinki-ekopisteillä. Eniten kierrättäväksi kerätyn pakkausjätteen määrä kasvoi viime vuonna kesäaikaan Puumalassa, Padasjoella ja Kustavissa. Näillä helpoilla ohjeilla muovi-, kartonki, lasi- ja metallipakkausten lajittelu käy kätevästi mökilläkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye